Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Nαυάγιο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες στην Ελλάδα, λίγα μόλις μίλια από το Ακρωτήρι της Κύμης.

Η τραγωδία συνέβη στο Αιγαίο όταν το φορτηγό πλοίο "Δυστός", εντοπίστηκε το πρωί να επιπλέει αναποδογυρισμένο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Μέχρι στιγμής αγνοούνται δεκαεπτά ναυτικοί, δύο γυναίκες σύζυγοι μελών του πληρώματος, και ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, ενώ διασώθηκε ένας ναυτικός.

Ολο το πλήρωμα του πλοίου ειναι Ελλαδίτες.

Το πλοίο εξέπεμπψε σήμα ναυαγίου το οποίο συνέλαβε ισπανικός δορυφόρος στις πέντε και τριάντα το πρωί και στη συνέχεια η Ισπανία ειδοποίησε το υπουργείο ναυτιλίας στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την τοποθεσία του ναυαγίου.

Σε ανακοίνωση του, το Γενικό Επιτελείο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τονίζει ότι στις 6 και 30 το πρωί, ενημερώθηκε για το ναυάγιο, από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην περιοχή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στις δώδεκα και τριάντα έφθασε η φρεγάτα ΕΛΛΗ από τη Σάμο και αργότερα, το αντιτορπιλλικό ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, από το ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ωστόσο, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα, η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του φορτηγού πλοίου καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη και οι βατραχάνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν πρός το παρόν οποιαδήποτε βοήθεια λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων εκεί που επιπλέει αναποδογυρισμένο το πλοίο.

Εχει εξάλλου πατατηρηθεί και σημαντική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των συνεργείων διάσωσης. Το ελληνικό πλοίο " Δυστός", ιδιοκτησία της τσιμεντοποιίας Αγέτ Ηρακλής απέπλευσε από το Βόλο με φορτίο πέντε χιλιάδων τριακοσίων τόννων χύμα τσιμέντο, το οποίο σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φορτία, αφού με την θαλασσοταραχή, μετατοπίζεται εύκολα.

Το "Δυστός" θα ξεφόρτωνε το φορτίο του, στο λιμάνι του Πειραιά.

Εξάλλου, από την σφοδρή κακοκαιρία που επικρατεί στην Ελλάδα, παραμένουν ακόμα αποκλεισμένα πενήντα-τέσσερα χωριά.


Η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, φαίνεται τελικά ότι δεν θα επηρεάσει την Κύπρο.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία, τις ημέρες των εορτών δεν θα παρατηρηθούν αξιόλογες μεταβολές στον καιρό.

Το χαμηλό βαρομετρικό που προκάλεσε την σφοδρή κακοκαιρία στην Ελλάδα, δεν θα επηρεάσει την Κύπρο, αφού βρίσκεται ήδη πάνω από την Τουρκία.

Στην Κύπρο, τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθεί βροχόπτωση σε ορισμένες περιοχές, και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Εν τω μεταξύ, τα πρώτα χίονια έπεσαν χθές βράδυ στο Τρόοδος και έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εκδράμουν για να απολαύσουν το χιονισμένο και ομιχλώδες τοπίο.

Τα παιδιά δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να παίξουν χιονοπόλεμο ενώ οι μεγάλοι απόλαυσαν την ζεστασιά γυρω απο το τζάκι.


Τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, πλαισιούμενα από συγγενείς αγνοουμένων καθως και τους συγγενεις τού άνανδρα δολοφονηθέντος από τους Τούρκους Πέτρου Κακκουλή, ενημέρωσαν και σήμερα τους ξένους τουρίστες για το δράμα του λαού μας.

Οι τουρίστες αφού ενημερώθηκαν για την συνεχιζόμενη Τουρκική Κατοχή και τίς Θηριωδίες του Αττίλα προτίμησαν να μην περάσουν στα κατεχόμενα.

Εν τω μεταξύ, οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χατζηπαναγιώτου, τα μέλη του κινήματος θα βρίσκονται και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο οδόφραγμα του αίσχους, για να υποδεχθούν εκεί συμβολικά το νέο χρόνο.


Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα της τροποποίησης του συντάγματος από την βουλή, του άρθρου που αφορά την πλήρωση κενωθείσας βουλευτικής έδρας.

