Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-08-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Γιώργος Νταλάρας και Μάριος Τόκας, έφθασαν σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην αυριανή συναυλία "Των Αθανάτων", στο Παραλίμνι.

Σε κοινή διάσκεψη τύπου που έδωσαν αμέσως μετά, οι Γιώργος Νταλάρας και Μάριος Τόκας, τόνισαν ότι αποτελεί τιμή γι'αυτούς που θα συμμετάσχουν στην συναυλία -αφιέρωμα στον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Στην συναυλία, θα συμμετασχουν επίσης οι καλλιτέχνες Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Χατζη-χριστοδούλου, Κούλλης Θεοδώρου και Κυριακού Πελαγία.

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ενώ αναμένονται επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος, Δημήτρης Τσοβόλας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβρααμόπουλος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Εν τω μεταξύ, καταπλέουν απόψε στην Πάφο τα πέντε ταχύπλοα ελαστικά σκάφη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μεταφέρουν φλόγα από την Ακρόπολη και χώμα από το λόφο της Πνύκας.

Τα σκάφη μετέχουν στο Διάπλου Αιγαίου Ανατολικής Μεσογείου Κίμων 97, ο οποίος είναι αφιερωμένος στους Τάσο Ισσάκ και Σολωμό Σολωμού.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί περίπλους στις νότιες ακτές της Κύπρου, με τέρμα το Παραλίμνι, όπου τα τμήματα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των δύο ηρωωμαρτύρων.


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα, με σημερινές ανακοινώσεις τους χαιρετίζουν τις δηλώσεις του κοινοτικού Επιτρόπου Χανς Βαν Ντεν Μπρούκ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε απαράδεκτη την αξίωση Ντενκτάς για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου -Ευρωπαϊκής Ενωσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για οικοδόμηση πλαισίου διευθέτησης του Κυπριακού πριν από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σημειώνεται ότι αφ' ενός αποδεικνύεται ακόμη μια φορά η ορθότητα της προώθησης της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και αφ' ετέρου, δικαιώνονται οι χειρισμού του Προέδρου Κληρίδη στο Μοντραί.

Το ΔΗΚΟ εξάλλου, εκφράζει την προσδοκία όπως η δήλωση Βαν Ντεν Μπρούκ προσδιορίσει και την επίσημη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση των τουρκικών εκβιασμών, δεδομένου ότι αν η Αγκυρα δεν πειθαναγκαστεί να αλλάξει συμπεριφορά, δεν πρόκειται να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.


Αποκαλυπτικός των προθέσεών του κατά τις απευθείας συνομιλίες, παρουσιάστηκε άλλη μια φορά ο Ραούφ Ντενκτάς, με παρέμβασή του σε πρόγραμμα της τουρκικής τηλεόρασης.

Ο Ντενκτάς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα των μεσολαβητών στην επίλυση του Κυπριακού και δήλωσε εμμονή στη συνεργασία με την Τουρκία.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τροχιοδρομούν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη στιγμή που η Τουρκία είναι εκτός, και στοχεύουν στην αποκοπή του ψευδοκράτους από την Τουρκία.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζέμ, μιλώντας στο ίδιο πρόγραμμα, κατέστησε σαφές ότι το ψευδοκράτος συνιστά δικλείδα ασφαλείας για την Τουρκία, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και των εξοπλισμό των ελληνοκυπρίων.


Πρωτόγνωρη για τα κυπριακά αστυνομικά δεδομένα χαρακτηρίζεται η σύλληψη δεκαπεντά-χρονου παιδιού - πωλητή ναρκωτικών.

Τόπος μάλιστα, της συναλλαγής ήταν η μπυραρία του πατέρα του, ο οποίος επίσης συνελήφθη και θα προσαχθεί αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου.

Εν τω μεταξύ, ολόκληρη χασισοφυτεία εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, ο ιδιοκτήτης της οποίας Παναγιώτης Σάββας Βέγγος, συνελήφθη και προσήχθη στο Δικαστήριο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Νέα υπόθεση εμπρησμού, διερευνά η αστυνομία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα από πυρκαγιά σήμερα την αυγή, υπέστη εκτεταμένες ζημιές το αυτοκίνητο της Μαρούλας Κωνσταντίνου, 52 ετών από τη Λεμεσό, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στην οδό Φαναρίου.

Από τις εξετάσεις των εμπειρογνωμόνων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες περιέλουσαν με έφλεκτη ύλη το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Σε κατάθεσή της, η Κωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και δεν υποψιάζεται οποιονδήποτε.


