Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Οι προσπάθειες διαλεύκανσης της μυστηριώδους υπόθεσης ύπαρξης βελονιών στο σώμα εικοσιεξάμηνου κοριτσιού, προσλαμβάνουν πολύπτυχη μορφή, με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, Αστυνομικών, Ιατρικών και Κοινωνικών.

Σήμερα κυβερνητικός ψυχολόγος εξέτασε τους γονείς του κοριτσιού και θα υποβάλει την έκθεση του στο Γραφείο Ευημερίας.

Με την υπόθεση ασχολείται από χθές και ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Σταυριανός, ο οποίος θα υποβάλει και την δική του έκθεση στην Αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής Στραυριανός εξέτασε ήδη, τόσο το ίδιο το κοριτσάκι, όσο και το μικρότερο αδελφάκι, ηλικίας δέκα μηνών.

Το κοριτσάκι θα υποβληθεί αύριο σε ακτινολογικές εξετάσεις σε κρατικό νοσοκομείο, ύστερα απο αίτημα της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας, ανέφερε ότι θα περιμένει έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, για να δεί κατά πόσον οι λειτουργοί του Γραφείου, φέρουν όποιαδήποτε ευθύνη στο όλο ζήτημα.

Ενδιαφέρον για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση που συγκλονίζει το Παγκύπριο, εξέφρασε σήμερα και η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, δια του Γενικού Εισαγγελέα, Αλέκου Μαρκίδη.

Ο κύριος Μαρκίδης, ζήτησε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Πανίκο Χατζηλοίζου, να καλέσει τους Αστυνομικούς Διευθυντές και τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, πρίν ολοκληρώσουν το έργο τους.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως θεώρησε αρχικά τυχαίο γεγονός την ύπαρξη των βελόνων στο σώμα του παιδιού του και παραδέχθηκε ότι ίσως να έκανε λάθος που δεν κατήγγειλε απο την αρχή το γεγονός, στην Αστυνομία.

Το μικρότερο αδελφάκι του κοριτσιού -και αυτό κοριτσάκι- υποβλήθηκε χθες σε ακτινολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε.


Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς, είναι έτοιμο δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Κώστας Ηλιάδης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο άμεσο μέλλον, ανέφερε ο κύριος Ηλιάδης, αναμένεται στο Υπουργικό Συμβούλιο η κατάθεση των προϋπολογισμών του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης και του νέου πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο Υπουργός Αμυνας, χαρακτήρισε την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ακη Τσοχατζόπουλου, ως πολύ σημαντική και πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, θα παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Κώστας Ηλιάδης δήλωσε επίσης, ότι ο σχεδιασμός των εξοπλιστικών προγραμμάτων Ελλάδας και Κύπρου, γίνεται, πάντα, με γνώμονα τις ανάγκες που δημιουργούνται, από το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Υπάρχει, επομένως, κατέληξε ο Υπουργός Αμυνας, μια εναρμόνιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων,των δύο χωρών.


Δεν μπορεί τώρα να γίνει καταχώρηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση απόπειρας φόνου του Χαμπή Αεροπόρου και στη δολοφονία του Φορή Ονησιφόρου.

Αυτό διαπιστώνει στο πόρισμά του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης.

Κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ύστερα από εξαντλητική μελέτη, κατέληξε στην άποψη, ότι με βάση τα στοιχεία και σε συνδυασμό με επιχειρήματα, δεν ενδείκνυται, η καταχώρηση ποινικής δίωξης, στις υποθέσεις αυτές.


Σημεία σύγκλισης μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών αναζητεί ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βαίνουμε πρόσω ολοταχώς, σε μια γενικευμένη ταξική αναμέτρηση.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκίνησε τον δεύτερο και καταληκτικό γύρο επαφών του, με τους ενδιαφερομένους.

Στόχος, ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας παραμένει η εξεύρεση της χρυσής τομής. Ωστόσο, ο Υπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.


Τραγική είναι η κατάσταση των υδάτων στο τόπο μας και αν δέν βρέξει μέχρι τον Δεκέμβριο τότε θα επιβληθούν περικοπές στην ύδρευση και την άρδευση.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Κώστας Πετρίδης, στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής κατά την μελέτη του προϋπολογισμού του υπουργείου του.

Παράλληλα, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, για τη δημιουργία τριών ακόμη μονάδων αφαλάτωσης.

Το πρόβλημα τέθηκε και στην επιτροπή εσωτερικών κατά την μελέτη του αιτήματος των συμβουλίων υδατοπρομήθειας, για αύξηση της τιμής του νερού, κατά εικοσι-πέντε τοις εκατόν.

Η επιτροπή αντικρύζει με σκεπτικισμό το ύψος του αιτήματος, ενώ τελική θέση θα εκφέρουν τα κόμματα, στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Ο υπουργός εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρία της επιτροπής προσφύγων, περιορίστηκε να αναφέρει ότι το θέμα της αύξησης της τιμής του νερού, απασχολεί δι-υπουργική επιτροπή.


Σε ουσιαστικές επιδιορθώσεις, ακόμη και αναδομήσεις, προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν οι προσφυγικοί οικισμοί.

Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Ηδη το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, έχει πάρει σαφείς οδηγίες για την ετοιμασία σχετικής πρότασης, η οποία και θα υποβληθεί προς έγκριση, στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Στο Βέλγιο, τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το πρόσφατο σκάνδαλο παιδεραστίας, το οποίο συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τώρα και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου, αφού σύμφωνα με έκθεση της Εισαγγελίας της χώρας, ενέχεται και αυτός, σε υποθέσεις ασέλγειας σε ανήλικα άτομα.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ελιο Ντε Ρούπο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, την οποία και χαρακτηρίζει πολιτική πλεκτάνη.

Ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, συνέρχεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, για να αποφασίσει εάν όντως οι κατηγορίες εναντίον του Ντε Ρούπο ευσταθούν.

Στην περίπτωση που η επιτροπή αποφανθεί ότι συντρέχει λόγος δίωξης του Βέλγου αναπληρωτή Πρωθυπουργού, ο Ντε Ρούπο θα απωλέσει αμέσως, την βουλευτική του ασυλία.


Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μετά την άσκηση βέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην επανεκλογή του Μπούτρος Γκάλι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το μόνο απο τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που αντιτάχθηκε στην επανεκλογή του Μπούτρος Γκάλι.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών δυσαρέστησε ιδιαίτερα τα αφρικανικά κράτη, τα οποία και φαίνεται να εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον νύν Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος αλλά τοπικά θα σχηματίζονται και λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί 2 έως 3 ποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 15 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά μέχρι βορειοανατολικά, μέτριοι 4 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

 Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 23 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 16, στην Λεμεσό 23 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 17, και στον Πρόδρομο 14 με 9.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Wednesday, 20 November 1996 - 11:27:54