Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στην Ελλάδα, οι αγρότες κλιμάκωσαν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Οι αγρότες συνέχισαν και σήμερα τον αποκλιεσμό των κυριοτέρων οδικών αρτηριών, με αποτέλεσμα να παραλύσουν πλήρως όλες οι συγκοινωνίες.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε το μεσημέρι, να μην ενδώσει στις αξιώσεις των αγροτών, μία εξέλιξη που πυροδοτεί απρόβλεπτες και σίγουρα όχι θετικές εξελίξεις.

Σε ευρεία υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αποφασίστηκε ότι καμία απο τις αγροτικές απαιτήσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε επικίνδυνα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας δήλωσε, ότι τυχόν ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων θα συνεπάγετο επιβάρυνση ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κύριος Ρέππας ανέφερε τέλος, ότι τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μεταφέρει στους αγρότες ο Υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.


Δριμύτατες κατηγορίες κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διετύπωσε σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Νετζμεντίν Ερμπακάν.

Σύμφωνα με άρθρα τουρκικών εφημερίδων, ο Ερμπακάν κατηγόρησε την ένωση για έλλειψη ειλικρίνειας στις σχέσεις της με την Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών θα πρέπει να επανεξετασθούν.

Ενημέρωση απο τον Γιώργο Γεωργιάδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Κατηγορίες για αθέτηση υποσχέσεων και συμφωνιών,εκτόξευσε σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν,κατα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Ο Ερμπακάν ανέφερε ότι η Ευρωπαική Ενωση δελέασε αρχικά την Τουρκία, στην συνέχεια όμως την αντιμετώπισε μεροληπτικά,χωρίς να προωθήσει την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ενωση.

Παρά τις διεθνείς κατακραυγές για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο,στο Κουρδιστάν,αλλά ακόμη και στην ίδια την Τουρκία, ο Ερμπακάν τόνισε ότι καμία απο τις διακαιολογίες που προβάλλουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Ενωσης δεν είναι πειστική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων ,ο Ισλαμιστής Πρωθυπουργός σχεδιάζει να μπουκοτάρει το δείπνο , που θα δοθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής των δεκαπέντε στο Δουβλίνο,στις 14 Δεκεμβρίου, στέλλοντας στην θέση του την Τανσού Τσιλέρ.


Σε εγχείρηση καρδίας υπεβλήθη σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης, στο νοσοκομείο Χάμερ-Σμιθ του Λονδίνου.

Ο Ανταποκριτής του ΛΟΓΟΥ στο Λονδίνο Μιχάλης Ελληνας, μεταδίδει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να ικανοποιήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, σε ότι αφορά τις σχέσεις της με την Ενωση, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Προεδρίας, Κέστερ Χίσλιπ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του Μπούτρος Γκάλι στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσσέλ.

Ο κύριος Χίσλιπ και ο Γκουστάβ Φεϊσσέλ συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το κυπριακό, στο Αρχηγείο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τον στρατιωτικό διάλογο.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του στρατιωτικού διαλόγου, ο Γούσταβ Φευσέλ, είπε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και στις τρεις πτυχές του, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι δεν μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια πτυχή θα επιτευχθεί συμφωνία.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, θεωρεί την προσπάθεια για αναστολή υπερπτήσεων ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, ως εποικοδομητική και ενισχυτική της προσπάθειας για μείωση της έντασης, κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, αλλά παράλληλη με την προσπάθεια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


Καμία συμφωνία δεν έγινε στη Λισαβόνα για μορατόριουμ πτήσεων, επανέλαβε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, ξεκαθαρίζοντας το κλίμα σύγχισης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο κύριος Κυπριανού, επεσήμανε εξάλλου ότι επ' ουδενί λόγω θα εγκαταλειφθεί το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και επ' ουδενί λόγω θα δεχθούμε οτιδήποτε που θα το επηρεάσει αρνητικά.

Από την πλευρά ο Υπουργός Αμύνας Κώστας Ηλιάδης, έκανε αναφορά στο ταξίδι του στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του κύριο Τσοχατζόπουλο για το θέμα του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.


Εκφράζοντας τις επιθυμίες του κυπριακού λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε σήμερα ένα διαφορετικό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του πυροβολικού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Στο μεταξύ, η εορτή της Προστάτιδος του πυροβολικού έγινε με κάθε λαμπρότητα στην παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού και του Υπουργού Αμύνης Κώστα Ηλιάδη.


Στο εθνικό συμβούλιο παραπέμπεται το αίτημα της κυβέρνησης να αυξήσει την εισφορά στο ταμείο αμυντικής θωράκισης κατά ένα τοις εκατό.

