Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-11-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η σκέψη για υποστήριξη άλλης υποψηφιότητας, πλην αυτής του Γλαύκου Κληρίδη, είναι αντίθετη προς την απόφαση του Παγκύπριου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, γι'αυτό όσα στελέχη δεν συμμορφωθούν θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος.

Δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μιλούσε σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την επίσημη έναρξη της προ-εκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι την Κυριακή, στο Συνεδριακό Κέντρο θα γίνει η έναρξη της προ-εκλογικής εκστρατείας, με ομιλητή τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις επαφές του ΔΗΣΥ με το Δημοκρατικό Κόμμα, δήλωσε ότι αυτές συνεχίζονται διακριτικά, προσθέτοντας ότι μέσα σε αυτές εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση του πρώην υπουργού εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Τόνισε παράλληλα, ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν διαφαίνεται συνεργασία από την πρώτη Κυριακή, αλλά για την δεύτερη, προσθέτοντας ότι ο κόσμος και η ηγεσία του ΔΗΚΟ, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη είχε σήμερα, ύστερα από προσωπική του πρωτοβουλία, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην Υπουργός των Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, με στόχο όπως δήλωσε τη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, από τον πρώτο γύρο στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές.

Οι προσπάθειές μου ανέφερε, δεν έφεραν αποτέλεσμα, δεδομένης της υποψηφιότητας τόσο του Γλαύκου Κληρίδη όσο και του Σπύρου Κυπριανού.

Ερωτηθείς εάν τέθηκε στη συνάντηση προς συζήτηση, το θέμα τρίτου υποψηφίου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι ο ίδιος δεν υπέβαλε οποιαδήποτε πρόταση για τρίτο άτομο.

Το ΔΗΚΟ, επεσήμανε τέλος ο κύριος Μιχαηλίδης, έχει δικό του υποψήφιο και προς αυτή την κατεύθυνη θα κινείται μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου- παραμονή των Προεδρικών εκλογών.


Σημαντικές αποφάσεις για τις προτεραιότητες του εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας, ελήφθησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας, Κυσέα, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αγορά 170 αρμάτων μάχης "Λέοπαρτ" από την Γερμανία, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 100 περίπου χιλιάδες λίρες το καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΥΣΕΑ, προωθεί και την αγορά πυραυλικών συστημάτων, εντός του 1998, και προς το σκοπό αυτό θα μελετήσει τα Αμερικανικά "Πάτριοτ" και τα Ρωσικά ΕΣ-300.

Στο μεταξύ, κατά την σημερινή συνεδρία, αποφασίστηκε η παραμονή του Πτέραρχου Αθανάσιου Τζογάνη, στη θέση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, για άλλον ένα χρόνο.


Για επωφελείς συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς, βρίσκεται στην Κύπρο, όπως ανέφερε, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ντιέγκο Κόρντοβες.

Ο κύριος Κόρντοβες είχε συνάντηση το μεσημέρι με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τους συμβούλους του στο προεδρικό, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στα κατεχόμενα, όπου γύρω στις έξι θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Κόρντοβες μίλησε για επόμενο γύρο συνομιλιών στην Κλιόν, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν θα έχει άλλη αποτυχία.

Σε άλλες ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, δεν απάντησε και παρέπεμψε στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσει την Παρασκευή.

Στη συνάντηση Κληρίδη-Κόρντοβες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο κύριος Κόρντοβες μεταφέρει προφορικό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για επίλυση του Κυπριακού, μετά τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Ο κύριος Κασουλίδης, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη εκτός προγράμματος συνάντηση Κληρίδη-Κόρντοβες, αύριο το απόγευμα.


Ο λαός της Κύπρου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από εξωτερικές πιέσεις, ώστε να φθάσει σε μια συμφωνία διευθέτησης του κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός γερουσιαστής, Γκόρντον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Είμαστε εδώ ως φίλοι, για να υπο-βοηθήσουμε και όχι να υπαγορεύσουμε, είπε ο ο Γκόρντον Σμιθ.

Πρόσθεσε δε, ότι η ανάμειξη του Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ αποτελεί ένδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο γερουσιαστής Σμιθ είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.


Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν από νωρίς το πρωί, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα και ζημιές.

Σε μερικές περιπτώσεις κυρίως στην πρωτεύουσα, οι βροχές ήταν ραγδαίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε σαράντα κλήσεις για άντληση νερού από υποστατικά, σπίτια και μετακίνηση δένδρων, που έπεσαν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων.

Κεραυνός, που έπληξε το αεροδρόμιο Λάρνακας, είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος.

Παρέλυσαν αμέσως οι λειτουργίες όλων των υπηρεσιών, αλλά με τη βοήθεια γεννητριών, επανα-λειτούργησαν κανονικά.

Σε χωριά της επαρχίας Πάφου, λόγω ανεμο-στρόβιλου ξεριζώθηκαν δένδρα, έσπασαν ηλιακοί θερμοσίφωνες και τζάμια, ενώ από τους δρόμους μετακινήθηκαν πινακίδες και προκλήθηκαν ζημιές σε κτηνο-τροφικά υποστατικά.

Σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε ακόμη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξάλλου, στην επαρχία Λεμεσού, λόγω των καταρρα-κτωδών βροχών και της ομίχλης, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στο Τρόοδος πέφτουν επίσης ραγδαίες βροχές από χθες το απόγευμα.

Το τελευταίο εικοσι-τετράωρο έπεσαν 14 χιλιοστό-μετρα νερού, από τις συνεχείς βροχο-πτώσεις.

Η κακοκαιρία οφείλεται σε ψυχρό μέτωπο που περνά από την Κύπρο.


Τρισάγιο εψάλη σήμερα, στα φυλακισμένα μνήματα, ημέρα μνήμης του Σταυραετού του Πενταδακτύλου, Κυριάκου Μάτση, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσης, ο αδελφός του ήρωα, Γιαννάκης Μάτσης, εκπρόσωποι κομμάτων, δήμοι και οργανώσεις.

Μετά το τρισάγιο κατατέθηκαν στεφάνια.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση, σε αίθουσα των Φυλακισμένων Μνημάτων, με φωτογραφική έκθεση του ήρωα.

Ο Μακαριώτατος, εξαίροντας την θυσία του Κυριάκου Μάτση, διερωτήθηκε άν έχουμε εμείς το δικαίωμα να ξεγράψουμε αυτά τα χώματα τα ιερά, που ποτίστηκαν με το άγιο αίμα αυτών των ηρώων.


Στην Γενεύη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και οι ελπίδες, για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση στο Ιρακ.

Στην Ελβετική πόλη, έσπευσαν σήμερα οι Υπουργοί εξωτερικών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να συζητήσουν τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, διέταξε την μεταφορά και άλλων δυνάμεων στην περιοχή του κόλπου.


Στην Ινδία, εικοσι-δύο άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σήμερα από έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο, νοτίως της χώρας.

Η βόμβα εξερράγη σε αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω από το στούντιο, ενώ γυριζόταν μια ταινία.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι στην αρχή μερικώς συνεφιασμένος και θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις ανατολικές κυρίως περιοχές.

Αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειο-δυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 13 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν μερικές βροχές στις ορεινές περιοχές το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ το πρωϊ και μέτριοι 4 μποφόρ το απόγευμα.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 22 βαθμούς.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 17 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 24 με 15, στη Λεμεσό 22 με 15, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 20, και τέλος στον Πρόδρομο 9 με 6.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 20 November 1997 - 16:27:17 UTC