Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-08-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα στο Παρίσι η Πριγκήπισσα Νταϊάνα έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα.

Στο αυτοκίνητο του οποίου επέβαιναν η Νταϊάνα, ο συνοδός της πολυ- εκατομμυριούχος Ντόντι Αλ-Φαγιέντ, ο φρουρός της πριγκήπισσας και ο οδηγός, σκοτώθηκαν όταν οι παπαράτσι που τους κυνηγούσαν για φωτογραφίες, ανέκοψαν την πορεία τους.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε σε τούνελ κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στη Γέφυρα Αλμα.

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου της Νταϊάνα, η οποία έγινε γνωστή ανά το παγκόσμιο, προκάλεσε συγκλονισμό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Πρίγκηπας Κάρολος με τις δύο αδελφές της Νταϊάνα μεταβαίνουν στο Παρίσι, για να συνοδεύσουν στο Λονδίνο τη σορό της πριγκήπισσας.


Αναχώρησε σήμερα για περιοδεία στην Ευρώπη, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης.

Στην περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία, όπου στις 10 Σεπτμεβρίου θα έχει στη Ρώμη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, από τον οποίο θα ζητήσει διευκρινήσεις σχετικά με τις πρόσφατες φιλο-τουρκικές δηλώσεις του.


Κορυφαίο λάθος της Τουρκίας χαρακτήρισε ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Θόδωρος Παγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής" ο κύριος Πάγκαλος αναφέρει ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της Αγκυρας θα ήταν σταγόνα που θα έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και θα καθιστούσε την Τουρκία απόβλητη της διεθνούς κοινότητας.

Ο 'Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, την οποία τοποθετεί χρονικά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Κατά την συνάντησή του με τον Αμερικανό διπλωμάτη, ο κύριος Πάγκαλος δήλωσε ότι θα συζητήσει το Κυπριακό, τις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις καθώς και άλλα θέματα.

Ο κύριος Πάγκαλος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεσούτ Γιλμάζ τον Νοέμβριο στην Κρήτη, στο περιθώριο της δια-βαλκανικής διάσκεψης.


Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ ενέκρινε σήμερα ομόφωνα την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου, για αυτόνομη κάθοδο του Βάσου Λυσσαρίδη στις προεδρικές εκλογές, όχι μόνο ως υποψηφίου της ΕΔΕΚ, αλλά και ως υποψηφίου των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, χαρακτήρισε ως ιστορικό λάθος, τη διάλυση του "Συνασπισμού της Ελπίδας" και προτείνει επανασύσταση του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σημείωσε ο κύριος Λυσσαρίδης, είναι έτοιμος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υποστηριχθεί ο Μάριος Ηλιάδης.

Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση του ΑΚΕΛ, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιακώβου εκβιαστική και πρόσθεσε πως "ο τράχηλος του Εδεκίτη εκβιασμούς δεν σηκώνει".

Η υποψηφιότητα Ιακώβου, πρόσθεσε, είναι υποψηφιότητα ήττας.


Τελέσθηκε σήμερα στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στην Λευκωσία μνημόσυνο του αγωνιστή της ελευθερίας Δώρου Λοϊζου, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1974 από πραξικοπηματίες.

Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο τρίτος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κούλης Μαυρονικόλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του αγωνιστή, ποιητή, δασκάλου και ήρωα Δώρου Λοίζου.

Αναφέρομενος στην εξελίξεις του κυπριακού, ο κύριος Μαυρονικόλας ανέφερε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η απελευθέρωση, εγκαταλείπονται στα τραπέζια των ισχυρών της γης και υπό τους χλευασμούς της Τουρκίας.

Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αγωνιστή στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Στην εκκλησία Αγίου Μηνά στο Γέρι, τελέσθηκε εξάλλου, μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο οποίος εξήρε τη θυσία των δύο ηρώων.

Εκδηλώσεις μνήμης των Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση διοργανώνονται από τα Εθνικόφρωνα σωματεία "Δικέφαλος Γερίου", με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα-ενός ετών από την μάχη του νοσοκομείου Λευκωσίας, κατά την οποία οι δύο ήρωες σκοτώθηκαν.


Κανένας τουρίστας δεν πέρασε ούτε και σήμερα στα κατεχόμενα, επιφέροντας έτσι πλήγμα στην οικονομία του ψευδοκράτους, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Οι ξένοι περιηγητές που έφθαναν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ύστερα από την ενημέρωση της οποίας τύγχαναν από μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και συγγενείς αγνοουμένων, άλλαζαν τα σχέδια τους, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους, στον αγώνα που διεξάγεται για τερματισμό της τουρκικής κατοχής.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 21 στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές όμως ώρες θα σχηματισθούν νεφώσεις και δυνατό να πέσουν τοπικές βροχές στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ το πρωϊ και δυνατοί 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στπους 31 στα νότια παράλια και στους 28 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 34 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 21, στη Λεμεσό 32 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 19 και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 16 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 31 August 1997 - 14:27:17 UTC