Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-10-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έπειτα από λήψη τηλεφωνήματος για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το απειλητικό τηλεφώνημα, έλαβε σήμερα το πρωϊ, στις δέκα και δεκαπέντε, η υπάλληλος των Κυπριακών Αερογραμμών, Νάσω Νικολάου, από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο είχε αναφέρει ότι στην πτήση 386 των Κυπριακών Αερογραμμών, υπήρχε βόμβα, η οποία θα εκρηγνύετο σε μία ώρα.

Η πτήση θα αναχωρούσε για το Παρίσι στις δέκα και τριάντα.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, οι διακόσιοι δέκα έξι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας, ενώ η αστυνομία, άρχισε τη διεξαγωγή ερευνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, ο άγνωστος που τηλεφώνησε είναι Κύπριος και, πιθανόν, να χρησιμοποίησε φορητό τηλέφωνο.


Ξημερώματα αύριο, αναμένεται να αποπερατωθεί η ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου "Ρομάντικα", το οποίο ανεφλέγη χθες ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Λεμεσού.

Η ρυμούλκηση του "Ρομάντικα" άρχισε χθες, από ιδιωτικό ρυμουλκό, αλλά διακόπηκε το βράδυ.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνεχίζει να φλέγεται και έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, βρίσκεται σε απόσταση είκοσι δύο ναυτικών μιλίων από το λιμάνι Λεμεσού και συνοδεύεται από την αστυνομική άκατο "Ποσειδώνας" και ιδιωτικό πυροσβεστικό σκάφος.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία και το Τμήμα Ναυτιλίας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαϊάς.


Με φρικτό τρόπο έθεσε τέρμα στη ζωή του ο εθνοφρουρός Νίκος Νικολάου, από τον Υψωνα, είκοσι ετών.

Ο Νικολάου αυτο-πυροβολήθηκε στο κεφάλι, γύρω στις εννέα και τριάντα το βράδυ, ενώ εκτελούσε χρέη σκοπού σε στρατόπεδο στην περιοχή Λυθροδόντα και όταν μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν ήδη νεκρός.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε σήμερα τη νεκροψία στη σορό του εθνοφρουρού, διαπίστωσε ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και επήλθε από συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο, τα οποία προκλήθηκαν από ένα πυροβολισμό στο στόμα.

Η Εθνική Φρουρά και το ΤΑΕ Λευκωσίας διεξάγουν έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και των λόγων για τους οποίους αυτο-πυροβολήθηκε ο νέος.


Θέτοντας κατά τρόπο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης στενογράφων στα δικαστήρια, ο Δικαστής Αμμοχώστου Τεύκρος Οικονόμου ανέβαλε για αύριο την εξέταση αίτησης της Αστυνομίας για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης δύο προσώπων.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, οδηγήθηκαν το πρωί ο Σίμος Χαραλάμπους, εικοσι-εννέα ετών, ιδιοκτήτης εστιατορίου, από την Ορμήδεια και τώρα στο Φρέναρος, και ο Ιωάννης Καλοψιδιώτης, πενήντα- εννέα ετών, ιδιοκτήτης λέσχης, από το Παραλίμνι. Και οι δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι σχετικά με εγκληματικές ενέργειες στην Αγία Νάπα.

Ο δικαστής παρατήρησε ότι ο ρόλος του δικαστή-γραφέα δεν μπορεί να είναι ανεκτός, και ούτε μπορεί να αποδώσει.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος Ανδρέας Δημητρίου, από τη Λάρνακα, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τις ίδιες υποθέσεις, αφέθη ελεύθερος.


Αμεσο κίνδυνο διέτρεξε η ζωή υπερήλικης από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο σπίτι της τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για την Κατίνα Τσαγγάρη, από τους Αγιους Ομολογητές, ογδόντα ετών, η οποία την ώρα που ξέσπασε η φωτιά κοιμόταν.

Η Τσαγγάρη απομακρύνθηκε έγκαιρα, αλλά το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις τρεις και τριάντα το πρωί, από γειτόνισσά της, η οποία ειδοποίησε συγγενείς της Τσαγγάρη.

Από εξετάσεις που διενέργησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΤΑΕ Λευκωσίας προκύπτει ότι η πυρκαγιά οφειλόταν μάλλον σε βραχυκύκλωμα.


