Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-02-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέα συνάντηση είχε το πρωί ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης με τον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Χαν Σουγκ Τζου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κύριος Χαν, είπε ότι ενημερώθηκε για τη συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Νταβός, και ότι συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη.

Αύριο ο κύριος Χαν θα έχει στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, είπε ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν ορισμένες απόψεις για διάφορους τομείς, οι οποίες έχουν ακουστεί και στο παρελθόν.

Διευκρίνησε ωστόσο, ότι όσα συζητήθηκαν, δεν είχαν καμία σχέση με το δεκάλογο Ρίφκιντ ή με προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τη δέσμη ιδεών Γκάλι.

Ο εκπρόσωπος, ανέφερε επίσης, ότι ο κύριος Χαν δεν μετέφερε στον πρόεδρο Κληρίδη οποιεσδήποτε απόψεις του Ραούφ Ντενκτάς.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο βρισκόμαστε πιο κοντά σε απευθείας συνομιλίες ο κύριος Κασουλίδης απάντησε αρνητικά.


Η Ρωσία, πάντα ήταν αναμεμειγμένη στις διεργασίες επίλυσης του κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, πρόσθεσε ο κύριος Τσιζόφ πρέπει να είναι συλλογικές και συντονισμένες και να υποβοηθούν τα Ηνωμένα Εθνη, εφόσον το κυπριακό πρέπει να παραμείνει στα πλαίσια του διεθνούς οργανισμού.

Ο αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στις αμερικανικές και βρετανικές ενέργειες είπε ότι η χώρα του αναμένει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα συζητήσει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με την Βρετανία το κυπριακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον κύριο Τσιζόφ, χαιρέτισε την κλιμάκωση του ρωσικού ενδιαφέροντος.


Την ενίσχυση των διπλωματικών και διαπραγματευτικών ερεισμάτων ως αποτελεσματικού όπλου επίλυσης του Κυπριακού, διακήρυξε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού είχε το πρωί, διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής στο πλαίσιο επαφών για ενημέρωσή του, γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΛΟΓΟΥ, σχετικά με την αντίθεση του κόμματός του στο Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κύριος Κωνσταντόπουλος, απάντησε ότι το Κυπριακό, δεν πρέπει να περιοριστεί από διεθνές πρόβλημα σε ελληνοτουρκική διαφορά.


Ορκίστηκε το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο Γιάννος Κρανιδιώτης, στη θέση του παριτηθέντος Χρήστου Ροζάκη.

Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, χαρακτήρισε ψευδοδίλημμα τις απόψεις που υπάρχουν περί σύγκρουσης δυο πολιτικών στα εθνικά θέματα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η φημολογία αυτή υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλλεται για προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

Τα επόμενα τρία χρόνια ανέφερε ο κύριος Κρανιδιώτης, θα είναι κρίσιμα για την Ελλάδα, αφού σ'αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και το Αιγαίο.


Την αποφασιστικότητα της εκκλησίας της Κύπρου να επανακτήσει τις τέσσερις εικόνες του Αντιφωνητή, που η τύχη τους θα κριθεί από τα δικαστήρια του Ρόττερνταμ, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σημειώνεται, ότι παρόλο που ο δικαστικός αυτός αγώνας, θα στοιχίσει αρκετά χρήματα στην εκκλησία της Κύπρου, με τα οποία πιθανότατα θα μπορούσαν να αγοραστούν αυτές οι εικόνες, εντούτοις για λόγους αρχής, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την επιστροφή των εικόνων.


Περισσότερα απο πενήντα-έξι εκατομμύρια Πακιστανοί, προσήλθαν σήμερα στις κάλπες, για την αναδειξη κυβέρνησης της χώρας.

Οι εκλογές οι οποίες είναι οι τέταρτες τα τελευταία οκτώ χρόνια, διεξήχθησαν μετά το κύμα κατηγορίων που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση εναντίον της Μπεναζίρ Μπούτο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ναβάζ Σαρίφ ηγέτης του Μουσουλμανικού κόμματος του Πακιστάν, θεωρείται φαβορί για την νίκη.

Ο διάσημος παίκτης του Κρικετ Ιμραν Χαν, ο οποίος σύμφωνα με τα ξενα ειδησεογραφικά πρακτορεια μπορούσε να προκαλεσει την εκπληξη στις εκλογες, αναγκαστηκε να αποσυρει την υποψηφιότητα του έπειτα από σοβαρό προβλημα υγειας που αντιμετώπισε.

