Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-11-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στην τελική ευθεία εισήλθαν από σήμερα οι Δημοτικές εκλογές με την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Δημοτικές Εκλογές θα διεξαχθούν τελικά και στους πέντε από τους εννέα κατεχόμενους δήμους για τους οποίους υπεβλήθησαν σήμερα ανεξάρτητες υποψηφιότητες.

Στην Αμμοχώστο υποψηφιοτητα υπ'εβαλαν οι Ανδρεας Πουγιουρος και Χρηστος Παρασκευόπουλος.

Την Δημαρχια της Λυσης διερκδικουν οι Ανδρεας Ττοφιάς και Ιωνας Παπαϊωάννου

Στο Λευκόνοικο υποψηφιοτητα υπέβαλε μονο ο Λυκουργος Κάππας και και στην Ακανθού ο Σωτηρης Χάϊλος.

Στην Κερύνεια η Ελλη Λεπτού, στην Λάπηθο, ο Νίκος Ευαγγέλου και στον Καραβά οι Παναγιώτης Τσέντας, Στέλιος Παναγίδης και Δημήτρης Κοζάκος.

Στην Μόρφου, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και ο Ανδρέας Σιηττής.

Τέλος στην Κυθρέα οι Κώστας Φραγκούδης και Λέανδρος Χρηστίδης.


Την Δημαρχία της Λευκωσίας διεκδικουν ο Λέλλος Δημητριάδης, που υποστηριζεται απο τον Δημοκρατικο Συναγερμό, το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και τους Ενωμενους Δημοκρατες.

Ο Αλεξης Θεοδοσιαδης που υποστηριζεται απο το ΔΗΚΟ και η Αννα Μαραγκού η οποία κατερχεται ως ανεξαρτητη.

Για την Δημαρχία Στροβόλου υπέβαλε τελικά υποψηφιοτητα, ο κ. Ιωσηφ Χατζηωσήφ παρα τις αντιδρασεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Υποψηφιος της συνεργασιας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ θα είναι Κυριακος Κούσσιος.

Υποψηφιοτητα υπεβαλε Σαββας Ηλιοφωτου ο οποιος υποστηριζεται απο το ΑΚΕΛ την ΕΔΕΚ και τους Ενωμενους Δημοκρατες.

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα στον Δημο Εγκωμης, υπεβαλε το πρωί η κυρία Σοφία Γιωργάλλα πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ.

Υποψηφιος της συνεργασιας ΔΗΣΥ_ΔΗΚΟ ειανι ο Γιαννακης Καλλής.

Την Δημαρχια διεκδικει και Νικος Χατζηχαραλαμπους που υποστηριζεται απο το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Για την Δημαρχία Αγλανζιας υποψηφιοτητα υπέβαλαν οι Αννδρεας Πέτρου και Ελένη Κύρκου Κολιού.

Την δημαρχια της Λακατάμειας, δικεδικούν οι Κώστας Τηλεμάχου,Χριστακης Βιολάρης και Ανδρέας Σάββα.

Υποψηφιοτητα για τον Δημο Λατσιών υπέβαλαν, οι Χριστακης Χριστοφιδης και Ανδρεας Κοκουμάς.


Στην επαρχία Πάφου υπεβλήθησαν υποψηφιότητες για τους τέσσερις δήμους: της Πάφου, της Πόλεως Χρυσοχούς, της Γεροσκήπου και της Πέγειας.

Την δημαρχία Πάφου διεκδικούν επτά υποψήφιοι. Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου ο οποίος υποστηρίζεται από τη συνεργασία ΔΗΣΥ -ΔΗΚΟ, ο Φειδίας Σάρικος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ και πέντε ανεξάρτητοι, οι Ανδρέας Αταλιώτης, Σίμος Τσέλεπος, Φίλιππος Κρητιώτης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, και Ανδρέας Ευστρατίου.

Την δημαρχία Γεροσκήπου διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, ο Πανίκος Σεκκές, ο Μενέλαος Χριστοδούλου, ο Σόλων Μάρκου και ο Αντώνης Τσαδιώτης.

Στην Πόλη Χρυσοχούς κατέρχονται πέντε υποψήφιοι. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Λάκης Κόρακας, ο Μίκης Φιλίππου, ο Ανδρέας Κολασίδης και ο Χριστόδουλος Βασιλείου.

Την δημαρχία Πέγειας διεκδικούν ο Δημήτρης Καππετζιής υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ και ο Ανδρέας Σοφοκλέους υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.


Συνωστισμός υποψηφιοτήτων και στη Λεμεσό, την δημαρχία της οποίας διεκδικούν δύο ανεξάρτητοι και δύο υποστηριζόμενοι από κόμματα.

Συγκεκριμένα, κατέρχονται ο νύν δήμαρχος Αντώνης Χατζηπαύλου τον οποίον υποστηρίζουν ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ο Δημήτρης Κοντίδης, τον οποίο υποστηρίζουν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ, και οι ανεξάρτητοι Κώστας Αναστασίου και Αντώνης Πρωτοπαπάς.

Στον δήμο Αγίου Αθανασίου κατέρχονται ο Κυριάκος Χατζητοφή, ο Φειδίας Διαμαντή και ο Μιχάλης Αγαθοκλέους.

Στη Γερμασόγεια κατέρχονται ο Πανίκος Λουρουτζιάτης και ο Ευριπίδης Παύλου.

Στον Δήμο Μέσα Γειτονίας κατέρχονται ο Στέλιος Μαρκίδης και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στα Κάτω Πολεμίδια τη δημαρχία διεκδικούν ο Κώστας Θωμάς, και ο Αντώνης Βασιλείου.


