Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-04-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Μετά βαίων και κλάδων εισέρχεται από σήμερα ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα για την μεγάλη πορεία των Παθών και της Αναστάσεως, για τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Το πρωί, θριαμβευτής υπό τις ιαχές του πλήθους "Ωσαννά ευλογημένος ο ερχόμενος" και το βράδυ δεσμώτης Θεάνθρωπος, αρχίζει τη πορεία προς το Γολγοθά και την Ανάσταση.

Η εκκλησία καλεί όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να συσταυρωθούμε και να συναναστηθούμε μαζί με τον Θεάνθρωπο Χριστό.

Ο θάνατος του θανάτου και η νίκη της ζωής, ανοίγει τον παράδεισο για τον άνθρωπο και η χαρά της Αναστάσεως θα καταυγάσει όσους ακολουθήσουν τον Υιό του Ανθρώπου στο πάθος αλλά και την Ανάσταση.


'Ενας εθνοφρουρός έχασε τη ζωή του, και δεύτερος τραυματίσθηκε σοβαρά, ύστερα από σφοδρή σύγκρουση των αυτοκινήτων τους, στην Ακρόπολη, στις τρεις και είκοσι το πρωί.

Νεκρός είναι ο Γεώργιος Νίκου Γεωργίου, από τον Στρόβολο, εικοσι-ενός ετών και τραυματίας ο Παύλος Νικολάου, από τα Λατσιά, δεκαεννέα ετών.

Το δυστύχημα συνέβη στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ακροπόλεως και Αθαλάσσας. Τη στιγμή εκείνη λειτουργούσαν τα αναλάμποντα φώτα τροχαίας.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε υπερβολική ταχύτητα.

Από τη βίαιη σύγκρουση, τα δύο αυτοκίνητα ξέφυγαν της πορείας τους και κατέληξαν, σε μετασχηματιστή της Αρχής Ηλεκτρισμού και στη βάση ενός ανεμόμυλου αντίστοιχα.

Το Τμήμα Τροχαίας καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το δυστύχημα να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.


Οι εμπρηστές κτύπησαν και πάλιν στην Λεμεσό.

Στη μία μετά τα μεσάνυκτα, σημειώθηκε εμπρησμός σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Μέσα Γειτονιά.

Το αυτοκίνητο ανήκει στην Στέλλα Παναγιώτου.

Εξάλλου, γύρω στις δύο και σαράντα κάτω από άγνωστες συνθήκες εξερράγη πυρκαγιά σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Τραπεζούντας στον Ποταμό Γερμασόγιας.

Το αυτοκίνητο ανήκει στον Αντώνη Γεωργίου Χριστοφόρου.

Και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά τις υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, το πρωϊ ξέσπασε πυρκαγιά σε παλιό εγκαταλελειμένο κτίριο της κλινικής Τριτοφτίδη.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία περιόρισε την πυρκαγιά σε δύο θαλάμους.

Υστερα από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.


Με στόχο την συλλογή χρημάτων αλλά και την διαφώτιση στο πρόβλημα του καρκίνου, πραγματοποιήθηκε σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, η εικοστή-δεύτερη πορεία Χριστοδούλας, που διοργανώνει ο αντικαρκινικός σύνδεσμος Κύπρου.

Επικεφαλής της πορείας στη Λευκωσία, που ξεκίνησε από το Ιδρυμα Αροδαφνούσα ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Προσφωνώντας τους πεζοπόρους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε κυβερνητική εισφορά είκοσι χιλιάδων λιρών και προσωπική εισφορά πεντακόσιες λίρες στο ταμείο του αντικαρκινικού συνδέσμου.

Ανέφερε επίσης ότι θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ειδικά για φέτος ο προϋπολογισμός του συνδέσμου, να αυξηθεί από είκοσι χιλιάδες, σε τριάντα έως σαράντα χιλιάδες.

Ακολούθως, ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, περιόδευσε τους θαλάμους του Ιδρύματος Αροδαφνούσα και συνομίλησε με τους ασθενείς.


Νέο κύκλο διαλόγου, για το σχέδιο υγείας ανοίγει ο υπουργός υγείας Χρίστος Σολωμής με όλους τους ενδιαφερομένους.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα συλλέξει πληροφορίες από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας.

Ο νέος υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προβληματίζεται για τη σχέση του μεγάλου οικονομικού κόστους που απαιτείται και της ανάγκης αναβάθμισης της προσφοράς υπηρεσιών.


Ανετη πλειοψηφία έναντι των πολιτικών της αντιπάλων, συγκέντρωσε η μεταρρυθμιστική συμμαχία των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" του Ιβάν Κόστωφ, κατά τις χθεσινές εκλογές που διεξήχθησαν στην Βουλγαρία.

Με καταμετρημένο το 98 τοις εκατόν των ψήφων, οι Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις, έλαβαν το 52,2 τοις εκατόν και 136 έδρες έναντι 22,17 τοις εκατόν του κόμματος των Σοσιαλιστών που κατέλαβαν πενήντα-επτά έδρες.

Αίσθηση προκάλεσε το ψηλό ποσοστό αποχής, αφού ξεπέρασε το 42 τοις εκατόν.

Η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, Ιβάν Κόστωφ, αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.


Πάνω από πενήντα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής Γκράντ Φορκς της Αμερικανικής Πολιτείας της Βόρειας Ντακότας, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αφού τα ορμητικά νερά του Κόκκινου ποταμού, έσπασαν τα πρόχειρα φράγματα, παρασύροντας στο πέρασμα τους τα πάντα.

Οι πλήμμυρες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο Γκραντ Φόρκς, το ένα τρίτο του οποίου έχει καλυφθεί από νερό. Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης και οι πολιτείες της Νότιας Ντακότας και της Μινεσότας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πεντακόσιοι ειδικοί της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας λαμβάνουν μέρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών, ενώ άλλοι εκατόν αναμένεται να μεταβούν αύριο στην περιοχή.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν ψηλές νεφώσεις αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές, κυματώδης. Τις αυγινές ώρες η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 14 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις καθώς και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νότιοι ασθενείς ως μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 23 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 23 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 21 με 10, στη Λεμεσό 21 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 21 με 8, και τέλος στον Πρόδρομο 17 με 5.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 20 April 1997 - 15:27:15 UTC