Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ολοκληρώθηκαν στη Λισαβόνα οι επαφές του Διευθυντή του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Κέρυ Κάβανο, με τις αντιπροσωπείες της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, χωρίς άμεσο αποτέλεσμα, όσον αφορά την επιδίωξή του για τερματισμό των υπερπτήσεων πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο.

Από Κυπριακής πλευράς, διαβιβάσθηκε στον Αμερικανό αξιωματούχο, ότι μπορεί να συζητηθεί αναστολή των υπερπτήσεων για περίοδο τεσσάρων μηνών, μόνο στην περίπτωση που θα καταστεί δυνατή η έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, με προοπτική συνολικής λύσης, όπως προνοούν οι προϋποθέσεις, που επανειλημένα έχει θέσει η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Το θέμα συζήτησαν σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση που είχαν, οι κύριοι Κληρίδης και Σημίτης.

'Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Κληρίδης, η πορεία εφαρμογής του Ενιαίου Αμυντικού δόγματος θα συνεχιστεί όπως είναι προγραμματισμένη.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα και τα έργα υποδομής, όπως ο ναύσταθμος και η αεροπορική βάση, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα συνεχιστούν.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, δήλωσε, εξ'άλλου, ότι καμιά συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για αναστολή των υπερπτήσεων, δέν έχει γίνει.

Οι πρωτοβουλίες, πρόσθεσε, ανήκουν στην Κυπριακή Κυβέρνηση.


Εκστρατεία συσπείρωσης γύρω από τους υποψηφίους του κόμματος στις δημοτικές εκογές, αρχίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Την επιχείρηση συσπείρωσης των διαφωνούντων με τις κομματικές επιλογές ανέλαβε το Πολιτικό Γραφείο.

Το σώμα, συνήλθε σήμερα σε πολύωρη συνεδρία υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη και ενημερώθηκε από τους Επαρχιακούς Γραμματείς, για την κατάσταση που επικρατεί για κάθε Δήμο.

Η ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε σαφείς οδηγίες προς τους Επαρχιακούς Γραμματείς, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για υποστήριξη των κοινών υποψηφίων, ώστε να περιοριστούν οι διαρροές ψήφων προς τους αποστασιοποιηθέντες Υποψηφίους Δημάρχους, στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκης Μάτσης, υποβάλλεται αύριο σε παρακαμπτήριο εγχείρηση τριών ή τεσσάρων στεφανιαίων αρτηριών.

Ο κύριος Μάτσης μετέβη χθες στο Νοσοκομείο Χάμερ-σμιθ του Λονδίνου συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Λευκωσίας Κώστα Ζαμπάρτα, την οικογένειά του και τον βουλευτή Χρίστο Πουργουρίδη.

Σήμερα υπεβλήθη στις συνήθεις εξετάσεις προετοιμασίας για την εγχείρηση, οι οποίες σύμφωνα με τους ιατρούς, ήταν ικανοποιητικές.

Η εγχείρηση αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις τέσσερις ώρες και θα την διενεργήσει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Πήτερ Σμίθ, επικεφαλής ιατρικής ομάδας στην οποία θα συμμετέχει και ο δόκτωρ Ζαμπάρτας.


"Σε δύο χρόνια αναμένεται να λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Νομική Σχολή".

Στην ανακοίνωση της λειτουργίας της νομικής σχολής προέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Σοφοκλής Χατζηγιάννης μετά το τέλος της συνάντησης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής με το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Υποστηρίζοντας την ίδρυση μιας τέτοιας σχολής ο κύριος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι είναι αναγκαία λόγω της διαφοράς των νομικών δεδομένων στο εξωτερικό από αυτά της Κύπρου.

Ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου Μιλτιάδης Χαχολιάδης, αναφερόμενος στο χαρακτήρα του Ιδρύματος τόνισε ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί να αλλάξει, τότε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα θα αντιδράσει.


Δεν αλλοιώθηκαν τα δείγματα του χοιρινού κρέατος στα οποία έγινε ανάλυση από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Αυτό επιβεβαίωσε ο διευθυντής του κτηνιατρείου Παύλος Οικονομίδης και παράλληλα το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφέρεται ότι όλα τα ύποπτα δείγματα, εξετάστηκαν και ελέχθησαν στην παρουσία εκπροσώπων του κρατικού χημείου και της αστυνομίας και από τις αναλύσεις δεν βρέθηκε τίποτα.

Το θέμα συνεχίζει να διερευνά η αστυνομία ενώ αύριο θα αποσχολήσει σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.


Ενόψει των εορτών των Χριστουγένων, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία από τις 15 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να κάνουν τα ψώνια τους μέχρι τις οκτώ το βράδυ αφου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά μέχρι και τις 8, συμπεριλαμβανομένων και των ημιαργιών του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου και 28 Δεκεμβρίου, της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου και της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας η διευθέτηση αυτή δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των υπαλλήλων οι οποίοι θα πληρωθούν υπερωριακά.


Σε ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση για τα άτομα με αναπηρίες, στοχεύει η σημερινή παγκόσμια ημέρα αναπήρων.

Το δικαίωμα του κάθε ατόμου με αναπηρία να μπορεί να ζει μόνο του, άσχετα από το είδος και τον βαθμό αναπηρίας, αποτελεί και στόχο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οπως ανέφερε στο μήνυμά του ο αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Μουσιούττας, για να επιτευχθεί στον τόπο μας χρειάζεται πολλή δουλειά.

"Ενώ ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αναπηρίας", εντούτοις, παρατήρησε ο κύριος Μουσιούττας, οι υποδομές δεν τους επιτρέπουν να έχουν ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κύριος Μουσιούττας, θα συνεχίσει την αρωγή για αξιοπρεπέστερη διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία.


Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς ο ΛΟΓΟΣ πραγματοποίησε σήμερα αιμοδοσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του σταθμού.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν τόσο οι υπαλλήλοι όσο και η διεύθυνση του σταθμού, ενέργεια την οποία πραγματοποιούν κάθε χρόνο προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση γαι τον καιρό.

Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα δίνοντας τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα νότιοι μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και η θερμοκρσία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 14 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ως νοτιοδυτικοιί μέτριοι ως δυνατοί 4 ως 5 Μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη ως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 19 βαθμοί και η πιο χαμηλή 11, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 20 με 15, στη Λεμεσό 22 με 16, στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 13, και τέλος στον Πρόδρομο 12 με 7.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 1996 - 16:27:15 UTC