Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-03-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εάν, οι πιέσεις που θα ασκηθούν στην πλευρά μας, για να προσέλθει σε απευθείας συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, έχουν αποτέλεσμα, τότε, πιθανόν, να σημάνει η διακοπή της κυβερνητικής συνεργασίας του Δημοκρατικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στην προειδοποίηση αυτή προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού, μετά τη καθιερωμένη συνάντηση του με αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Προτού η πλευρά μας οδηγηθεί σε απευθείας συνομιλίες, διευκρίνισε ο κύριος Κυπριανού, θα πρέπει να υπάρξουν απτές ενδείξεις μετακίνησης της τουρκικής πλευράς, οι οποίες, να κριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο ως ικανοποιητικές.


Η διευθέτηση των θεμάτων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κουρδικού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αποτελούν εμπόδια για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε, από την Αγκυρα, όπου βρίσκεται, ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ.

Η Τουρκία ανήκει μεν στην Ευρώπη, είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, αλλά οι πτωχές επιδόσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κουρδικό και τα προβλήματα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, δημιουργούν προσκόμματα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο τραίνο της Ευρώπης πρόσθεσε ο κύριος Κίνκελ, αλλά πρέπει προηγουμένως να επιλύσει σωρεία προβλημάτων.

Ο γερμανός Υπουργός συναντήθηκε σήμερα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξέφρασε την υποστήριξη του στον αγώνα τους για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωσε σήμερα, από τη Μπάγκλαντες, όπου μετέβη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της χώρας, ότι η Τουρκία αναμένεται να γίνει σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κάλεσε τους ξένους επενδυτές να τη θεωρήσουν ως βάση εξόρμησης για τις ευρωπαϊκές αγορές.


Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κόμματος Σπύρος Κυπριανού.

Ο κύριος Παπαδόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κυρίου Κυπριανού για την προεδρία της Δημοκρατίας, εάν αυτή δεν υποστηριχθεί από κάποιο άλλο μεγάλο κόμμα.

Απαντώντας σήμερα ο κύριος Κυπριανού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις Παπαδόπουλου πλήττουν το ίδιο το κόμμα και υπενθύμισε τη σχετική απόφαση του πρόσφατου καταστατικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος.


Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, βρήκε νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Λεάνδρου, 54 χρόνων, καθαριστής στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, από τη Δορά Λεμεσού.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 6 το πρωί, όταν ο Λεάνδρου, ενώ μετέβαινε στον χώρο εργασίας του, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε κυπαρρίσσι, με αποτέλεσμα να βρεί ακαριαίο θάνατο.

Ο Λεάνδρου δεν έφερε ζώνη ασφαλείας.


Μάθημα για τον Γιώργο Κυριακού αλλά και όσους επιλέγουν να μην υπακούουν στον νόμο, θεωρούν οι αρχές των βρετανικών βάσεων την φυλάκιση του δεκαεπτάχρονου για τροχαίο αδίκημα.

Μετά από εικοσι-μία ημέρες στις φυλακές της Δεκέλειας, ο Γιώργος Κυριακού αφέθη σήμερα το πρωί ελεύθερος.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων σημειώνεται ότι οι εκκλήσεις για αποφυλάκιση του Γιώργου, έγιναν αποδεκτές βάσει έκθεσης του τμήματος κοινωνικής ευημερίας, σύμφωνα με την οποία ο Κυριακού αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του αδικήματος το οποίο διέπραξε και δεσμεύεται να μην το επαναλάβει.

Τονίζεται παράλληλα ότι ελήφθη υπόψη και η υποδειγματική συμπεριφορά του νεαρού Κυριακού κατά την διάρκεια της κράτησης του.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκυρίακου δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στην απόφαση.


Τριάντα αστυνομικοί διενήργησαν σήμερα τα χαράματα έρευνες σε δέκα σπίτια και υποστατικά, στη Δένεια, για ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων.

Στο σπίτι του Χαράλαμπου Αποστόλου, τριάντα-επτά ετών, οδηγού εκσκαφέα, βρέθηκαν δεκατρία αρχαία αντικείμενα τα οποία κατείχε χωρίς άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Ο Αποστόλου ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και θα προσαχθεί σε δίκη, παραδέχθηκε ότι ανακάλυψε τις αρχαιότητες κατά τη διάρκεια εκσκαφών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΕ Λευκωσίας, υπαστυνόμος Αθανάσιος Σωκράτους, δήλωσε στο ΛΟΓΟ ότι τα αρχαία αντικείμενα ανάγονται στην αρχαϊκή και κλασική εποχή.


