Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-05-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δυναμική ειρηνική εκδήλωση ενάντια στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες άτομα, έξω από τη Βουλή.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα κατά της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας, εκφράζοντας διαμαρτυρία στην ψήφιση νόμων αντίθετων με τη θρησκεία, τα ήθη και τις παραδόσεις μας.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, επεσήμανε τους κινδύνους που θα δημιουργήσει για την κοινωνία η απο-ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, παρατηρώντας ότι θα δοθεί η νομική κάλυψη στους δεδηλωμένους ομοφυλόφιλους, να διαβρώσουν τους ηθικούς και κοινωνικούς θεσμούς, όπως τον γάμο και την οικογένεια.

Να συνδεθούμε όμως με τον χώρο της Βουλής, όπου βρίσκεται ο συνάδελφος Παναγιώτης Καπαρής.


Το πρωϊ εξάλλου, το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης αναλύοντας στην συνεδρία, τις πολιτικές επιπτώσεις από τη μη ψήφιση του νόμου, εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα της αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ενηλίκων αντρών, είναι πολιτικό και όχι ηθικό.

Εξάλλου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Λουκής Λουκαϊδης ξεκαθάρισε ότι από νομικής πλευράς, δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Κύπρου, από το Συμβούλιο της Ευρώπης ή επηρεασμού της ενταξιακής μας πορείας.

Αναλύοντας τις νομικές επιπτώσεις ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος, ομάδες ομοφυλοφίλων να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να εξασφαλίζουν αποζημιώσεις.


Οι Αρχές Ασφαλείας της Δημοκρατίας ανησυχούν έντονα από το ενδεχόμενο δημιουργίας επεισοδίων κατά τη λεγόμενη επανα-προσεγγιστική συναυλία του Σάκη Ρουβά και του Μπουράκ Κουτ, στο στάδιο "Ταξίμ", παρά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Με σκοπό τη λήψη μέτρων, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Αρχηγείο Αστυνομίας σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος όσοι θα εμπλακούν στην επιχείρηση τήρησης του νόμου και της τάξης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Στέλιος Νεοφύτου, δήλωσε ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τα μέτρα, τα οποίοα θα ληφθούν σε συνεννόηση με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα έχει την ευθύνη της ασφάλειας μέσα στο στάδιο.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, Βαλντεμάρ Ροκοζέφσκι, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συναυλία έχει την υποστήριξη των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

.


Πολύ χρήσιμες για τις συμβουλές που θα δώσει στον Κόφι Αναν, χαρακτήρισε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κίεραν Πρέντεργκαστ, τις συνομιλίες που είχε σήμερα, με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Μετά την ωριαία συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Πρέντεργκαστ, ανέφερε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις επι της ουσίας των συζητήσεων και παρέπεμψε στην συνέντευξη τύπου, που θα δώσει αύριο στο Λήδρα Πάλας.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ήταν εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος Γκουστάβ Φεϋσέλ και ο Ειδικός Σύμβουλος Πήτερ Σμίτ.

Ο κύριος Πρέντεργκαστ, θα συναντηθεί αργότερα σήμερα και με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.


Διαδοχικές συναντήσεις με τον Ραούφ Ντενκτάς θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής του, δήλωσε σήμερα, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Σπύρος Μακρής.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ, είχαν σήμερα επαφές με τον Πρόεδρο Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, κατά τις οποίες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του ο Μακαριώτατος, χαρακτήρισε την αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ, ως εκπροσώπους του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ζήτησε να αγωνιστούν για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.


Την υποψηφιότητα του Γιάννου Κρανιδιώτη ως δεύτερη επιλογή της ΕΔΕΚ, έθεσε σήμερα αντιπροσωπεία του κόμματος, που συναντήθηκε με ανάλογη ηγετική ομάδα του ΑΚΕΛ.

Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του ΑΚΕΛ, εκτιμάται ως σημαντική, δεδομένου ότι προηγήθηκαν οι συνεδρίες των Κεντρικών Επιτροπών και των δύο κομμάτων οι οποίες ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τις Προεδρικές εκλογές.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, δήλωσαν ότι τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν τα συλλογικά όργανα των κομμάτων, αφού μελετηθούν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν θα υπάρξει πλέον άλλη καθυστέρηση.


