Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-07-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενοχο βρήκε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τον Παύλο Κρεμμαστό, στην κατηγορία ότι εξ αμελείας μετέδωσε τον ιό του 'Ειτς στη Βρετανίδα Τζάνετ Πινκ.

Το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση, κρίνοντας την κατάθεση της Πινκ αψεγάδιαστη και διαπιστώνοντας ότι στην κατάθεση του Κρεμμαστού υπήρχαν σημεία αντιφάσεων.

Περαιτέρω, η κατηγορούσα αρχή απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, όλα τα στοιχεία του αδικήματος.

Το Δικαστήριο, επεφύλαξε την επιβολή ποινής για την προσεχή Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Κρεμμαστός ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη ήταν απρόσμενη.


Υπόθεση απάτης μέσω του Ιντερνέτ, πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα, διερευνά η Αστυνομία Λεμεσού, η οποία προέβη στη σύλληψη του Ρώσου Ντενίς Τσαϊγκάννου.

Ο εν λόγω Ρώσος, εισήλθε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε τραπεζικούς λογαρισμούς πιστωτικών καρτών, τους οποίους χρησιμοποιούσε για αγορά διαφόρων προϊόντων.

Ο εντοπισμός του Ρώσου, έγινε τυχαία, από το γεγονός ότι ιδιοκτήτης κάρτας, διαπίστωσε στο λογαριασμό της κάρτας του, αγορά προϊόντων από το εξωτερικό, αξίας δυόμισυ χιλιάδων λιρών, τα οποία όπως τον πληροφόρησαν θα έπρεπε να παραλάβει από το ταχυδρομείο.

Τα περαιτέρω ανέλαβε η αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον Ρώσο κατά την ώρα της παραλαβής στο ταχυδρομείο.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του υπόπτου, βρέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, διά του οποίου είχε πρόσβαση σε περισσότερους από χίλιους λογαριασμούς καρτών κυπριακών και ξένων τραπεζών.

Για διαλεύκανση της υπόθεσης, στην οποίαν ο Ρώσος παραδέχθηκε ενοχή, η αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Ιντερπόλ.


Σε θέματα αγνοουμένων και εγκλωβισμένων αφιερώθηκε η χθεσινή συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, επιβεβαιώνοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έθεσε θέμα εκταφής λειψάνων, μετά από διερεύνηση και υπόδειξη πιθανού σημείου ταφής.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, είπε ο Εκπρόσωπος έθεσε θέματα αγνοουμένων, ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν αναλάβει την υποχρέωση να απαντήσουν στην επόμενη συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοφίδη, ο Πρόεδρος Κληρίδης, εκτός συζητήσεως, ρώτησε τον Ντενκτάς, αν θα είναι παρών στην Ελβετία, για τον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών, λαμβάνοντας την απάντηση, ότι θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, μετά που θα διαβουλευθεί με την ψευδοκυβέρνηση και αξιωματούχους του ψευδοκράτους.

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί διαχωρισμό των ανθρωπιστικών θεμάτων από την διαδικασία του διαλόγου για το πολιτικό θέμα.

Ανεξαρτήτως της αποφάσεως του Ντενκτάς, για την συμμετοχή του στις συνομιλίες του Μοντρέ, επόμενη συνάντηση για ανθρωπιστικά θέματα θα πραγματοποιηθεί, κατέληξε ο κύριος Χριστοφίδης.


Την επικέντρωση της χθεσινής συζήτησης σε καθαρώς ανθρωπιστικά θέματα, επιβεβαίωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος μαζί με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου ενημερώθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το κλίμα ήταν θετικό, δεν διαπιστώθηκε όμως, μετατόπιση, από τις πάγιες θέσεις του Ντενκτάς.


Η πορεία των εθνικών θεμάτων ήταν το αντικείμενο πρωινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ενόψει του δευτέρου γύρου των απευθείας συνομιλιών, καθώς και στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Κατά τη σύσκεψη έγινε επίσης προετοιμασία της ημερίσιας διάταξης της αυριανής συνεδρίας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης δεν έγιναν δηλώσεις.


Ο διορισμός των νέων διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών απασχόλησε σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δόθηκαν διευκρινήσεις για τα κριτήρια τα οποία θέτει η Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε ότι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, θα συνέλθει το απόγευμα, για να καταρτίσει τους σχετικούς καταλόγους τους οποίους έγκαιρα θα κοινοποιήσει στον Πρόεδρο, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιπροσώπευσης, θα διοριστούν και μέλη θρησκευτικών ομάδων.


