Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών στο οποίο είχε εκδηλωθεί το πρωί αεροπειρατεία, κατέπεσε και συνετρίβη, κοντά στα νησιά Κομόρος.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Ναϊρόμπη της Κένυας στην Βομβάη των Ινδιών.

Οπως εγνώσθη, οι αεροπειρατές -έντεκα στον αριθμό- κατέλαβαν το αεροπλάνο, κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού του στην αιθιοπική πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Μετά την εκδήλωση της αεροπειρατείας, το αεροσκάφος απογειώθηκε με άγνωστο προορισμό.

Πριν απο λίγη ώρα η Ισραηλινή Ραδιοφωνία μετέδωσε ότι το αεροπλάνο -τύπου Μπόϊγκ 767- κατέπεσε και συνετρίβη κοντά στα νησιά Κομόρος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών επέβαιναν 178 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.

Η είδηση για τη συντριβή του αεροσκάφους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.


Μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Πάφο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνης της Ελλάδος Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος επιθεώρησε τα έργα που γίνονται για την δημιουργία αεροπορικής βάσης, καθώς επίσης και το Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Γεροσκήπου όπως και την Ναυτική βάση Κισσόνεργας.


Το μεσημέρι ο κύριος Τσοχατζόπουλος ξεναγήθηκε στην μοιρασμένη πρωτεύουσα και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα καταρρεύσει και στην Κύπρο το τείχος του διαχωρισμού.

Η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κυπριακής Πρωτεύουσας έγινε από τον δήμαρχο της πόλης Λέλλο Δημητριάδη ενώ ο κόσμος υποδέθχηκε με ενθουσιασμό τον Ελλαδίτη Υπουργό.

Αργα το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος θα έχει επίσης νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Κυριακή στο Παραλίμνι, όπου και θα καταθεσει στεφάνι στους τάφους των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού.


"Οι συμφωνίες κορυφής του 1977 και του 1979, η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου, αποτελούν τις παραμέτρους της στρατηγικής της πλευράς μας", είπε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα εξωτερικής πολιτικής, που διοργανώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Μάτσης πρότεινε την ένταξη της Κύπρου στους στρατιωτικούς οργανισμούς που ανήκει η Ελλάδα, όπως το ΝΑΤΟ και την Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κύριος Μάτσης αναφέρθηκε επίσης και στην εγκατάσταση πολυεθνικής δύναμης στο νησί, η οποία να αποτελείται από δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης και υα συμπεριλαμβάνει ελληνικά και τουρκικά στρατεύματα.

Την άποψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ενίσχυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος είπε ότι για την κυβέρνηση δεν έχει σημασία από πού θα προέρχονται οι δυνάμεις που θα αποτελούν την πολυεθνική δύναμη, αλλά αυτή η δύναμη να έχει σαφείς όρους εντολής από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Γιαννάκης Μάτσης, στην ομιλία του, πρότεινε την υπογραφή αμυντικού συμφώνου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο, όπως διευκρίνισε αργότερα με δηλώσεις του, θα αποτρέψει την παρερμηνεία του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Εξωτερικών άφησαν ανοικτό το θέμα της υπογραφής αμυντικού συμφώνου Ελλάδας και Κύπρου.


Το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε την είσοδο στην κατεχόμενη γή μας του αγωνιστή της ελευθερίας, και πρώην βουλευτή, Μανόλη Γλέζου και της δημοτικής συμβούλου του Βερολίνου Σοφίας Αναστασιάδου.

Οι δύο Ελλαδίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας μαζί με το παγκύπριο αντικατοχικό κίνημα, τους συγγενείς των ηρωομαρτύρων της Κυπριακής ελευθερίας και τους συγγενών των αγνοουμένων.

Το κατοχικό καθεστώς ύστερα από πολύωρη αναμονή ζήτησε από τους δύο πολίτες της ενωμένης Ευρώπης, να συμπληρώσουν και υπογράψουν σχετική αίτηση και να αναμένουν μέχρι την Δευτέρα για να τύχουν απάντησης στο αίτημα τους, κάτι το οποίο απέρριψαν αμέσως.