Η κατάσταση γύρω από τις προεδρικές εκλογές θα ξεκαθαρίσει εντός του Οκτωβρίου, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα αποδεχόταν πρόταση συνεργασίας από το ΑΚΕΛ, με υποψήφιο από τον χώρο του ΔΗΚΟ, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι η θέση του κόμματός του είναι γνωστή.

Επανέλαβε, επίσης, εμφαντικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΔΗΚΟ να βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο επιλογής Κληρίδη ή Ιακώβου, την επαναληπτική Κυριακή των εκλογών.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας παρευρέθηκε και μίλησε στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Παναγιώτη Κασπή, στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, στην Λάρνακα.


Εκκληση προς τους Ενωμένους Δημοκράτες να στρέψουν τα πυρά της προεκλογικής τους εκστρατείας προς τον Κληρίδη και τους κυβερνώντες, απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Ενώπιον πολιτικής συγκέντρωσης της ΠΟΓΟ ο κύριος Χριστόφιας άσκησε σκληρή κριτική στην διακυβέρνηση Κληρίδη για μια σειρά από θέματα σχετικά με τους χειρισμούς στο εθνικό, την οικονομία και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις για τις Προεδρικές προέβη και ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού ο οποίος εμμένει σε σύσταση κινήματος ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, και δυνάμεων εντός του ΔΗΣΥ, οι οποίες απορρίπτουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.


Χέρι βοήθειας, αγάπης και συμπαράστασης στα παιδιά του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, αποτελεί κάθε χρόνο το παζάρι που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το παζάρι άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος επεσήμανε ότι τις ελλείψεις και τους πόνους των ανθρώπων που πάσχουν από διανοητική αναπηρία, έρχεται να ανακουφίσει και να θεραπεύσει κατάλληλα, το ευαγές αυτό Ιδρυμα, με το θεάριστο έργο που επιτελεί.

Τη διοργάνωση του φετινού παζαριού, χαιρέτισε επίσης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Αυξέντης Αυξεντίου.

Στο παζάρι λειτούργησαν όπως κάθε χρόνο, περίπτερα διαφόρων χωρών, από τα οποία διετίθεντο παραδοσιακά εδέσματα και αντικείμενα.

Στην αγορά που οργανώθηκε για ενίσχυση των παιδιών του Ιδρύματος, συνέβαλαν και τα ίδια με δικό τους περίπτερο με δικές τους χειροτεχνίες.

Το παζάρι του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις επτά το απόγευμα.


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ηλικιωμένων, άτομα της τρίτης ηλικίας από διάφορες λέσχες ηλικιωμένων, έδωσαν σήμερα το παρόν τους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Τη συμβολή τους στην εκστρατεία διαφώτισης εξήραν ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, Αρης Χατζηπαναγιώτου καθώς και η Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ευημερίας Ηλικιωμένων, Ελλη Γερολέμου.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ήταν επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Αντρέας Χατζηλοίζου, ο οποίος τόνισε ότι στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, έχουν θέση όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας.


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Τσαλδάρης, 76 ετών, απεβίωσε χθες βράδυ στο σπίτι του, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αθανάσιος Τσαλδάρης, διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υπηρέτησε ως Υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκλιπών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1963, και το 1995 ήταν υποψήφιος του κόμματος του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το απόγευμα, από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.


Στη Σερβία, περισσότεροι από επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο τους πρόεδρο.

Στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών, διεκδικούν την προεδρία ο Σοσιαλιστής Ζόραν Λίλιτς και ο υπερεθνικιστής Βόιτσλαβ Σέσελι.

Ο μελλοντικός πρόεδρος της Σερβίας θα διαδεχθεί τον Σλόποταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα τρίτης θητείας στη Σερβική Προεδρία.

Ανέλαβε ωστόσο το αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Τα αποτελέσματα των σερβικών εκλογών αναμένεται να γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και ενδέχεται να πέσουν και πάλιν τοπικές βροχές, ενώ στα παράλια δυνατό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 17 στα παράλια.

Αύριο θα αναπτύσσονται παροδικές νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι δυνατοί 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, και στους 25 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 26 βαθμοί και η πιο χαμηλή 15, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 27 με 17, στη Λεμεσό 28 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 26 με 18, και τέλος στον Πρόδρομο 16 με 11.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 5 October 1997 - 16:27:16 UTC