Η κυβέρνηση προχωρεί στη στήριξη και ενίσχυση της κυπριακής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της επιδίωξης της για διαφοροποίηση της βάσης της οικονομίας, με την εξασφάλιση νέων πόρων πέραν από την τουριστική βιομηχανία.

Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κυριάκος Χριστοφή, μετά από σύσκεψη με την μόνιμη επιτροπή βιομηχανίας του ΚΕΒΕ.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες.

Παράλληλα συζητήθηκε η προόδος που επιτεύχθηκε με την εφαρμογή των τριών σχεδίων στήριξης της βιομηχανίας, που εφάρμοσε η κυβέρνηση, για την οποία ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης εξέφρασε ικανοποίηση.

Τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης αφορούν τη χορηγία προς τις βιομηχανικές μονάδες, την επιδότηση του επιτοκίου και τη στήριξη της εξαγωγικής βιοχηχανίας.


Χιλιάδες εξαγριωμένοι Ισλαμιστές από διάφορες πόλεις της Τουρκίας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της 'Αγκυρας, διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί στην περιθωριοποίηση των θρησκευτικών σχολών.

Οι διαδηλωτές που ξεπερνούσαν τις πέντε χιλιάδες, φώναζαν συνθήματα όπως "Σπάστε τα χέρια όσων τολμούν να βάλουν χέρι στο Κοράνι" και κρατούσαν Τουρκικές σημαίες και πράσινα πανώ - καθώς το πράσινο, θεωρείται το χρώμα του Ισλάμ.

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, απέκλεισαν το κτίριο της Βουλής και χρησιμοποιώντας υδραντλίες προσπάθησαν να διαλύσουν την διαδήλωση.

Λίγη ώρα νωρίτερα, 55 διαδηλωτές συνελήφθησαν, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το κτίριο όπου στεγάζεται το Αρχηγείο του Στρατού.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στο κεφάλι.

Οπως εγνώσθη, ο τριτοκομματικός κυβερνητικός συνασπισμός της Τουρκίας, πρόκειται εντός των ημερών, να υποβάλει στη Βουλή νομοσχέδιο, που αποβλέπει στην αναχαίτιση του θρησκευτικού φανατισμού, με βασική προϋπόθεση την υποχρεωτική εκπαίδευση για οκτώ αντί για πέντε χρόνια, που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Οι καταρράκτες του ουρανού, που άνοιξαν εδώ και ημέρες πλημμυρίζοντας την Κεντρική Ευρώπη, πλήττουν και την Ανατολική Ευρώπη, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Τέσσερα άτομα έχουν ήδη προστεθεί από χθες στον κατάλογο των νεκρών στη Ρουμανία, λόγω των καταστροφικών πλημμύρων που σαρώνουν τη χώρα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Οι νεκροί έφθασαν τώρα τους πενήντα-εννέα.

Στη Βασλούϊ της Ανατολικής Ρουμανίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους όταν κτυπήθηκαν από κεραυνό ενώ άλλα δύο άτομα πνίγηκαν.

Δέκα από τους σαράντα νομούς της χώρας έχουν πληγεί - εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έχουν καλυφθεί από τα νερά - γέφυρες και οδικά δίκτυα καταστράφηκαν και συγκοινωνίες παρέλυσαν.

Και ενώ οι καταστροφές δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί στο σύνολό τους, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί τους κατοίκους των χωριών, στις όχθες του Δούναβη, να λάβουν μέτρα καθώς αναμένεται άνοδος της στάθμης των υδάτων του ποταμού.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά σε μερικές παράλιες περιοχές, θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις δυτικές και βόρειες προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα δυτικά παράλια και στους 23 στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλιν αίθριος. Τοπικές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μερικές βροχές στο ορεινά.

Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί μέτριοι, 3 ως 4 Μποφόρ και δυνατοί 5 Μποφόρ στα νότια παράλια το απόγευμα.

Η θάλασσα παραμένοντας ταραγμένη στις δυτικές και βόρειες πειοχές, θα καταστεί ταραγμένη το απόγευμα και στις νότιες προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια και στους 30 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 20, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 20, στη Λεμεσό 32 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 19 και τέλος στον Πρόδρομο 28 με 15 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 1997 - 15:27:25 UTC