Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-03-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Αργυρόκαστρο, αφού εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι εχουν καθηλώσει τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στο κτίριο του αεροδρομίου και απειλούν ότι θα επιτεθούν αν αυτοί δεν αποχωρήσουν.

Τα στρατεύματα του Μπερίσα εφτασαν στις δύο μετά το μεσημέρι, με ελικόπτερα από τα Τίρανα.

Στην πόλη αυτή την ώρα ακούγονται ριπές αυτομάτων όπλων.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός Πρόεδρος Σαλι Μπερίσσα εμφανίζεται αποφασισμένος να καταφύγει σε δυναμικές μεθόδους μετα την εκπνοη της προθεσμίας που εχει δώσει στους εξεγερμένους στη Νότιο Αλβανία για να παραδώσουν τα όπλα.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Ελληνα Υφυπουργού εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, ο οποίος βρίσκεται στα Τιρανα από το πρωϊ και είχε συνάντηση με τον Αλβανό πρόεδρο.

Ο κύριος Κρανιδιώτης, μετέφερε προς τον Αλβανό πρόεδρο Σάλι Μπερίσα το αίτημα για πολιτική εξομάλυνση της κατάστασης το οποίο θα επιτρέψει την παροχή βοήθειας απο την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ενωση.

Ο Ελληνας Υφυπουργός εξωτερικών τόνισε στον Αλβανό πρόεδρο το αίτημα για προστασία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου καθώς και των Ελληνικών επενδύσεων.


Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι μπορούν να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες στο Κυπριακό, εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα πριν το τέλος του έτους, στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Σι-Εν-Εν, ο κύριος Πάγκαλος υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης διεθνών πιέσεων στην Αγκυρα, για να συμβάλει θετικά στην επίλυση του Κυπριακού.

Η λύση στο Κυπριακό, είπε ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών, αναμένεται από πολύ καιρό και αυτό είναι μια γενική αντίληψη.

Φέτος, πρόσθεσε ο κύριος Πάγκαλος, η Κύπρος θα αρχίσει διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωπαική Ενωση.

Παρόλο που η λύση του Κυπριακού δεν είναι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, εάν υπάρξει λύση οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο εύκολες και η θέση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι πιο ξεκάθαρη.


Ογδόντα γυναίκες μέλη του ΠΑΚ βρίσκονται απο χθές στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν στις τριήμερες αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Εθνική ομοσπονδία Κυπρίων Μεγάλης Βρετανίας.

Η αποστολή των γυναικών πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επετείου της διεθνούς ημέρας της γυναίκας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις του ΠΑΚ για διαφώτιση των ξένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Τις εκδηλώσεις ενισχύουν το προσφυγικό σωματείο Ελεύθερος Διόριος, η Σοσιαλιστική Κίνηση, η Κίνηση για τη στράτευση των γυναικών και η Πρωτοβουλία για την άμυνα της Κύπρου.

Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, ΠΑΚ, ανακοινώνει ότι σήμερα το βράδυ από τις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ολονύκτια καθιστική εκδήλωση γυναικών, τόσο μελών του κινήματος όσο και από άλλες οργανώσεις και σωματεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία στην Κύπρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται παράλληλα με την αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποιείται απόψε εξω από την Τουρκική πρεσβεία από Κύπριες γυναίκες μέλη του ΠΑΚ, που έχουν ήδη μεταβεί εκεί.


Ενθρονίζεται αύριο στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια, ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Παπαπέτρου, Κύπριος στην καταγωγή.

Ο Πατριάρχης Πέτρος γεννήθηκε στο Συγχαρί το 1949 και σε ηλικία δώδεκα ετών έγινε δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Στην Αλεξάνδρεια υπηρέτησε αρχικά ως διάκονος του Πατριάρχη ενώ συνέχισε τις σπουδές του.

Ο Πατριαρχικός θρόνος Αλεξανδρείας χήρευε από τις 23 Ιουλίου 1996 ημέρα εκδημίας εις Κύριον του Πατριάρχη Παρθένιου.

Στην ενθρόνιση θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, κληρικοί και πλήθος κόσμου.


Τα ενενηκοστά του γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πολιτικός, που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό στις Σέρρες και σημάδεψε την σύγχρονη πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα γιορτάσει τα ενενηκοστά του γενέθλια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μια μικρή γιορτή στο σπίτι του, με καλεσμένους μερικά άτομα του φιλικού και οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατακλύζουν απο χθες, ανθοδέσμες και τα ευχετήρια μηνύματα απ'όλο τον κόσμο.


Σπείρα εμπόρων του λευκού θανάτου με έδρα την Λάρνακα εξάρθρωσε η Αστυνομία με χθεσινοβραδυνή της επιχείρηση.

Ανδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν στο διαμέρισμα του Παναγιώτη Σάββα άλλως Βέγγου τριάντα χρόνων από την Λάρνακα, οκτακόσια γραμμάρια χασίς, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και φακελλάκια συσκευασίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την προφυλάκιση του Παναγιώτη Σάββα.

Η Αστυνομία συνέλαβε χθες τον εικοσιεξάχρονο οικοδόμο από την Λάρνακα Χριστάκη Γεωργίου για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς ενώ καταζητούνται και οι συνεργάτες του Παναγιώτη Σάββα.


Θρασύτατη ληστεία διεπράχθη χθες βράδυ στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, δίπλα ακριβώς, από τον αστυνομικό σταθμό.

Θύμα η εβδομηντα-εξάχρονη Ρίτσα Πήτερ και δράστες δύο νεαροί, πιθανόν Αραβικής καταγωγής, οι οποίοι αφού πρώτα την έδεσαν με χειροπέδες, της άρπαξαν δύο τσάντες με ρούχα και δεκαέξι λίρες.

Η Αστυνομία Λεμεσού συνεχίζει τις έρευνες της για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.


Η Ελλάδα, κατέκτησε χθες βράδυ το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, στους Παγκόσμιους αγώνες Κλειστού Στίβου, που γίνονται στο Παρίσι.

Ο Χάρης Παπαδιάς, έπειτα από εκπληκτική κούρσα και έχοντας αντιπάλους μεγάλα ονόματα των δρόμων ταχύτητας, κέρδισε την πρώτη θέση, με επίδοση έξι- πενήντα και πήρε το Χρυσό Μετάλλιο.

Η επίδοση του Ελληνα αθλητή, αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο, ανήκε στον ίδιο και ήταν έξι- πενήντα-ένα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε κατά διαστήματα θα εμφανίζονται παροδικες νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικς ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες κατευθύνσεις ασθενείς 3 μποφορ κα η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 5 βαθμούς στα παράλια. Σε μερικές περιοχές στο εσωτερικό θα σχηματισθεί παγετός.

Αύριο, τοπικές νεφώσεις δυνατόν να δώσουν λόγες βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 16 βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 13 βαθμοί και η πιο χαμηλή 1, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 15 με 2, στη Λεμεσό 16 με 4, στην Κερύνεια και την Πάφο 15 με 5, και τέλος στον Πρόδρομο 5 με τρεις βαθμούς υπό το μηδέν.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 8 March 1997 - 18:27:15 UTC