Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-10-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αγνοείται ακόμη η τύχη του ερασιτέχνη ψαρά Χριστάκη Ξενοφώντος 35 ετών από την Πέτρα Σολέας και τώρα στη Δρομολαξιά, ο οποίος χθες βράδυ πήγε για ψάρεμα στην θαλάσσια περιοχή Κιτίου.

Το πρωί η αστυνομία μετά από έρευνες βρήκε τη βάρκα του Ξενοφώντος και τη ρυμούλκησε στη Μαρίνα Λάρνακας.

Η βάρκα που αναγνώρισαν συγγενείς του Ξενοφώντος, δεν ήταν εξοπλισμένη με μηχανή και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, φαίνεται ότι λόγω δυνατών βόρειων ανέμων παρασύρθηκε στα ανοικτά, χωρίς ο ψαράς να μπορέσει να την επαναφέρει στην πορεία της.

Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει εντατικές έρευνες για εντοπισμό του, με τη βοήθεια μελών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς.

Στις έρευνες χρησιμοποιούνται ελικόπτερο και δύο άκατοι της αστυνομίας.


Νέα μεγάλη ποσότητα κλεμμένων κυπριακών θησαυρών πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, εντοπίστηκε στο υπόγειο πολυκατοικίας του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν, στο Μόναχο της Γερμανίας, έπειτα από νέες έρευνες που έγιναν την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, στα πέντε κιβώτια που βρέθηκαν πριν από οκτώ ημέρες και δεν είχαν ανοιχθεί, ανακαλύφθηκαν τα υπόλοιπα κομμάτια των κατα-τεμαχισμένων τοιχογραφιών από το εκκλησάκι του Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων του αρχηγείου Αστυνομίας δήλωσε ότι στο υπόγειο της πολυκατοικίας ανακαλύφθηκαν δεκαπέντε έως είκοσι κιβώτια και βαλίτσες που περιείχαν, επίσης, εικόνες, αρχαία αγγεία, ιερά ευαγγέλια, αγάλματα και νομίσματα, η αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη.

Η ανεύρεση των θησαυρών έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της γερμανικής και της κυπριακής αστυνομίας και με καθοριστική συμβολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Εξάλλου, σε άλλο διαμέρισμα του Τούρκου αρχαιοκάπηλου βρέθηκαν δεκαέξι χιλιάδες δολάρια Αμερικής και διακόσιες χιλιάδες ολλανδικά φιορίνια.


Τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου στο πρωτοποριακό κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά Αγία Σκέπη έγινε από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το πνευματικό κέντρο "Η Αγία Σκέπη" δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς μονής Μαχαιρά, με στόχο την παροχή ψυχικής στήριξης για κοινωνική επανένταξη, πέραν της θεραπευτικής αρωγής σε εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα.

Στην τελετή παρέστησαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, ενώ τιμήθηκε η γενναιόδωρη εισφορά του ζεύγους Στέλιου Ιωάννου, της κυρίας Κλέλιας Λουκά Χατζηϊώννου, της κυρίας Ελένης Βάσου Χατζηϊωάννου και του ζεύγους Γιώργου Παρασκευαϊδη.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι πρώτιστο ζήτημα προβάλλει η ανακοπή της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, όχι μόνο με νομοθετήματα, αλλά και με μαθήματα στα σχολεία για τη σωματική και ψυχική φθορά που επιφέρουν στον άνθρωπο τα ναρκωτικά.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης δεν αποκάλυψε ούτε και σήμερα τις προθέσεις του σχετικά με την, εξαγγελθείσα για τη Δευτέρα, συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρο Κυπριανού.

Πάντως καθοριστική θεωρείται η αυριανή ημέρα, τόσο προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης ή όχι της μεθαυριανής συνάντησης, όσο και για την έκβαση της.

Παράγοντες προσκείμενοι στο ΔΗΚΟ τόνισαν στο ΛΟΓΟ ότι η συνάντηση της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρξει διευκρινιστική ή διορθωτική κίνηση από πλευράς προεδρικού.


Στα μέσα Νοεμβρίου, αντί στα τέλη Οκτωβρίου τοποθετεί ο τουρκικός τύπος την μετάβαση του Ραούφ Ντενκτάς, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο, Ρίτσιαρτ Χόλμπρουκ και τον ειδικό συντονιστή για το κυπριακό, στο Στέϊτ Ντηπάρτμεντ, Τόμας Μίλλερ.