Η Μπεναζίρ Μπούτο πρωην πρωθυπουργός της χώρας έχει ελάχιστες πιθανοτητες επανεκλογής αφού αντιμετωπίζει σοβαρες κατηγορίες για εμπλοκή της σε δολοφονίες πολιτικών της αντιπάλων.

Οι εκλογές διεξήχθησαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού οι εκλογικές αναμετρήσεις στην χωρα καταλήγουν συνήθως σε αιματηρά επεισόδια.


Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην Σερβία. Χιλιάδες οδηγοί ταξί προκάλεσαν και σήμερα κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Βελιγράδι, αντιδρώντας έτσι στην πολιτική Μιλόσεβιτς και εξ' αφορμής της πέμπτης δολοφονίας συναδέλφου τους, τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι οδηγοί ταξί βρήκαν την ευκαιρία και εξέφρασαν με τον τροπο αυτό την συμπαράστασή τους, στις χιλιάδες των διαδηλωτών που εδω και εβδομήντα- πέντε ημέρες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Σερβικής πρωτεύουσας, ζητώντας απο τον Σέρβο πρόεδρο να αναγνωρίσει τα αποτέλεσματα των Δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, στις οποίες νίκησε η αντιπολίτευση.

Χθες το βράδυ, η Σερβική αστυνομία επιτέθηκε με ρόπαλα εναντίον των διαδηλωτών τραυματίζοντας περισσότερα απο πενηντα ατομα.

Η επιθεση των αστυνμικών εγινε μετα την αποτυχημενη προσπαθεια τους να αποκλείσουν ομαδες διαδηλωτων να ενωθούν με την υπολοιπη συγκεντρωση.

Επικεφαλής των διαδηλωτών τεθηκε και παλι, ο ηγετης της Σερβικής Αντιπολίτευσης Βακ Ντράνκοβιτς.


Διάταγμα οκατήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τους Χριστάκη Ιωάννου άλλως Τίτο, Ανδρέα Κυριακίδη, και Μαρίνα Ιωάννου, σχετικά με την υπόθεση ανευρεσης όπλων, εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών στο σπίτι της Ιωάννου.

Οι τρεις ύποπτοι είχαν παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή. Τότε το Δικαστήριο ανέβαλε την απόφαση του για σήμερα, όταν ο συνήγορος της Μαρίνας Ιωάννου υπέβαλε ένσταση ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι άτομο περιορισμένης διανοητικής ικανότητας.

Το δικαστήριο αφού μελέτησε την κατάθεση δύο ψυχιάτρων που εξέτασαν την ύποπτη, έκρινε ότι η Ιωάννου ήταν εις θέση να παρακολουθήσει την δίκη.


Με τις κατηγορίες της μαστρωπείας και του αποζήν από κέρδη πορνείας, παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τις εικοσι- τέσσερις Μαρτίου, ο ιδιοκτήτης μασάζ "Πλέϊ Μποί", Χρήστος Αυξεντίου άλλως Μπίλι από την Λεμεσό.

Ο Μπίλις συνελήφθη κατά την έφοδο που διενήργησε η Αστυνομία στο ινστιτούτο του, πριν από δεκαπέντε ημέρες, έπειτα από καταγγελία ότι προωθούσε τέσσερεις αλλοδαπές τις οποίες εργοδοτούσε, σε πορνεία.

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα όπως ο Μπίλι αφεθεί ελύθερος, μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση, με χρηματική εγγύηση τριων χιλιάδων λιρών.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε τοπικές νεφώσεις θα δώσουν και πάλιν λίγες βροχές και χιόνια.

Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς μέτριους 3 και τοπικά 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μεχρι κυμματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στον ένα βαθμό υπό το μηδέν στο εσωτερικό και στους 3 βαθμούς στα παράλια, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές να σχηματισθεί παγετός.

Αύριο ο αίθριος καιρός θα εναλλάσεται με νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί δυνατοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ δυνατοί 6 μποφόρ.

Η θαλασσα θα παραμείνει ταραγμένη μεχρι κυμματώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα της κανονικής και θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 13 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 13 βαθμοί και η πιο χαμηλή 4, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα με 15 με 6, στην Λεμεσό 15 με 6, στην Κερύνεια και την Πάφο 14 με 9 και τέλος στον Πρόδρομο 2 με πλήν 2 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 3 February 1997 - 16:27:18 UTC