Στις εκδηλώσεις στο οδόφραγμα λαμβάνουν μέρος διαδοχικά από σήμερα και τα προσφυγικά σωματεία με πρώτο αυτό της κατεχόμενης Φιλιάς.


Δεν αποκλείεται να ακολουθηθούν συνοπτικές διαδικασίες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των απειθάρχητων σε σχέση με τις αποφάσεις του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης.

Για το ζήτημα αυτό θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο, σύμφωνα με τον κύριο Αναστασιάδη, το οποίο θα παραπέμψει τους "αντάρτες" στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε άγνοια για πληροφορίες που φέρουν βουλευτές του κόμματος στην Πάφο, να εργάζονται υπέρ άλλου υποψηφίου, απ'αυτόν που επέλεξε το κόμμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Μάτσης απέφυγε να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος στον Αγιο Δομέτιο, του διεβίβασαν κάποιες καταγγελίες που φέρουν άλλους κομματικούς υποψήφιους να στηρίζουν άλλο υποψήφιο, παρά τον Ανδρέα Κλεάνθους, ο οποίος επελέγη για να επαναδιεκδικήσει την δημαρχία του Αγίου Δομετίου.


Τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς του συμβούλους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές παρουσιάσε σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Σπύρος Κυπριανού παρότρυνε τους υποψηφίους να εργαστούν για τη νίκη του κόμματος εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών θα ερμηνευθούν πολιτικά από τις άλλες παρατάξεις.

Ο Σπύρος Κυπριανού απηύθηνε σαφή προειδοποίηση προς τους "αντάρτες" του κόμματός του, στον Αγιο Δομέτιο και την Πάφο, να μην κατέλθουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι.


Τα αφρικανικά κράτη εμμένουν στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι για τη Γενική Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αγνοώντας την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιλώντας μετά από σύσκεψη του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας στη Νεα Υόρκη, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στο Διεθνή Οργανισμό, ανακοίνωσε ότι οι χώρες της Αφρικής, δεν πρόκειται να μεταβάλουν τη στάση τους και θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την επανεκλογή Γκάλι στο αξίωμα.

Την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ασκήσει βέτο κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την επανεκλογή του Μπούτρος Γκάλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Θα πρέπει να σημειώθεί ότι τα υπόλοιπα 14 μέλη του συμβουλίου υπερψήφισαν την επανεκλογή τού νύν Γενικού Γραμματέα.


Στην δημιουργία Ρωσικού Ρεμπουπλικανικού Κόμματος στο πρότυπο του αντίστοιχου αμερικανικού προτίθεται να προχωρήσει ο τέως Αρχηγός Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας Στρατηγός Αλεξάντερ Λέμπεντ.

Ο στρατηγός, ο οποίος επισκέπεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την πρόθεση του κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Αλεξάντερ Λέμπεντ, χαρακτήρισε επικίνδυνη την παρούσα κατάσταση στην Ρωσία και δήλωσε ότι για το ρωσικό λαό κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο έχει σβήσει.

Αφού κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση για την επιβολή ενός ψευδοδημοκρατικού -όπως το χαρακτήρισε- καθεστώτος, ο Λέμπεντ ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία της Ρωσίας στις επόμενες εκλογές.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βορειοανατολικούς ως βορειοδυτικούς ασθενείς ανέμους 2 έως 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 12 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν πολύ μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα τραπούν σε νοτιοανατολικούς ως νοτιοδυτικούς ασθενείς ώς μέτριους 3 και τοπικά 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 με 24 βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 10, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 23 με 13 , στην Λεμεσό 24 με 14, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 12 και στον Πρόδρομο 14 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.00 run on Saturday, 23 November 1996 - 21:18:36