Ο κατοχικός ηγέτης αναμένεται να εγείρει το θέμα της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, καθώς και θέματα που αφορούν τους Ες-300 και το μορατόριουμ υπερπτήσεων.

Εν τω μεταξύ, σε μια πρωτοφανή επίδειξη χλευασμού, ο Ντενκτάς αποδίδει την ασθένεια του, στη στάση της διεθνούς κοινότητας για το κυπριακό.

Η ανήθικη συμπεριφορά του κόσμου, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο κατοχικός ηγέτης, με αναγκάζει να επαναστατώ και να αρρωσταίνω.


Ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας κάκισαν Ελληνοκυπρίους που εκείνη την ώρα μετέβησαν για επίσκεψη στα κατεχόμενα, μιλώντας μάλιστα, χαρακτηριστικά για εθνική ασυνειδησία.

Περισσότεροι από πεντακόσιοι τουρίστες από διάφορες χώρες επισκέφτηκαν σήμερα το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και ενημερώθηκαν από τα μέλη και τους φίλους του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, Αρης Χατζηπαναγιώτου, τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι με τις επισκέψεις στα κατεχόμενα πλήτεται ο αγώνας για την ελευθερία του τόπου μας.


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, θα λάβει η αστυνομία στη δίκη των αδελφών Χαράλαμπου, Ανδρέα και Πανίκου Αεροπόρου, που αρχίζει μεθαύριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, διευκρινίζοντας ότι τα έκτακτα μέτρα θα αφορούν τόσο στην ασφάλεια των μαρτύρων κατηγορίας, όσο και των χώρων της δίκης.

Οπως είναι γνωστό, οι αδελφοί Αεροπόρου κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Αντώνη Φανιέρου, στη Λάρνακα.

Ο Φανιέρος, καθώς και ο Τάσος Σιμιλλίδης θα είναι οι βασικότεροι μάρτυρες κατηγορίας.

Ο κύριος Κόσης επιβεβαίωσε επίσης πληροφορία ότι δεσμοφύλακας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή, κατά παράβαση του καθήκοντος του, έδωσε το φορητό του τηλέφωνο σε κατάδικο για να τηλεφωνήσει εκτός των Φυλακών.


Και δεύτερο πρόσωπο συνελήφθη σχετικά με την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού στο Κοιλάνι.

Πρόκειται για τον Ευστάθιο Πανή, 40 ετών, γιό του Μιχάλη Πανή, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τον φόνο του Ματθαίου Χριστοφή από το Κοιλάνι.

Ο Ευστάθιος Πανή προσήχθη το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ο συνήγορος του συλληφθέντα αποχώρησε, διαμαρτυρόμενος ότι ο δικαστής τού στέρησε το δικαίωμα να αντεξετάσει τον αστυνομικό μάρτυρα.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης αλλοδαπού από την Μπάγκλαντές, σχετικά με υπόθεση έκδοσης πλαστών αδειών παραμονής, έναντι αδράς αμοιβής.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του, ύστερα από ομολογίες δύο συμπατριωτών του, οι οποίοι ήδη τελούν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση.

Οι δύο αλλοδαποί παραδέχθηκαν ότι πλήρωσαν στον ύποπτο εκατόν-ογδόντα και εκατόν-τριάντα-πέντε λίρες αντιστοίχως για να τους εξασφαλίσει πλαστές άδειες παραμονής στην Κύπρο.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος, εκτός από τις πλαστές άδειες παραμονής, εφοδίασε τους δύο συμπατριώτες του και με πλαστές επιστολές κολλεγίων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε, παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα παράλια.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς, ως μέτριοι, 3 ως 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις δυτικές προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς.

Αύριο αυξημένες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα θα δίνουν τοπικές βροχές.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι βροχές θα είναι ραγδαίες και θα συνοδεύονται απο βροντές και δυνατούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια 5 έως 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη παντού. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 24 στα παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 18, στην Αμμοχώστο και τη Λάρνακα 26 με 20, στη Λεμεσό 27 με 21 στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 16, και τέλος στον Πρόδρομο 18 με 11.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 18 October 1997 - 17:27:19 UTC