Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Προσπάθεια για διαμόρφωση κοινής στρατηγικής όσον αφορά στην αντιμετώπιση των επικείμενων πρωτοβουλιών στο Κυπριακό καταβλήθηκε σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρία, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σπύρος Αρότης, έγινε μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση για την χάραξη κοινής στρατηγικής.

Η στρατηγική αυτή θα αφορά την αντιμετώπιση των επικείμενων πρωτοβουλιών, τόσο στα στάδιο της προετοιμασίας, όσο και στο στάδιο της άσκησής τους.

Η συζήτηση όπως επεσήμανε ο κύριος Αρότης θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου έκαναν και οι πολιτικοί αρχηγοί.


Συνήλθε σήμερα στην Αθήνα υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης, ΚΥΣΕΑ, το οποίο και ενέκρινε το μεγαλόπνοο πρόγραμμα αναβάθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα τέσσερα τρισεκατομμύρια δραχμές, περίπου οκτώ δισεκατομμύρια λίρες.

Το κόστος αναμένεται να καλυφθεί μέσω εξωτερικού δανεισμού, αντισταθμιστικών οφελών και του κρατικού προϋπολογισμού.

Στις αγορές που προγραμματίζονται συμπεριλαμβάνεται και απόκτηση 60 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, για την ουσιαστική αναβάθμιση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα.


Επίσκεψη καθήκοντος στον Πρόεδρο Κληρίδη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Ο κύριος Γιαννόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ο ελλαδίτης υπουργός, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε την αμερικανική πρόθεση, για πακετοποίηση Αιγαίου και Κυπριακού.

Τόνισε ωστόσο, ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το μόνο θέμα που υφίσταται, είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας, για το οποίο, παραμένει αμετάθετη η πάγια θέση της Ελλάδας, για παραπομπή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κύριος Γιαννόπουλος επαναβεβαίωσε επίσης για την συμπαράταξη της Ελλάδας στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού και επεσήμανε την ανάγκη διαφύλαξης του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου, Ελλάδας-Κύπρου.


Η Αυτού Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος άγει σήμερα, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τα ονομαστήριά του.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε το πρωϊ στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννου κατά το Αρχιερατικό συλλείτουργο συμπαραστατούμενος υπό των μελών της Ιεράς Συνόδου, οφικιαλίων και άλλων κληρικών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό, τις ευχές του κλήρου, των επισήμων και του λαού.

Το μεσημέρι ο Μακαριώτατος εδέχθη τις ευχές του Προέδρου Κληρίδη, του Προέδρου της Βουλής, Υπουργών, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και άλλων επισήμων.


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Γκρζέκορς Τσιετσιέρσι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Αλέκο Ευαγγέλου.

Κατά την εδώ παραμονή του ο Πολωνός υφυπουργός θα υπογράψει διακρατική συμφωνία, η οποία θα αφορά κυρίως θέματα πολιτικού και ποινικού δικαίου.

Με βάση τη συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί αύριο, μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών, οι Πολωνοί και Κύπριοι κατάδικοι στην Κύπρο και την Πολωνία αντιστοίχως, θα εκτίουν την ποινή τους στην χώρα τους.


Την πλήρωση κενών στη νομοθεσία για τα κέντρα αναψυχής ζητούν επηρεαζόμενοι κάτοικοι από την επιτροπή εσωτερικών της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Εγκωμης ζήτησε την καθιέρωση αυστηρότερων ποινών για τους παρανομούντες ιδιοκτήτες κέντρων διασκεδάσεως και την αναστολή της άδειας λειτουργίας των κέντρων τους.

Οι επηρεαζόμενοι έκαναν επίσης λόγο για απειλές εναντίον της ζωής τους και καταστροφή των περιουσίων τους από ασυνείδητους νέους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Κατσουρίδης ο οποίος θέτει την πρώτη ευθύνη στους γονείς, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των κέντρων να δράσουν αυτόβουλα, προστατεύοντας τους ανήλικους.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση των Μιχάλη Κουγιάλη και Παύλου Βαρέλλα, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομης κατοχής και μεταφοράς περιστρόφου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, τα ονόματα των δύο υπόπτων ανέφερε σε κατάθεση του ο Ρωσσοπόντιος Δημόκριτος Αϊδινίδης, ο οποίος παραδέκτηκε ότι τοποθέτησε τη βόμβα στο αυτοκίνητο του Ρίκκου Θεοχαρίδη.

Ο Αϊδινίδης ανέφερε ότι μετέφερε την βόμβα με αυτοκίνητο, το οποίο προμήθευτηκε απο το κατάστημα του Βαρέλλα μέσω του Κουγιάλη.


Διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα διάσπαρτα στα χωράφια, βρήκαν

τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία, όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια των δύο αεροπλάνων που συγκρούστηκαν χθές στον αέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 350 περίπου άτομα.

Οι εικόνες που αντίκρυσαν τα μέλη των σωστικών συνεργείων με το πρώτο φώς της ημέρας ήταν μακάβριες. Σκηνές καταστροφής και χάους με διάσπαρτη την οσμή της καμένης σάρκας και ελαστικών να απλώνεται παντού.

Από τα συντρίμμια του Ιλιούσιν ανασύρθηκαν ζωντανοί τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι όμως πέθαναν κατά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, ανευρέθηκαν τα μαύρα κουτιά, τα οποία αναμένεται να ρίξουν φώς στα αίτια που προκάλεσαν την σύγκρουση, επτά λεπτά μόλις μετά την απογείωση του Μπόϊγκ 747.


Με στόχο την εξεύρεση τρόπων εξάλειψης της μάστιγας της πείνας, άρχισε σήμερα στη Ρώμη η Παγκόσμια Διάσκεψη για την αντιμετώπιση της Πείνας, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Τις εργασίες της συνόδου κήρυξε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο οποίος και απηύθυνε έκκληση πρός τους ηγέτες όλου του κόσμου για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Σημαντικοί λόγοι της έλλειψης τροφίμων, όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη, είναι η πολιτική αστάθεια, οι πόλεμοι, αλλά και τα διάφορα εμπάρκο που επιβάλλονται χωρίς ιδιαίτερη φρόνηση.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εωτερικό και τα δυτικά παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά θα είναι βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στις δυτικές περιοχές θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία, η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 25 με 11, στη Λεμεσό 24 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 9 και στον Πρόδρομο 16 με 10.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Wednesday, 13 November 1996 - 14:27:14