Πτώμα ανδρός αγνώστου ταυτότητας, εντοπίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου, από αλιευτικό σκάφος, το οποίο ειδοποίησε αμέσως τη λιμενική αστυνομία.

Με τη βοήθεια αστυνομικού αεροσκάφους, άκατος της λιμενικής στην οποία επέβαινε ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, έφθασε στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα, όπου άνδρες της δύναμης περισυνέλεξαν τη σορό και τη μετέφεραν αρχικά στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, και στη συνέχεια στο νεκροτομείο.

Επί της σορού θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροψία, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο, ενώ το τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λεμεσού άρχισε έρευνες για αναγνώριση της ταυτότητας του νεκρού.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για την ανεύρεση του Λοϊζου Ασκάνη, 39 ετών, πολιτικού μηχανικού από τη Γεροσκήπου, συνεχίζονται και σήμερα.

Η τύχη του Ασκάνη αγνοείται από τα χαράματα του Σαββάτου όταν βούλιαξε η βάρκα στην οποία επέβαινε με τον Μιχάλη και τον Μάριο Κυριάκου.


Κατηγορούμενος σε υπόθεση μαστρωπείας, συνελήφθη για παρακώληση βασικής μάρτυρος, ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, ανευρέθη ένα πιστόλι με έξι πλήρη φυσίγγια και ποσότητα ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον Κύπρο Φαρίδη, 32 χρόνων από τη Λεμεσό, ο οποίος συνελήφθη μετά που παρουσιάστηκε Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας βάσει δικαστικής απόφασης.

Ως συνύποπτος του Φαρίδη για την κατοχή του πιστολιού, συνελήφθη και ο Ιάκωβος Ιακώβου, άλλως Τζιάκκης.

Εν τω μεταξύ, εναντίον του Φαρίδη εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελίες βασικής μάρτυρος σε υπόθεση μαστρωπείας, ότι την εκβίαζε να μην μαρτυρήσει.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επίσης, άλλα δύο πρόσωπα, ο Πολύκαρπος Γιαννακού 31 ετών, γκαρσόνι, και η Θέμις Ντζιμοπούλου, 27 ετών από την Ελλάδα.

Οι ύποπτοι, τόσο κατά την προσαγωγή τους στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όσο και κατά την αποχώρησή τους, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια κατά τηλεοπτικών συνεργείων.


Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στην Αλβανία, έφθασε σήμερα στα Τίρανα ο απεσταλμένος του ΟΑΣΕ για το Αλβανικό Φράντς Βρανίτσκι.

Η επίσκεψη Βρανίτσκι, η πέμπτη από της έναρξης της κρίσης, πραγματοποιείται έπειτα από την ψήφιση εκλογικού νόμου από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Οι ελπίδες, ωστόσο, για εκτόνωση της κρίσης αναθερμάνθηκαν, όταν ο Αλβανός Πρόεδρος Σάλι Μπερίσα ανέστειλε χθες προεδρικό διάταγμα για την προκήρυξη των εκλογών με τον νεο εκλογικό νόμο.

Ο αξιωματούχος του ΟΑΣΕ συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο Σάλι Μπερίσα, τον Πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο και άλλους πολιτικούς ηγέτες.


Στο Ζαϊρ, ενώ οι αντάρτες βρίσκονται προ των πυλών της πρωτεύουσας Κινσάσα, οι ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης έχουν εξανεμιστεί.

Νέα δυσμενής εξέλιξη είναι η αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνάντησης, του Ζαιρινού Προέδρου Μομπούτου Σέσε Σέκο και του ηγέτη των ανταρτών Λοράν Καμπίλα.

Ο ηγέτης των ανταρτών δεν εμφανίσθηκε τελικά στο Νοτιοαφρικανικό πλοίο Ουτενίκα, για την πραγματοποίηση της συνάντησης και όπως έγινε γνωστό αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, με τον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα στο Κειπ Τάουν.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά κατά τόπους θα σχηματισθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, 2 εως 3 Μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς.

Αύριο, μετά τη διάλυση της ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματισθούν τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι 4 Μποφόρ, και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια παράλια και στους 24 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία, η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 25 με 17, στη Λεμεσό 24 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 15, και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 19.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 16 May 1997 - 13:33:50 UTC