Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-01-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


"Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου το οποίο κατέκτησε όλους τους Ελληνες, όπου κι'αν βρίσκονται, μας δίνει το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε το σήμερα και το αύριο με αισιοδοξία".

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεράσιμος Αρσένης που έφθασε το απόγευμα στην Κύπρο, για τριήμερη επίσκεψη.

Ο κύριος Αρσένης, εξέφρασε ακόμη την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, η οποία θα εισηγείται την συνομοσπονδία ως είδος ομοσπονδίας και θα χωρίζει φυλετικά ή εδαφικά την Κύπρο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο Γεράσιμος Αρσένης θα έχει απόψε συνάντηση με την Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και θα μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ' στο Δημοτικό Θέατρο, που θα πραγματοποιειθεί στις οκτώ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του τρίτου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του τρίτου.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Την εκδήλωση θα μεταδίδει απευθείας η τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ.


Με πάνδημα μνημόσυνα σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου τιμήθηκε σήμερα, η μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου του τρίτου.

Του μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρόεδρος της βουλής Σπύρος Κυπριανού, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και συγγενείς του Εθνάρχη.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου με πρωτοβουλία της νεολαίας του Δημοκρατικού κομματος, έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εθνάρχη, στο προαύλιο της ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όταν μέλη του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος και συγγενείς αγνοουμένων, απέκλεισαν την δίοδο προς τα κατεχόμενα, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει την έλευση στις ελεύθερες περιοχές δύο εγκλωβισμένων από τον Κορμακίτη, οι οποίο αντιμετυωπίζουν σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Η αστυνομία στην προσπάθεια της να διαλύσει τους διαδηλωτές, έκανε χρήση καυστικού σπρέυ με αποτέλεσμα πέντε άτομα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης, δήλωσε στον ΛΟΓΟ, ότι θα καταγγείλει την αδικαιολόγητη όπως την χαρακτήρισε χρήση βίας, από μέρους της αστυνομίας.


Σκηνές που μοιάζουν με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δράσης εκτυλίχθησαν το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας.

Αυτοκίνητο το οποίο δεν αναγνώριζε τους φωτεινούς σηματοδότες τροχαίας, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, διέσχιζε τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των διερχομένων.

Ο Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής οδηγός, μόλις αντιλήφθηκε ότι τον εντόπισε και το ακολουθούσε η Αστυνομία, έγινε ακόμη πιο επικίνδυνος.

Ακολούθησε πραγματικό κυνηγητό μέχρι που οι άνδρες της Αστυνομίας αναγκάστηκαν έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία να προτάξουν όπλα και να πυροβολήσουν σημαδεύοντας τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Τα εύστοχα πυρά κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο όχι όμως και να το εμποδίσουν να συγκρουστεί με τα δύο περιπολικά που προσπαθούσαν να το ανακόψουν.

Ο οδηγός μη μπορώντας να πράξει αλλιώς αφού ήταν περικυκλωμένος, στην προσπάθεια του να ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο τους άνδρες των αρχών ασφαλείας, κλείδωσε τα παράθυρα και τις πόρτες του αυτοκινήτου του και αυτοεγκλοβίσθηκε σ' αυτό.

Για αρκετή ώρα αρνείτο να μιλήσει ή να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία στην Αστυνομία, τον πρόδωσαν όμως, οι αριθμοί εγγραφής του αυτοκινήτου το οποίο ανήκει στην αδελφή του.

Τελικά συνελήφθη και με χειροπέδες μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το μόνο που κατόρθωσε μέχρις στιγμής να μάθει η Αστυνομία, είναι ότι το μικρό του όνομα είναι Αντώνης.


Σε πηγάδι στην περιοχή Λυμπιών, βρέθηκε σήμερα ο χαρτοφύλακας, του Πέτρου Παστού, πωλητή αυτοκινήτων, ο οποίος είχε κλαπεί την περασμένη Πέμπτη και περιείχε εικοσιπέντε χιλιάδες λίρες.

Ο χαρτοφύλακας μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Νήσου, όπου ανοίχθηκε από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας.

Από τον χαρτοφύλακα, έλειπε το ποσό των εικοσιπέντε χιλιάδων λιρών ενώ όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Πέτρου Παστού βρέθηκαν μέσα σε αυτόν άθικτα.


Λόγω μη επαρκών στοιχείων, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, απέρριψε αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του Ρωμαίου Παυλίδη, εικοσιοκτώ ετών από την Αρμενία.

Ο Ρωμαίος, φερόταν ως ύποπτος για την διάπραξη της χθεσινής ληστείας στο περίπτερο του Γιώργου Χριστοδουλίδη στην Πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία, από το οποίο απεσπάσθη ποσό οκτώ περίπου χιλιάδων λιρών.


Με την προσδοκία, ότι μια νέα εποχή αρχίζει για την πόλη τους, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Οχθη, εξήντα χιλιάδες παλαιστινίων της Χεβρώνας, πραγματοποίησαν σήμερα μεγαλειώδη συγκέντρωση υποδοχής στον Γιασέρ Αραφάτ.

Η επίσκεψη Αραφάτ στην Χεβρώνα, ήταν η πρώτη ύστερα από τριάντα χρόνια.

Προσφωνώντας τα πλήθη, ο παλαιστίνιος ηγέτης, δεν παρέλειψε να επαναλάβει το αίτημα των Αράβων για διεκδίκηση του ανατολικού τομέα των Ιεροσολύμων, ως πρωτεύουσας, ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ισραηλινός Στρατός, παρέδωσε ήδη τον έλεγχο της Χεβρώνας και των περιχώρων της στην παλαιστινιακή αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση τον εβραϊκό τομέα της πόλης, ο οποίος βάσει της πρόσφατης ειρηνευτικής συμφωνίας, θα συνεχίσει να ελέγχεται από το Ισραήλ.


"Η Βουλγαρία χρειάζεται εκλογές το συντομότερο δυνατόν".

Με τα λόγια αυτά ο νέος Βούλγαρος Πρόεδρος Πέτερ Στογιάνωφ, αμέσως μετά την ορκομωσία του στο ύπατο αξίωμα της χώρας το πρωί, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κάλεσε το λαό να εργαστεί ενωμένος για την έξοδο από το κοινωνικό και κυρίως το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, ενώ υποστήριξε ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


Στον σημερινό τελευταίο αγώνα της δέκατης πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, το ΑΠΟΕΛ αξιοποιώντας την υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε εκτός έδρας τη Σαλαμίνα με 2- 0.
Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 7 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο θα σχηματίζονται τοπικές νεφώσεις και δυνατό να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 περίπου βαθμούς.

Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 18 βαθμοί και η πιο χαμηλή 4, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 18 με 6, στην Λεμεσό 20 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 19 με 7 και στον Πρόδρομο 6 με 1.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 19 January 1997 - 16:27:11 UTC