Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η κόρη του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, βουλευτής Καίτη Κληρίδου, ανακοίνωσε την απόφαση της να παντρευτεί τον Επιχειρηματία Κώστα Σιαμμά, από τις Τρείς Ελιές.

Η ημερομηνία του γάμου δεν έχει καθορισθεί, αλλά προκαταρκτικά προγραμματίζεται, για τις αρχές τις ανοιξης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οι εξοπλισμοί της Εθνικής Φρουράς,θα συνεχιστούν όπως έχουν προγραμματιστεί.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης απαντώντας στις απειλες του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ομέρ Ακπέλ και κατ'επέκταση στις αντιδράσεις της Τουρκίας, εναντι στην ενίσχυση των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, εισηγήθηκε ως αντίδοτο στις τουρκικές ανησυχίες, την πρότασή μας για αποστρατικοποίηση.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, με την άφιξη στην κατεχόμενη Κύπρο, του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάλ Μπατού.

Η κατοχική εφημερίδα "Μπιρλίκ" αναδημοσιεύει συνέντευξη του Ινάλ Μπατού στην τουρκική εφημερίδα "Τούρκιγιε", υπό το τίτλο "Θα πολεμήσουμε για την Κύπρο".


Τον ρόλο του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για το κυπριακό, όταν αρχίσουν οι εκ του σύνεγγυς, εντατικές διαβουλεύσεις, συζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης, με τον Χαν Σουγκ Τζου.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης είπε, ότι την συνάντηση των δύο ανδρών, δεν απασχόλησε το θέμα των υπερπτήσεων ή του στρατιωτικού διαλόγου.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Κληρίδης, πρόσθεσε ο Γιαννάκης Κασουλίδης κατήγγειλε τις τουρκικές απειλές.

Ο κύριος Χαν είπε ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον στρατιωτικό διάλογο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του μορατόριουμ υπερπτήσεων.

Ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, να είναι η τελευταία, διερευνητικού χαρακτήρα επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο.


Τα μένεα πνέει το όλο σύστημα της Μέσης Εκπαίδευσης, έπειτα από την τελευταία κρίση για την παραπαιδεία.

Καθηγητές και μαθητές κατέρχονται σε αποχές, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο συστήνει ψυχραιμία.

Οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων οδηγήθηκαν σήμερα σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα, έπειτα από την απόφαση των καθηγητών, να σταματήσουν τα φροντιστήρια.

Η διένεξη μεταξύ καθηγητών και Υπουργείου Παιδείας, επανέφερε στην επιφάνεια την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, και της αναθεώρησης του αναλυτικού προγράμματος.

Ανάγκη που έθεσαν και οι ίδιοι μαθητές, δεδομένης της διάστασης που πήρε το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα, οι τελειόφοιτοι επισείουν τον κίνδυνο αποτυχίας τους στις εισαγωγικές εξετάσεις, στην περίπτωση που οι δύο πλευρές, εμμείνουν στη θέση τους.

Εν τω μεταξύ, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί τους μαθητές αύριο το μεσημέρι σε πορεία διαμαρτυρίας, με κατάληξη το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο επί του παρόντος, συστήνει αυτοσυγκράτηση.


Φώς στο αδιέξοδο, φαίνεται να υπάρχει στο θέμα των Κυβερνητικών γιατρών, αφού η κυβέρνηση διαφοροποίησε τις θέσεις της, όσον αφορά το θέμα της εφημερίας των ιατρών και της οργανωτικής δομής των θέσεων.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Κλάδου Κυβερνητικών Ιατρών Δημήτρης Δημητρίου, μετά το πέρας συνεδρίας της εξ'υπουργών Επιτροπής, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κύριος Δημητρίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσιο τέλος στις διαφορές των δύο πλευρών, ενώ την ίδια αισιοδοξία, συμμερίστηκαν ο Υπουργός Υγείας Μανώλης Χριστοφίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Αντίθετα αναφορικά με τα αιτήματα των νοσηλευτών, δεν παρουσιάστηκε οποιαδήποτε πρόοδος, αφού ο Υπουργός Υγείας, τα χαρακτήρισε παράλογα και εκβιαστικά.


Ενώ η διεθνής κοινότητα γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κύπρο για 23 χρόνια συνεχίζεται η καταπάτησή τους.

Τραγικά παραδείγματα οι εγκλωβισμένοι και οι αγνοούμενοι μας.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων, πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι συγγενεις των αγνοουμενων με τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους στα χέρια, πορεύτηκαν απο το Μετόχι του Κύκκου στην Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, όπου επέδωσαν ψήφισμα.


Ενδεικτική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διεξάγεται απόψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα του ΟΗΕ είναι τέσσερεις και προέρχονται απο την αφρικανική ήπειρο.

Επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Κόφι Ανάν απο τη Γκάνα, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού,για υποθέσεις διατήρησης της ειρήνης.

Η ενδεικτική ψηφοφορία που θα καταδείξει τις πραγματικές πιθανότητες εκλογής του κάθε υποψηφίου, θα διεξαχθεί στις δέκα, ώρα Κύπρου.

Μετά την ψηφοφορία, οι ασθενέστεροι υποψήφιοι αναμένεται να αποχωρίσουν, διανοίγοντας έτσι τον δρόμο, για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα.


Το Ιράκ επανήρχισε σήμερα την εξαγωγή πετρελαίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης ανθρωπιστικής συμφωνίας της Βαγδάτης, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ολες οι πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράκ, είχαν απαγορευθεί πριν από έξι χρόνια, με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, όταν η χώρα εισέβαλε και κατέλαβε το γειτονικό Κουβέϊτ.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, είχε αποφασίσει πρόσφατα την μερική χαλάρωση του εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, αφού οι κυρώσεις είχαν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην σίτηση και την ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη του ιρακινού λαού.

Με βάση τη συμφωνία, το Ιράκ δικαιούται να εξάγει συγκεκριμένες ποσότητες πετρελαίου, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα τρόφιμα και φάρμακα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα του πετρελαίου αυτού, θα απορροφηθεί από την Τουρκία και την Ιορδανία.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μετβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι στην αρχή κυρίως αίθριος. Αργότερα θα σχηματιστούν νεφώσεις και αργά το απόγευμα δυνατό να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 19 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 20 με 10, στην Λεμεσό 21 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 20 με 9 και τέλος στον Πρόδρομο 11 με 3.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 1996 - 16:27:18 UTC