Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-09-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός της Κύπρου σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, προειδοποιεί ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Την ίδια ώρα, θέτει προϋποθέσεις προς την Τουρκία για την απελευθέρωση της χρηματοδοτικής βοήθειας, από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ομιλία του στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Σημίτης ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε η Τουρκία να συνεργασθεί στην εξεύρεση λύσης.


Σθεναρά αντέδρασε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες απειλές του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, για στρατιωτική επίλυση του θέματος των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με ανησυχία άκουσαν τις δηλώσεις Γιλμάζ και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι σταθερά αντίθετη, σε τέτοιες απειλές.


Με απροσμέτρητη αναίδεια και προκλητικότητα ο Ραούφ Ντενκτάς, αντέδρασε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο αποδοκιμάζονται οι τουρκικές απειλές.

Ο Ντενκτάς χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρω-κοινοβουλίου ως απρεπές προϊόν και ως ντροπή της Ευρώπης.


Η διαδικασία για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν πρόκειται να σταματήσει.

Δήλωση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς, με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Η Κύπρος, φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός επίσημος, ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Αμερικανοί βουλευτές διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για δικαίωση του αγώνα της Κύπρου και ότι θα κινητοποιήσουν συναδέλφους τους προς το σκοπό αυτό.

Τα μέλη της αμερικανικής Βουλής έδωσαν τις διαβεβαιώσεις αυτές, σε δείπνο που παρέθεσε χθες βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Νίκος Αγαθοκλέους, προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε απάντηση του ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Κύπρος δεν ζητεί τίποτε περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο από την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους του νησιού.


Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κυπριακού λαού από τις επιτυχίες της κυβέρνησης στο εθνικό θέμα κατηγόρησε ο Νίκος Αναστασιάδης την αντιπολίτευση.

Μιλώντας σε συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε ως απόλυτα επιτυχείς τους χειρισμούς Κληρίδη στο Κυπριακό ενώ τόνισε ότι ο διάλογος για θέματα ασφάλειας δεν περιλαμβάνει παζάρεμα του εξοπλιστικού μας προγράμματος.


Οι σημερινές και αυριανές αντικατοχικές - διαφωτιστικές εκδηλώσεις στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, είναι αφιερωμένες από το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από της έναρξής τους.

Απόψε δίνεται στο οδόφραγμα αντικατοχική συναυλία από το νεοσυσταθέν Μουσικό συγκρότημα Νέων ΠΑΚ, και αύριο το πρωί θα αναπεμφθεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και θα ψαλεί τρισάγιο για όλους τους πεσόντες κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες.


Μετέβησαν σήμερα στα κατεχόμενα, οι δύο δάσκαλοι, οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα, θα διδάσκουν στο σχολείο του Ριζοκαρπάσου.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Κοκότσικα και τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Κουλία.

Στο σχολείο του Ριζοκαρπάσου, φοιτούν 33 μαθητές, μεταξύ των οποίων και οι 3 μαθητές της Ελένης Φωκά, από την Αγία Τριάδα.


Την άκρη του νήματος πιστεύει πως βρήκε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, όσον αφορά την εξάρθρωση δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Χθες βράδυ στην Αγλαντζιά, έπειτα από ρίψη πυροβολισμών συνέλαβε δύο πρόσωπα την ώρα που προσπαθούσαν να πωλήσουν ναρκωτικά σε Αραβα.

Αμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση φέρεται καί ο Πέτρος Χριστοφίδης Πιλάτος από την Λευκωσία, ο οποίος καταζητείται.


Αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο, το έκτο τις τελευταίες ημέρες, κατέπεσε τη στιγμή που εκτελούσε δοκιμαστική αποστολή στην Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πτώση σκοτώθηκαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του.


Ο Ανρύ Πώλ, ο οδηγός της μερσεντές με την οποία σκοτώθηκαν η Νταϊάνα και ο φίλος της, κηδεύτηκε σήμερα στο Παρίσι.

Συγγενείς και φίλοι του Ανρύ Πωλ εξέφραζαν πικρία για το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να ρίξουν σ' αυτόν το φταίξιμο για το τραγικό δυστύχημα.


Δεκάδες παλαιστίνιοι μαθητές συγκρούστηκαν σήμερα με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, στην ανατολική αραβική Ιερουσαλήμ.

Οι παλαιστίνιοι μαθητές διαμαρτύρονταν για την κατάληψη σπιτιών στον αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ, από εβραίους εποίκους.


Απόψε και αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία απόψε θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς και αύριο θα ανέλθει στους 28 βαθμούς.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 29 βαθμοί και η πιο χαμηλή 20.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 20 September 1997 - 17:28:16 UTC