Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-11-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Καρδιακό επεισόδιο υπέστη σήμερα το μεσημέρι, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην επαρχία Πάφου, Νίκος Πιττοκοπίτης.

Ο κύριος Πιττοκοπίτης μεταφέρθηκε από την Πάφο, με ελικόπτερο στο Αρχηγείο Αστυνομίας και απ'εκεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης, ο οποίος βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι στη Δρούσια αισθάνθηκε αδιαθεσία και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Πάφου, αναφέρει ότι ο κύριος Πιττοκοπίτης υπέστη καρδιο-γενές σοκ και οξεία εκτεταμένη ισχαιμία μυοκαρδίου.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωση του ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Κώστας Ζαμπάρτας, ανέφερε ότι ο κύριος Πιττοκοπίτης υπέστη ισχαιμία μυοκαρδίου, ωστόσο η κατάσταση της υγείς του πρόσθεσε, είναι πολύ καλή.


Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία είχαν παυθεί τρεις αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, σε σχέση με καταγγελίες για βασανισμό κρατουμένων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι, ο τερματισμός των υπηρεσιών των Ηλία Κυριακίδη, Θεόδωρου Στυλιανού και Χαράλαμπου Ταλιαδώρου ήταν αντι- συνταγματικός και παράνομος.

Εκρινε, επίσης, ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ελήφθη καθ' υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τόνισε με έμφαση, ότι οι κύριοι Στυλιανού και Ταλαδιώρος είχαν αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο και ότι το τεκμήριο της αθωότητάς τους, παραβιάσθηκε με την παύση τους.

Μετά τη δικαίωσή τους, οι τρεις αξιωματικοί δήλωσαν ότι θα επανέλθουν στην Αστυνομία.


Στην παρουσία του πρώην υπουργού, Ανδρέα Χριστοφίδη, ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές.

Ερωτηθείς για το σκοπό της παρουσίας του κυρίου Χριστοφίδη στη συνάντηση, ο κύριος Κόσης, απάντησε ότι ο κύριος Χριστοφίδης είναι κοινός φίλος και ότι η συνάντηση ήταν φιλική.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Κυπριανού, ανέφερε ότι το όνομα της προσωπικότητας, την οποία θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αποφεύγοντας να διαψεύσει τις πληροφορίες, ότι το πρόσωπο αυτό είναι ο κύριος Μαρκίδης, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι η προσωπικότητα για την οποία γίνεται λόγος, θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και θα υποστηριχθεί όχι μόνο από το ΔΗΚΟ, αλλά και από άλλες δυνάμεις.

Ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εν λόγω υποψήφιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση ο κύριος Κυπριανού διαβίβασε στον κύριο Κόση τις πληροφορίες που έχει για πιθανή παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του.

Ο κύριος Κόσης τον διαβεβαίωσε ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν παρακολουθούν κανένα τηλέφωνο και πρόσθεσε, ότι η παρακολούθηση των συνδιαλέξεων του κυρίου Κυπριανού ενδεχομένως να γίνεται από τρίτους.


Το ΑΚΕΛ εντείνει την προεκλογική εκστρατεία στήριξης της υποψηφιότητας Γιώργου Ιακώβου.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γίνονται με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση υποστήριξης της υποψηφιότητας Ιακώβου.

Εξάλλου, εξέφρασε την ικανοποίηση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε το πρωί, για την εργασία που επιτελούν οι τοπικές επιτροπές και τα εκλογικά επιτελεία, τα οποία κάλεσε να εντείνουν ακόμη περισσότερο το έργο τους.


Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης τόνισε ότι τίποτε δεν αλλάζει στο Κυπριακό, με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου.

Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Ιναλ Μπατού, ύστερα από συνάντησή του στην Αγκυρα με τον Ντιέγκο Κόρτοβεζ, ότι με την έναρξη των διαπραγματεύσεων αλλάζουν οι παράμετροι στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρατήρησε ότι αυτό που υπάρχει είναι η Τουρκική αδιαλλαξία, η οποία παίρνει διάφορες μορφές ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή συνέχισε, η αδιαλλαξία των Τούρκων παίρνει τη μορφή της αξίωσης αναγνώρισης των τετελεσμένων και εισδοχής ή έγκρισης της υποψηφιότητας της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Θέσεις, είπε ο κύριος Χριστοφίδης, οι οποίες προβάλλονται με προκλητικό τρόπο, που θυμίζει οθωμανική αυτοκρατορία.

