Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τουλάχιστον τριακόσιοι πενήντα νεκροί, είναι ο θλιβερός απολογισμός, νέας αεροπορικής τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα, κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί.

Το δυστύχημα αυτό είναι η τρίτη χειρότερη αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής υπάρχουσες πληροφορίες, αεροπλάνο τύπου Μπόϊγκ 747 των Σαουδαραβικών Αερογραμμών συγκρούστηκε στο αέρα, με αεροσκάφος των Αερογραμμών του Καζακστάν, εκατό χιλιόμετρα δυτικά της ινδικής πρωτεύουσας.

Την σύγκρουση παρακολούθησε το πλήρωμα αεροπλάνου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πετούσε κοντά στο σημείο της σύγκρουσης.


Στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τους φοιτητές και μαθητές την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρουσία της ηγεσίας της Δύναμης, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, φοιτητών και μαθητών.

Στις συσκέψεις, τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εξέθεσαν στους σπουδαστές τους κινδύνους που εμπερικλείει η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Γλαύκο Ξένο, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Στους μαθητές δόθηκε η διαβεβαίωση ότι στην συγκέντρωση θα παρευρεθεί και η πολιτική ηγεσία.


Νέο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αιγαίο.

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο μετείχε στην νατοϊκή άσκηση "Διέλευση", κατέπεσε -κάτω από άγνωστες συνθήκες- στη θαλάσσια περιοχή, τριάντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να προσφέρουν βοήθεια.

Υστερα από έρευνες, ανασύρθηκαν οι σωροί των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, ενώ η τύχη του τέταρτου μέλους αγνοείται.

Το αίτια της συντριβής του τουρκικού ελικοπτέρου παραμένουν άγνωστα.


Η επιλογή υποψήφιου Δημάρχου στη Λεμεσό είναι ο λόγος που καθυστερεί η ανακοίνωση των υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, διέρευσε η απόφαση του κόμματος να υποστηριχθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος Αντώνης Χατζηπαύλου.

Η απόφαση ξεσήκωσε αντιδράσεις των επαρχιακών οργάνων της Λεμεσού και σύμφωνα με πληροφορίες δέκα από τα δεκατέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας απειλούν με παραίτηση.

Ενόψει των αναμενόμενων κλυδωνισμών

το Πολιτικό Γραφείο έδρασε προληπτικά και κάλεσε σήμερα στη Λευκωσία τους δύο ανθυποψηφίους για το χρίσμα και σύσσωμη την Εκτελεστική Γραμματεία.

Από το πρωί πάντως παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα των κομματικών στελεχών.

Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υπό τον Γιαννάκη Μάτση, ενημέρωσε στο Προεδρικό τον Γλαύκο Κληρίδη και άκουσε τις απόψεις και εισηγήσεις του.

Ακολούθως, σε πολύωρη συνεδρία του το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος μελέτησε την φύση και έκταση του προβλήματος ενώ κατέβαλε προσπάθειες επικοινωνίας με όλους του υποψηφίους.

Ο κατάλογος των υποψηφίων θα ανακοινωθεί απόψε τις επτά ενώ δεν αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι κοινής αποδοχής Δημοκρατικού Συναγερμού και Δημοκρατικού Κόμματος, αφού στο θέμα αυτό συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων.


Την ανησυχία του για την διαφαινόμενη αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Ορέστης Κολοζώφ.

Η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό, θα είναι στα μέτρα των αμερικανικών συμφερόντων, δήλωσε ο βουλευτής, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός απο τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο Ορέστης Κολοζώφ, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του, για την αμερικανική πρόθεση πακετοποίησης των "ελληνοτουρκικών διαφορών" και του Κυπριακού, ενώ, φαίνεται, ότι οι ανησυχίες του δεν έχουν καταλαγιάσει, ύστερα από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. συναντήθηκε το πρωϊ με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού.


Η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, άγει αύριο, εορτήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τα ονομαστήρια του.

Το απόγευμα, ο Μακαριότατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας.

Στον ίδιο ναό, εξάλλου, αύριο, εορτήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των επισήμων και του λαού στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής μέχρι τις δώδεκα και τριάντα μετά μεσημβρίαν και το απόγευμα από τις τρείς μέχρι τις έξι.


Μαγνητοταινίες εμπλέκουν αστυνομικούς στο εμπόριο ναρκωτικών, δηλώνει ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Διώξης Ναρκωτικών, Σωτήρης Χαραλάμπους, ο οποίος προσθέτει ότι έχει διασταυρωμένες ενδείξεις ότι όντως είναι αληθινή η υπόθεση.

Ο αρμόδιος υπουργός, Αλέκος Ευαγγέλου, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το Αρχηγείο της αστυνομίας για να ενεργήσει.

Το θέμα τέθηκε στην συνεδρία της επιτροπής παιδείας της βουλής, στην οποία παρέστη ο πρώην αρχηγός Αντρέας Ποταμάρης, ο οποίος κατηγόρησε τον κύριο Χαραλάμπους για υπερβάλλοντα ζήλο.

Στην ίδια συνεδρία οι εθελοντικές οργανώσεις βοήθειας στους χρήστες ναρκωτικών, ζήτησαν περισσότερη διακριτικότητα από την αστυνομία.

Οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης Κλαίρη Αγγελίδου και Αλέκος Ευαγγέλου, δήλωσαν ότι υπάρχει αυξητική ανησυχητική τάση στο φαινόμενο και αναφέρθηκαν στα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία.

Οι γονείς από την πλευρά τους, ανέλαβαν την μεγαλύτερη ευθύνη για το πρόβλημα, ενώ ζήτησαν πιστή εφαρμογή των κανονισμών και του ωραρίου λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων διασκεδάσεως.


Μετασεισμική δόνηση τεσσάρων-κόμμα-πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στις δώδεκα και πενήντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σεισμολογικού Κέντρου Μαθιάτη, η μετασεισμική δόνηση προέρχεται από τον ίδιο σεισμολογικό χώρο του σεισμού της εννάτης Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Πάφου.

Η σημερινή μετασεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία.


Η διπλωματία και οι προσπάθειες για πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στην τρίτη οικονομική συνδιάσκεψη για την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στο Κάιρο.

Κύριο χαρακτηριστικό της έντονης διπλωματικής δραστηριότητας, ήταν οι συναντήσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Ουώρεν Κρίστοφερ με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αράφατ και τον Αιγύπτιο προέδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Οπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Νίκολας Μπέρνς, δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε πρόοδος κατά τις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του, ωστόσο, ο κύριος Κρίστοφερ επεσήμανε πως ο Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αναφορικά με το θέμα της αποχώρησης των Ισραηλινών στρατευμάτων απο την Χεβρώνα.

Στη συνδιάσκεψη μετέχουν πέντε χιλιάδες επιχειρηματίες από ενενήντα-δύο χώρες.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια και στους 13 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά δυνατοί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 26 βαθμοί και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 13, στη Λεμεσό 28 με 15, στην Κερύνεια και την Πάφο 26 με 9, και τέλος στον Πρόδρομο 16 με 9.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Tuesday, 12 November 1996 - 12:27:15