Για τη Δημαρχια της Λάρνακας υποψηφιότητα υπέβαλαν, ο Γεωργιος Λυκούργος και ο Χριστοφορος Χριστοφίδης.

Για τον Δημο Αθηαϊνου, υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Κώστας Σιάκαλος, Παναγιωτης Κουμής, και Ακης Μεστάνας.

Στην Αραδίπου υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Ανδρεας Τράττος και Χριστάκης Λυμπέρης.

Στα Πάνω Λευκαρα, υποψηφιοτητα υπέβαλε μονο ο Σοφοκλης Σοφοκλεους, στο Παραλιμνι μονο ο ΝΙκος Βλίττης και στην Αγια Νάπα μονο η Βαρβάρα Περικλεους.

Την Δημαρχια της Δερυνειας Διεκδικουν οι Φλώρα Ιωάννου και Ανδρεας Σιαπάνης.


Πλήρως αποθρασυμένη παρουσιάζεται η δολοφονική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι, απειλώντας τους Ελληνοκυπρίους ότι προμηνύονται θύελλες και προκαλώντας τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να συλλάβει ο ίδιος τους επικηρυγμένους δολοφόνους του Ισαάκ.

Με προκλητικότατη αγγελία τους που δημοσιεύεται επί πληρωμή στον τουρκοκυπριακό τύπο, οι Γκρίζοι Λύκοι προσκαλούν τον κύριο Μαρκίδη να μεταβεί στα κατεχόμενα για να τύχει της γνωστής "υποδοχής" τους.

Οι Γκρίζοι Λύκοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οι Ελληνες της Κύπρου μετά τα επεισόδια στα "σύνορα" όπως αποκαλούν την γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μετά το κλείσιμο του Λήδρα Πάλας, πρέπει να γνωρίζουν ότι πλησιάζει το τέλος τους.


Ούτε χολαίνει ούτε αναβάλλεται η αμερικανική πρωτοβουλία λόγω του θέματος των πτήσεων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

Εξηγώντας τη θέση της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος σημείωσε, ότι αυτό αφορά όλους όσοι θέλουν να προσδώσουν σε αυτά τα θέματα περισσότερη σημασία από ότι τους αρμόζει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αναφέρει στην Κυβέρνηση ότι συνδέουν με οποιονδήποτε τρόπο, θέματα αυτής της φύσης, με τη δέσμευση τους που έχει επανειλλημένα διατυπωθεί, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για πολιτική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απέστειλε και τρίτη επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τόνισε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν έχει αποφασίσει εάν θα απαντήσει.

Η επιστολή Ντεντκάς στάληκε την περασμένη εβδομάδα, και κινείται στο πλαίσιο των προηγούμενων του επιστολών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κύριος Κασουλίδης, θα σκεφθεί και θα κρίνει εάν θα πρέπει να απαντήσει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθει το περιεχόμενο της επιστολής, σε προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Ντενκτάς στην νέα του επιστολή, προτείνει την διαδικασία διαλόγου μέσω επιστολών, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν δέχεται να τον συναντήσει.


Ρωγμή στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, θεωρούν οι δικηγόροι, τον πρόσφατο διορισμό στη θέση δικαστή στο οικογενειακό δικαστήριο, ατόμου το οποίο δεν προέρχεται από το δικηγορικό επάγγελμα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, ο πρόεδρος του υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ζήτησε τη σύσταση σώματος που να διορίζει τους δικαστές στο οποίο να συμμετάσχουν τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και οι ίδιοι.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, έγινε αναφορά στα κυριότερα προβλήματα των δικαστηρίων, τα οποία συνίστανται στην έλλειψη προσωπικού και στις κακές κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τέλος, οι δικηγόροι καταγγέλουν ότι τα δικαστικά έντυπα δεν έχουν ακόμη εκτυπωθεί στα ελληνικά, παρόλο που εδώ και πολύ καιρό είναι έτοιμα προς εκτύπωση.


Η επιβολή επιπρόσθετης εισφοράς στους λογαριασμούς της ΑΗΚ για το ΡΙΚ απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Οι βουλευτές αμφισβήτησαν τον τρόπο στήριξης του ιδρύματος και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις, θέτοντας ζήτημα γιατί η κυβέρνηση δεν καταφεύγει στον κρατικό προϋπολογισμό και στρέφεται προς τους καταναλωτές και σε ένα τρόπο επιβολής φορολογίας όχι δίκαιο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα πιεστικά αιτήματα του ιδρύματος.

Από την πλευρά τους οι διευθύνοντες το ΡΙΚ υποσχέθηκαν οικονομική περισυλλογή.

Συγκεκριμμένα, το ίδρυμα εργοδοτεί τετρακόσιους μόνιμους υπαλλήλους και εξακόσιους πενήντα συνεργάτες, ενώ το χρέος του ανέρχεται στα δεκαεννιάμισυ εκατομμύρια λίρες.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές και κυρίως ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες θα σχηματισθεί κατά τόπους ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί 2 ως 3 Μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 13 στα παράλια.

Αύριο θα σχηματίζοτναι κατά διαστήματα νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ως δυτικούς μέτριους 3 ως 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 με 23 βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήτνα 23 βαθμοί ακι η πιο χαμηλή 10, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 13, στην Λεμεσό 25 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 12, και στον Πρόδρομο 16 με 6.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.00 run on Monday, 25 November 1996 - 12:32:14