Εξι Σύροι λαθρο-μετανάστες αποβιβάστηκαν από βάρκα αργά χθες βράδυ στον Ποταμό Λιοπετρίου, εκ των οποίων συνελήφθησαν μέχρι στιγμής μόνο οι δύο.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψή τους έπειτα από πληροφορία οδηγού ταξί, στον οποίο ζητήθηκε να τους μεταφέρει στη Λεμεσό.

Σε κατάθεσή τους οι δύο Σύροι, αποκάλυψαν ότι μαζί τους ήρθαν άλλα τέσσερα πρόσωπα συριακής καταγωγής, τα οποία καταζητούνται από την Αστυνομία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο οποίο προσήχθησαν σήμερα οι συλληφθέντες, εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα τετρα-ήμερης κράτησης.


Ρώσσος αναζητείται από την αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά διερευνώμενες υποθέσεις κλοπών χρυσαφικών από χρυσοχοεία.

Η αστυνομία, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Ρώσσος είναι ηλικίας 50 περίπου ετών, μελαχρινός με γκρίζα μαλιά, ύψους ενός μέτρου και 75 εκατοστών, εύσωμος με γιαλιά μυωπίας, και απευθύνει έκκληση, όπως οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του διαβιβάζεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ή στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.


Μαθητές από τη Λεμεσό και ομογενείς από τη Βρεττανία, ενίσχυσαν σήμερα με την παρουσία τους την εκστρατεία διαφώτισης των ξένων τουριστών, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Μαζί με τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και τους συγγενείς των αγνοουμένων, διατράνωσαν γι' ακόμη μια φορά τον πόθο τους για επιστροφή και αξίωσαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Οι νέοι δίδοντας με πατριωτικά τραγούδια, αγωνιστικό παλμό στην εκδήλωση, δήλωσαν έτοιμοι να αγωνιστούν για την ελευθερία των κατεχομένων εδαφών μας και καταδίκασαν όσους μεταβαίνουν στα κατεχόμενα ως τουρίστες, ενισχύοντας το καθεστώς Ντενκτάς.


Τεταμένη παραμένη η κατάσταση στο νότιο Λίβανο, μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και των ανταρτών της φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ.

Σήμερα, αντάρτες της Χεζμπολλάχ έβαλαν με ροκέτες και αυτόματα όπλα εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων στο λιμάνι της Τύρου.

Παράλληλα, οι αντάρτες της Χεζμπολλάχ συγκρούονταν με ισραηλινούς στρατιώτες, κοντά στην περιοχή Μπλάατ, στην κατεχόμενη ζώνη του νοτίου Λιβάνου.

Εν τω μεταξύ, στο πολυσύχναστο κέντρο της Βηρυτού σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός Υπουργού του Λιβάνου.

Πηγές της λιβανικής αστυνομίας διευκρίνησαν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο χώρο αποσκευών του ιδιωτικού αυτοκινήτου του θύματος και όχι στο αυτοκίνητο του Υπουργού.


Στις 26 Μαϊου, πρόκειται να αρχίσει η δίκη σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της Πόλα Τζόουνς από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Η Ομοσπονδιακή Δικαστής, Σούζαν Ουέμπερ Ράιτ, η οποία όρισε την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, απέρριψε ορισμένους από τους ισχυρισμούς της μυνήτριας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε τροποποίηση της κατηγορίας.

Η κατηγορία αφορά σεξουαλική παρενόχληση και πρόκληση ηθικής βλάβης, την οποία υπέστη η Τζόουνς, σε ξενοδοχείο του Αρκάνσας, το 1991, όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν κυβερνήτης της πολιτείας.

Η δικαστής διέταξε επίσης, όπως η επιλογή των ενόρκων αρχίσει την επομένη της έναρξης της δίκης, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές μπορούν να διευθετήσουν την υπόθεση εξώδικα, ο δικηγόρος του Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν πρόκειται να απολογηθεί στην Πόλα Τζόουνς, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Η Πόλα Τζόουνς διεκδικεί αποζημίωση ύψους επτακοσίων χιλιάδων δολλαρίων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ώς 3 Μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, και γύρω στους 18 βαθμούς στα δυτικά παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές αραιές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 34 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 21, στη Λεμεσό 31 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 18 και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 15 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 23 August 1997 - 17:27:23 UTC