Σημείωσε δε, ότι οι προσπάθειες όλων των τρίτων τώρα, κατευθύνονται προς την Τουρκία, με στόχο την κάμψη της αδιαλλαξίας.


Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχώρησε το πρωϊ για το Λονδίνο, όπου θα έχει επαφές με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και με μέλη της βουλής των κοινοτήτων.

Ο κύριος Κασουλίδης αναμένεται να εκφράσει στον κύριο Χάνει την έντονη διαμαρτυρία της Κυπριακής κυβέρνησης, για την πρόσφατη δήλωσή του, ότι οι έποικοι που θα έχουν την Τουρκο-κυπριακή δήθεν υπηκοότητα, θα παραμείνουν στην Κύπρο και μετά την λύση του κυπριακού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χάνεϊ ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ορισμένους μεσολαβητές, ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται, και να τα βγάλουν από το μυαλό τους.

Οι δηλώσεις Χάνεϊ, ο οποίος ας σημειωθεί, ότι από την πρώτη του πρώτου το 1998 θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό, θα συζητηθούν αύριο, από την ολομέλεια της Βουλής.


Την οικονομική αφαίμαξη των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών, θα έχει ως αποτέλεσμα η τυχόν εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο ετοίμασε η εταιρεία.

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Κυπριακών Αερογραμμών κατήγγειλε σήμερα ότι το σχέδιο αναγκάζει το προσωπικό σε οδυνηρές παραχωρήσεις και βοηθά το κράτος να κερδο-σκοπήσει σε βάρος του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ Κώστας Δημητρίου, τόνισε ότι οι διαφορο-ποιήσεις στους όρους εργασίας, που προβλέπονται στο νέο στρατηγικό σχέδιο, θα οδηγήσουν τους εργαζομένους στις Κυπριακές Αερογραμμές, σε πρωτό-γονες συνθήκες εργασίας και θα υποβιβάσουν κατα- κόρυφα το βιοτικό τους επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ υποστήριξε εξάλλου, ότι η ετοιμασία του στρατηγικού σχεδίου, στοίχισε πέραν των τριακοσίων χιλιάδων λιρών και όχι εκατόν εξήντα χιλιάδες, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.


Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στον Παναγιώτη Σάββα άλλως Βέγγο 30 ετών από την Λάρνακα, για υπόθεση καλλιέργειας και κατοχής ρητίνης κάνναβης.

Υστερα από έρευνα της αστυνομίας στις 23 του περασμένου Αυγούστου, ανευρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σάββα, εβδομήντα-έξι φυτά κάνναβης.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συγκάλεσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία, για την έγκριση του σχεδίου απόσυρσης ομάδας στρατιωτών από την Δυτική Οχθη.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε ακόμη την έγκριση παραχώρησης περισσότερης γης στους Παλαιστινίους, με την επέκταση της δικαιοδοσίας των παλαιστινιακών αρχών στο τριαντα-επτά τοις εκατόν, των εδαφών της Δυτικής Οχθης.

Η πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, βρήκε αντίθετους τους ακρο-δεξιούς συμμάχους του στην συγκυβέρνηση της χώρας, οι οποίοι μιλώντας για πολιτική κρίση, απείλησαν ότι θα διαλύσουν την κυβέρνηση αν παραχωρηθεί γη στους Παλαιστινίους.


Μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων στη νοτιο-δυτική Τουρκία κόστισε το θάνατο δεκατριών ατόμων και των τραυματισμό άλλων σαράντα-τριών.

Το δυστύχημα συνέβη, όταν το ένα από τα δύο λεωφορεία, σε προσπάθεια του να προσπεράσει προ-πορευόμενο αυτοκίνητο, συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο που μετέφερε γερμανούς τουρίστες, επτά από τους οποίους περιλαμβάνονται στους νεκρούς.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε, αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθνείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις βόρειες προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 13 στα παράλια.

Αύριο οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να πέσουν και πάλι τοπικές βροχές κυρίως στο εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα καταστούν ανατολικοί μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η πιο χαμηλή 11, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 23 με 13, στη Λεμεσό 25 με 15, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 11, και τέλος στον Πρόδρομο 11 με 6.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 26 November 1997 - 16:27:18 UTC