Οι Νέοι Ορίζοντες προτίθενται να προσφύγουν στο Ανώτατο δικαστήριο χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την τροποποίηση.

Σε σχετική δήλωση προέβη στον ΛΟΓΟ ο σύμβουλος του εκτελεστικού γραφείου των Νέων Οριζόντων Χρήστος Κληρίδης.


Στην Αλγερία, φανατικοί μουσουλμάνοι δολοφόνησαν τα ξημερώματα, εικοσι- οκτώ πολίτες σε επίθεση που πραγματοποίησαν στο χωριό Ντάμια στην επαρχία Ντέφλα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η εν ψυχρώ δολοφονία είναι έργο μιας "ομάδας τρομοκρατών", όπως χαρακτηρίζονται οι φανατικοί μουσουλμάνοι.

Η δολοφονία συνέβηκε λίγο μετά την τοποθέτηση βόμβας σε λαικό προάστειο της Αλγερινής πρωτεύουσας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 53 ατόμων.


Στο Περού οι αντάρτες που κρατούν 83 ομήρους στην κατοικία του Ιάπωνα πρέσβη στη πρωτευουσα Λίμα, είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν τα αιτήματά τους, για την απελευθέρωση από τις φυλακές των τετρακοσίων συντρόφων τους, έτσι ώστε να μπορέσει να εξευρεθεί μία μέση λύση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών του κινήματος Τουπάκ Αμάρου στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, άλλα 20 άτομα απελευθέρωσαν χθες βράδυ οι αντάρτες Τουπάκ Αμάρου, λίγα λεπτά μετά τα μεσύνυχτα.

Η απελευθέρωση των είκοσι ομήρων, ακολούθησε τις πρώτες κατ'ιδίαν συνομιλίες, ανάμεσα στους αντάρτες και τον επίσημο διαπραγματευτή της Περουβιανής κυβέρνησης, τον Υπουργό Παιδείας Ντομινίνγκ Παλέρμο, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των ομήρων.


Η Σερβική αντιπολίτευση διοργανώνει σήμερα, νέες διαδηλώσεις, παρά το πολικό κρύο, το πυκνό χιόνι και τις πιέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, τις οποίες ο Πρόεδρος Σλόμποταν Μιλόσεβιτς έχει θέσει σε επιφυλακή.

Οι διαδηλωτές ζητούν από τον πρόεδρο της Σερβίας, Μιλόσεβιτς να δεκτεί τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στα οποία ηττήθηκε ο ιδιος και κέρδισε η αντιπολίτευση.

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και χθες στους δρόμους του Βελιγραδίου, σε δύο διαφορετικές πορείες, που η μία δεν παρενοχλήθηκε από την αστυνομία ενω η άλλη διακόπηκε από τον ασφυκτικό κλοιό των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας.


"Ο Ελληνισμός αφανίζεται λόγω της υπογεννητικότητας που υπάρχει. Γι' αυτό θα πρέπει οι οικογένειες να αυξήσουν τα μέλη τους, ώστε να προστατευτεί το έθνος".

Αυτό δήλωσε ο Προέδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Δήμος Πισσούριος, μιλώντας στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της οργάνωσης των πολυτέκνων που πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκατοντάδες παιδιά πολυτέκνων μαζί με τους γονείς τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Αρχαγγέλου, και παιδιά πολυτέκνων απήγγειλαν ποιήματα.


Με ένα αγώνα ολοκληρώθηκε σήμερα η δέκατη τρίτη αγωνιστική του παγκυπρίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, η τελευταία του πρώτου γύρου.

Στο Μακάρειο Στάδιο, ο Αρης κέρδισε τον Ολυμπιακό με 4-1, ύστερα από ένα επεισοδιακό αγώνα.

Με το τέλος του πρώτου γύρου, τον ανεπίσημο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η Ανόρθωση.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 12 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο κατά διαστήματα θα σχηματίζονται νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν και πάλι λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα τραπούν σε νότιους ως νοτιοδυτικούς, μέτριους μέχρι δυνατούς 4 έως 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 19 βαθμούς στα παράλια.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 17 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 19 με 9, στην Λεμεσό 22 με 14, στην Κερύνεια και την Πάφο 18 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 2.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 29 December 1996 - 17:29:29 UTC