Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Την πεποίθηση ότι εντός του 1997 θα επιτελεστεί σημαντικό έργο στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων Κένεθ Μπρίλ μετά από πρωινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Την Τετάρτη, υπενθύμισε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, φθάνει στην Κύπρο ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ουάσιγκτων, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο διευθυντής του Γραφείου Νοτίου Ευρώπης στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Κέρυ Κάβανο.

Η αντιπροσωπεία θα αρχίσει τον κύκλο των επαφών της από την Αθήνα και θα αποτελείται απο εμπειρογνώμονες του Στέητ Ντηπάρτμεντ, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του Υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτείων.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, δέχθηκε σήμερα και τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας Ντέϊβιντ Μάτεν.

Μιλώντας μετά την συνάντηση ο κύριος Μάτεν είπε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την επικείμενη επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Μάλκομ Ρίφκιντ στην Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Βρετανός διπλωμάτης σημείωσε ότι θα γίνει αρκετή προπαρασκευή ώστε να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1997.


Εκ του σύνεγγις συνομιλίες για την εξεύρεση κοινού εδάφους και εκτόνωση της κατάστασης στην Κύπρο προτείνει σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Στη συνέντευξη του ο Πρόεδρος Κληρίδης επαναλαμβάνει την πρόταση του για αποστρατιωτικοποίηση και προτείνει τη δημιουργία Διεθνούς Δύναμης στην οποία θα συμμετέχουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της έντασης ο Προεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτή οφείλεται στην υπέρμετρη αντίδραση της τουρκικής πλευράς, στην πορεία των μοτοσυκλεττιστών και στην προσπάθεια των λεγόμενων αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος και των γκρίζων λύκων να αποδείξουν ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.


Στην τρίτη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Οικονομική Ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, μετέχει και η Κύπρος διά του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη.

Αναχωρώντας το πρωί για το Κάιρο, όπου πραγματοποιείται η διάσκεψη, ο κύριος Μιχαηλίδης εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Ο κύριος Μιχαηλίδης ανεφέρθη επίσης στον σημαντικό ρόλο της Ευρώπης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μιχαηλίδης εξέφρασε την άποψη ότι επιβάλλεται οι δομές και λειτουργίες της οποιασδήποτε λύσης η οποία θα αποφασισθεί για το Κυπριακό, να είναι εναρμονισμένες με το κοινοτικό κεκτημένο.


Η ενημέρωση των τουριστών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, από σήμερα άρχισε να γίνεται επί καθημερινής βάσεως.

Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην Κερύνεια, και οι διοργανωτές καλούν όλους τους Κερυνιώτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης.

Στο έργο της ομάδας πρωτοβουλίας συμπαραστέκονται συγγενείς αγνοουμένων, βουλευτές και άλλες ευαισθητοποιημένες ομάδες.


Συνεχίζεται από το πρωί, η ολοήμερη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού που σκοπό έχει την επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων του κόμματος, για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου, παρουσιάσθηκαν όλοι οι υποψήφιοι για το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου, στους Δήμους που θα διεκδικήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Αναμένεται μέχρι το βράδυ να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, οπότε και θα δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.


Τριάντα οργανωμένοι μαθητές ενεπλάκησαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή μετά τη λήξη καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων δύο Λυκείων, που είχαν σαν αποτέλεσμα την κακοποίηση του καθηγητή Γιώργου Αποστολίδη και του μαθητή Γιώργου Μενελάου.

Η Αστυνομία προέβη σε τρείς νέες συλλήψεις μαθητών, ενώ άλλοι πέντε τελούν υπό διήμερη κράτηση.

Η ΟΕΛΜΕΚ, με αφορμή τα επεισόδια τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων με στόχο την απομόνωση ατόμων που προκαλούν επεισόδια αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα σχολεία, και επαναφέρει την ανάγκη παρουσίας αστυνομίας στους σχολικούς χώρους.

Επίσης με πρωτοβουλία της Οργάνωσης των Καθηγητών προγραμματίζεται αύριο ειδική εκδήλωση σε όλα τα σχολεία.


Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Κυριάκος Χριστοφή διέψευσε ισχυρισμούς ότι παρενέβη στο έργο του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Μιλώντας κατά την πρωινή πρώτη συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, ο κύριος Χριστοφή ανέφερε, ότι η επιστολή της έκτης Νοεμβρίου προς το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπό είχε, να εκφράσει την ανησυχία του -ως αρμόδιου Υπουργού- για το ύψος της προσφοράς που κατακυρώθηκε.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστας Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης.

Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι το συμβούλιο θα ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε και θα παραδώσει τον νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού εντός του 1999.


Τη δημιουργία υπηρεσίας η οποία θα επιλαμβάνεται υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος, προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, η υπηρεσία θα απαρτίζεται από ομάδα τεχνοκρατών.

Ο κύριος Χριστοδούλου ο οποίος ανέλυσε τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, εξέφρασε την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη αύξηση του δημοσίου χρέους, επισημαίνοντας ότι ζούμε πέραν των δυνατοτήτων μας.

Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδούλου εκτιμά ότι η δημόσια υπηρεσία δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πορεία της μηχανογράφησης.


Δυόμισυ χιλιάδες άτομα πιστεύεται ότι έχασαν την ζωή τους, από τον κυκλώνα που σάρωσε τις τελευταίες ημέρες το Ινδικό κρατίδιο Αντρα Πραντές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 710 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους και άλλα 900 αγοούνται, εκ των οποίων τα περισσότερα ψαράδες, οι οποίοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών και ανοίχθηκαν στην θάλασσα για να ψαρέψουν.

Από τη θεομηνία, 30 χιλιάδες κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ σε πολλά χωριά του κρατιδίου, τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν ακόμη να προσφέρουν τήν απαιτούμενη βοήθεια.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ντήβ Γκόουντα, απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα,για βοήθεια προς τους πληγέντες κατοίκους του κρατιδίου.

Οι ζημιές από τον κυκλώνα, αναμένεται να ξεπεράσουν το ενάμισυ δισεκατομμύριο δολλάρια.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι 3 έως 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές. Τις αυγινές ώρες η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, και γύρω στους 13 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλιν αίθριος. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς παραμένοντας μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα επίσης θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 περίπου βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 10, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 14, στη Λεμεσό 28 με 16, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 11, και στον Πρόδρομο 15 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 11 November 1996 - 12:27:15