Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-05-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Προ-διαγεγραμμενα απο το Εθνικο Συμβουλιο θα ειναι τα ορια των υποχωρησεων της ελληνοκυπριακης πλευρας στη διαρκεια των απευθειας συνομιλιων.

Ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος Μανωλης Χριστοφιδης δηλωσε το πρωι οτι το σωμα θα συνελθει οταν ο Προεδρος Κληριδης παρει την προσκληση απο τον Γενικο Γραμματεα για τις απευθειας συνομιλιες.

Αν και ο Προεδρος ειναι δεινος και εμπειρος διαπραγματευτης, υπεδειξε ο κυριος Χριστοφιδης, εντουτοις θα διαπραγματευτει με βαση τους ορους εντολης του Εθνικου Συμβουλιου.

Στις απευθειας συνομιλιες αναμενεται οτι θα παριστανται ως παρατηρητες εκπροσωποι της Ευρωπαικης Ενωσης, των πεντε χωρων μονιμων μελων του Συμβουλιου Ασφαλειας και των εγγυητριων δυναμεων Ελλαδας και Τουρκιας.

Η Κυβερνηση αναμενει απο τις χωρες αυτες να ασκησουν την επιρροη τους στη διαρκεια των συνομιλιων, ωστε να εξευρεθει μια δικαιη και βιωσιμη λυση στο Κυπριακο.

Ο Κυβερνητικος εκπροσωπος τονισε οτι η ελληνοκυπριακη πλευρα ειναι αποφασισμενη να εξετασει και διαζευκτικες προτασεις βασισμενες στο Διεθνες Δικαιο και στις διακηρυξεις των Ηνωμενων Εθνων αναφορικα με τις βασικες πτυχες του Κυπριακου προβληματος.


Το θεμα της διαλυσης της Κυπριακης Ομοσπονδιας Μοτοσυκλεττας ειναι θεμα νομικο το οποιο εξεταζεται απο την Γενικη Εισαγγελια.

Αυτο δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Μανωλης Χριστοφιδης, σχολιαζοντας παραπονα δυο δικηγορων οι οποιοι ζητησαν την διαλυση της Ομοσπονδιας γιατι, οπως εχουν ισχυρισθει, εχει εξελθει των οριων των σκοπων της.

Περαιτερω, σημειωνοντας το αναφαιρετο δικαιωμα πολιτων να ιδρυουν ενωσεις η να συνερχονται ειρηνικα, ο κυριος Χριστοφιδης, τονισε οτι στις περιπτωσεις που επεμβαινουν τριτοι προκαλωντας προβληματα στις ειρηνικες συναξεις, η πολιτεια θα επεμβει για να αντιμετωπισει την κατασταση.


Επισκεψη στα καταστηματα που υπεστησαν ζημιες απο τους βανδαλισμους της περασμενης Δευτερας, πραγματοποιησε ο Υπουργος Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξεως Νικος Κοσης, συνοδευομενος απο το βοηθο Αρχηγο Αστυνομιας Ανδρεα Στεφανου.

Σχετικα με τα επεισοδια της Δευτερας, ο κυριος Κοσης τονισε οτι εαν η αστυνομια ενεργουσε απο την πρωτη στιγμη που σημειωθηκαν τα επεισοδια, υπηρχε η πιθανοτητα να ειχαμε θυματα, προσθετοντας οτι η αστυνομια ενηργησε κατα το σωστο τροπο.

Ο κυριος Κοσης, ανεφερε επισης, οτι σκοπος της επισκεψης του, ηταν η εκφραση συμπαθειας προς τους καταστηματαρχες που επηρεαστηκαν απο τους βανδαλισμους.


Σοβαρη υποθεση σχετικα με ασελγεια επι δυο δεκα-χρονων αγοριων, διερευνα η αστυνομια Λεμεσου εναντιον του Χριστακη Ανδρεου Μανταρα, εικοσιεπτα χρονων, κτηνοτροφου απο τη Διερωνα.

Την υποθεση κατηγγειλαν χθες στην αστυνομια οι γονεις των δυο αγοριων, ο δε κατηγορουμενος σε καταθεση του αρνηθηκε οτι διεπραξε ασελγεια, παραδεχθηκε ωστοσο οτι διενηργησε ασεμνη επιθεση.

Ο Μανταρας, προσηχθη σημερα ενωπιον του Επαρχιακου Δικαστηριου Λεμεσου, και μετα απο διαδικασια κεκλεισμενων των θυρων, εκδοθηκε εναντιον του διαταγμα κρατησης για οκτω ημερες.

Εν τω μεταξυ, ο πατερας του ενος αγοριου συνεληφθη σημερα απο την αστυνομια, με την καταγγελια οτι εριξε πυροβολισμους στον αερα με το κυνηγετικο του οπλο.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 22 May 1997 - 21:23:03 UTC