Ομόφωνα οι βουλευτές των επιτροπών οικονομικών και αμύνης κάλεσαν τους αρμόδιους υπουργούς Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Κώστα Ηλιάδη οι οποίοι παρευρέθηκαν στην συνεδρία, να ακολουθήσουν τις καθιερωμένες διαδικασίες, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Στο εθνικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει με τη συμμετοχή της επιτροπής αμύνης της βουλής, θα τεθεί και το νέο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων, οι συναρμόδιοι υπουργοί οικονομικων και αμύνης, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ύψος του προγράμματος, ενώ ανέφεραν ότι το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Πρόσθεσαν επίσης ότι η προτεινόμενη άυξηση για ένα τοις εκατό στην εισφορά είναι ικανοποιητική για το πρόγραμμα.


Την επαναφορά της φορολογικής πίστωσης στους πρόσφυγες ύψους 300 λιρών, η οποία καταργήθηκε με την φορολογική μεταρρύθμιση ζητεί η επιτροπή προσφύγων της βουλής.

Η κυβέρνηση απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη για επαναφορά της πίστωσης, γιατί όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 10 εκατομμυρίων λιρών στα έσοδα του δημοσίου.

Η ίδια επιτροπή συζήτησε την απόφαση της κυβέρνησης να απαλλοτριώσει 700 σκάλες τουρκοκυπριακής γης στην περιοχή Πεντακώμου, ώστε να δοθεί σε επτά ξενοδοχεία άδεια για να δημιουργήσουν γήπεδο γκολφ.

Ο βουλευτής Κίκης Γιάγκου, ο οποίος ενέγραψε το θέμα ζήτησε την αναστολή της απόφασης αναφέροντας ότι η γη αυτή καλλιεργείται σήμερα από πρόσφυγες οι οποίοι όπως είπαν θα αναγκαστούν να ξεκληριστούν για δεύτερη φορά.


Στην Ελλάδα, οι αγρότες κλιμάκωσαν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Οι αγρότες συνέχισαν και σήμερα τον αποκλεισμό των κυριοτέρων οδικών αρτηριών, με αποτέλεσμα να παραλύσουν πλήρως όλες οι συγκοινωνίες.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε το μεσημέρι, να μην ενδώσει στις αξιώσεις των αγροτών, μία εξέλιξη που πυροδοτεί απρόβλεπτες και σίγουρα όχι θετικές εξελίξεις.

Σε ευρεία υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αποφασίστηκε ότι καμία από τις αγροτικές απαιτήσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε επικίνδυνα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι τυχόν ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων θα συνεπάγετο επιβάρυνση ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κύριος Ρέππας ανέφερε τέλος, ότι τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μεταφέρει στους αγρότες ο Υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την χθεσινο- βραδυνή επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων είκοσι-οκτώ.

Ωστόσο, οι υποψίες των Γαλλικών Αρχών στρέφονται προς την εξτρεμιστική οργάνωση αλγερινή Ενοπλη Ισλαμική ομάδα, αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι πανομοιότυπος με αυτόν που έχει χρησιμοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την οργάνωση σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων.


O Aμερικανικός δορυφόρος που θα ανιχνεύσει το έδαφος του πλανήτη Αρη, εκτοξεύθηκε σήμερα με επιτυχία απο το Διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ του ακρωτηρίου Κανάβεραλ, με προορισμό τον κόκκινο πλανήτη.

Η σημερινή προσπάθεια της ΝΑΣΑ, ήταν η τρίτη μέσα σε μια εβδομάδα, για την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου.

Ο δορυφόρος μεταφέρει ενα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, το οποίο θα εξερευνήσει την επιφάνεια του Αρη και θα στείλει στην γη φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία για την σύσταση του εδάφους.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρος θα ειναι κατα διαστηματα συννεφιασμενος με βροχες και καταιγιδες που τοπικα δυνατο να συνοδευονται απο πολυ δυνατους ανεμους και χαλαζι. Οι ανεμοι θα πνεουν απο νοτιανατολικες εως νοτιοδυτικες κατευθυνσεις μετριοι μεχρι δυνατοι 4 εως 5 Μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι κυματωδης μεχρι πολυ κυματωδης. Η θερμοκρασια θα πεσει στους 12 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 14 στα παραλια.

Αυριο θα συνεχιστει οι ασταθεις καιρικες συνθηκες με βροχες και τοπικες καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι και παλι νοτιοανατολικοι μεχρι νοτιοδυτικοι δυνατοι 5 εως 6 Μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι πολυ κυματωδης μεχρι τρικυμιωδης. Η θερμοκρασια θα φτασει τους 18 βαθμους.

Σημερα στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 20 βαθμοι και η πιο χαμηλη 13, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 21 με 18, στην Λεμεσο 21 με 17, στην Κερυνεια και την Παφο 20 με 14 και τελος στον Προδρομο 8 με 6.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 1996 - 17:27:14 UTC