Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, θα αποστείλει επιστολή στον επανεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπίλ Κλίντον, στην οποία θα περιέχονται οι απόψεις της πλευράς μας, στην παρούσα φάση του Κυπριακού.

Η επιστολή θα σταλεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει στην Κύπρο, ο διευθυντής του Γραφείου Νοτίου Ευρώπης στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Κέρυ Κάβανο.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα επισκεφθούν την Κύπρο, εκτός από τον κύριο Κάβανο, ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Χάν Σου Τζού, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Κυβερνήσεων και Διεθνών Οργανισμών.

Στόχος των ξένων αντιπροσώπων είναι να διερευνήσουν, κατά πόσο υπάρχει θέληση των δύο πλευρών, για μετακίνηση από τις θέσεις τους.

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ


'Εντονη ανησυχία για τις αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και απογοήτευση από τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, εκτίμηση η οποία προήλθε και από τις επαφές που είχε στην Ελλάδα.

Η απογοήτευση του εδράζεται σε τρία σημεία.

Πρώτον στην επίσκεψη του Σερ Ντέιβιντ Χάνι και τις ιδέες που προσκόμισε.

Δεύτερο, στην στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες αντί να υιοθετήσουν το πρόσφατο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και να πιέσουν την Τουρκία, κατέκριναν τη απόφαση,

και τρίτο στις φήμες που κυκλοφορούν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν μαζί την την Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία λύση πακέττο στο Κυπριακό, το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, ενώ προωθείται και διαδικασία τύπου Ντέιντον.

Οι ανησυχίες αυτές, πρόσθεσε ο κύριος Κυπριανού, ενισχύθηκαν και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Τέλος, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις του.


Συνεχίστηκε και σήμερα με επιτυχία, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, η εκδήλωση ενημέρωσης των ξένων περιηγητών που επιχειρούν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Σήμερα, περισσότεροι από πενήντα μουσουλμάνοι τουρίστες, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις Τουρκικές θηριωδίες και δέν μετέβησαν τελικά στα κατεχόμενα.

Η εκδήλωση, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της, θα συνεχίζεται από σήμερα επί καθημερινής βάσεως, αντί κάθε Σαββατοκύριακο, όπως προηγουμένως.


Το Δημοκρατικό Κόμμα θα διαδραματίσει ξανά πρωτεύοντα ρόλο σε όλους τους τομείς, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρός του, Σπύρος Κυπριανού, μιλώντας στην σημερινή παγκύπρια Συνδιάσκεψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε το κόμμα στην Λεμεσό.

Ο κύριος Κυπριανού, είπε επίσης ότι η διαδικασία για τους υποψηφίους Δημάρχους από πλευράς ΔΗΚΟ θα ολοκληρωθεί αύριο βράδυ.


Ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα, όπου θα προσφωνήσει το Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προϊσταμένων Γραφείων Τύπου Εξωτερικού Ελλάδος και Κύπρου.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κύριος Μιχαηλίδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αλέκο Παπαδόπουλο και με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, 'Ακη Τσοχατζόπουλο.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ανανέωσε σήμερα το διάταγμα προσωποκράτησης των Ιπποκράτη και Δημόκριτου Αηδινίδη, που κατηγορούνται για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Ρίκκου Θεοχαρίδη, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας, Πέτρο Παπαγεωργίου, αναμένεται σ'αυτό το διάστημα να ληφθούν γύρω στις εικοσι-πέντε καταθέσεις.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στο πρόσωπο που πλήρωσε τους δύο Γεωργιανούς για να τοποθετήσουν την βόμβα, το οποίο και κατονόμασαν σε θεληματική τους κατάθεση.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης ενός δεκαεννιάχρονου οικοδόμου και τεσσάρων μαθητών σχετικά με εξεταζόμενη υπόθεση πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης σε έναν καθηγητή και ενα μαθητή.

Το διάταγμα αφορά τον Αριστόδημο Γιαλλουρίδη 19 ετών οικοδόμο από την Λεμεσό, καθώς και τέσσερεις δεκαπεντάχρονους μαθητές.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ του Γυμνασίου Πολεμιδιών και του Τέταρτου Λυκείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τριάντα περίπου μαθητές επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους.

Ο καθηγητής Γιώργος Αποστολίδης, επενέβη για να σώσει τον μαθητή με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί άγρια και αυτός.

Τόσο ο μαθητής όσο και ο καθηγητής νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με διάσειση και μώλωπες.


Η Εθνική Ελπίδων της Κύπρου εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στις έξι, θα συγκρουστούν στο Τσίρειο Στάδιο, οι Εθνικές ομάδες των ανδρών, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 98.

Να δούμε τα δύο τέρματα του αγώνα των Ελπίδων και ένα χαμένο πέναλτυ που είχε η ομάδα του Ισραήλ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 12 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ το πρωί και δυνατοί 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις ανατολικές περιοχές ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 12, στη Λεμεσό 26 με 15, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 12 και τέλος στον Πρόδρομο 14 με 9.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Sunday, 10 November 1996 - 14:27:16