Μικρο-επεισόδια σημειώθηκαν στην σημερινή πορεία των κτηνοτρόφων προς το Προεδρικό Μέγαρο, όταν μερίδα διαμαρτυρομένων, κατάφερε να εισέλθει διά της βίας στο προαύλιο του Προεδρικού, απαιτώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων, αποτελούμενη από τους Βουλευτές, Χρίστο Μαυροκορδάτο, Νίκο Κλεάνθους και Κίκη Γιάγκου, έγινε στην συνέχεια δεκτή από τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος τους ανέφερε ότι για λόγους αρχής δεν δέχεται να συναντηθεί με διαδηλωτές.

Πρότεινε ωστόσο, όπως συγκροτηθεί αντιπροσωπεία με την οποία θα μπορούσε να συζητήσει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές, δεν έκαναν αποδεκτή την εισήγηση του Προέδρου Κληρίδη, και αποφάσισαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για την στάση του Προέδρου.

Οι κτηνοτρόφοι κινητοποιήθηκαν με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση για βοήθεια και στήριξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία.


Την Ρουμανία θα επισκεφθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης από τις δύο έως τις τέσσερις Απριλίου με πικοίλο θεματολόγιο στην ημερησία διάταξη.

Ενόψει της επίσκεψης Μιχαηλίδη ο επιτετραμμένος της Ρουμανίας στην Κύπρο Φλόριαν Ουντσιάνου είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο καθορισμός του πλαισίου των επικείμενων διμερών συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Ουντσιάνου

επεσήμανε ότι Κύπρος και Ρουμανία έχουν μεγάλη ανάγκη να βρίσκονται πιο κοντά για να αντιμετωπίσουν ενωμένες, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα κοινά προβλήματα.


Μέσα σε κλίμα βαρυτάτου πένθους κηδεύτηκε σήμερα στη γενέτειρα του Γαλάτα, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Χαράλαμπος Κουκκουλαρίδης.

Της κηδείας προέστη ο Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντας Βασίλειος και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Σπύρος Κυπριανού,ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, αθλητικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Δήμος Γεωργιάδης και ο κοινοτάρχης Κακοπετριάς Δημητράκης Ευγενίου εκ μέρους των Κοινοτήτων Σολιάς και Μαραθάσας.


Τριάντα-εννέα νεαρά άτομα βρέθηκαν νεκρά, σε πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Σάντα Φε της Καλιφόρνιας, το οποίο είχε ενοικιαστεί από θρησκευτική αίρεση.

Το γραφείο του Σερίφη του Σαν Ντιέγκο, επιβεβαίωσε την ανεύρεση των πτωμάτων, που ανήκουν σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 με 24 ετών.

Δηλώθηκε επίσης ότι στο γραφείο ελήφθη ανώνυμο τηλεφώνημα, με το οποίο απευθύνετο πρειδοποίηση ότι πρόκειται να διενεργηθεί ομαδική αυτοκτονία.

Οι αιρετικοί ήταν ντυμένοι με τα ίδια ρούχα και σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες δεν φέρουν ίχνη αίματος ή τραυμάτων.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο θάνατος τους επήλθε πριν από 48 ώρες.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, επικαλούμενα δηλώσεις κατοίκων της περιοχής, μεταδίδουν ότι στην έπαυλη γίνονταν συχνά τελετουργίες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη της έπαυλης, οι ένοικοι ανήκαν σε μια αίρεση γνωστή με την επωνυμία W.W Υπέρτατη Πηγή και υπεστήριζαν ότι προέρχονται από άλλο πλανήτη.


Με αίτημα την καταβολή καθυστερημένων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Βλαδιβοστόκ, μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, με πορείες, στάσεις εργασίας και διαμαρτυρίες.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την καταβολή των αμοιβών τους, τις οποίες έχουν να λάβουν πάνω από έξι μήνες.

Σε ψήφισμα εξάλλου που ενέκριναν μετά από μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης, ζητούν την παραίτηση του Προέδρου Μπορίς Γέλτσιν και της Κυβέρνησης.


Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Χαρίλαος Φλωράκης, υπεβλήθη το πρωί με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ανευρύσματος στην κοιλιακή χώρα.

Ο κύριος Φλωράκης νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Χαρίλαος Φλωράκης έχει ανανήψει πλήρως, έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμνεος και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 6 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι ως δυνατοί 4-5 Μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς.

Σήμερα, στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήτνα 17 βαθμοί και η πιο χαμηλή 5, στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο 17 με 7, στη Λεμεσό 18 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 17 με 5, και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 1.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 27 March 1997 - 16:27:45 UTC