Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αφαντο εξακολουθεί να παραμένει αεροσκάφος των Ουκρανικών Αερογραμμών τύπου Γιάκοβλεφ, που εκτελούσε χθεσινοβραδυνή πτήση απο την Οδησσό πρός την Θεσσαλονίκη.

Το αεροσκάφος μετέφερε 62 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 42 Ελληνες, οι οποίοι θα περνούσαν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους δικούς τους.

Επικοινωνώντας για τελευταία φορά με το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ο πιλότος του αεροσκάφους, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της κακής ορατότητας, που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το αεροσκάφος κατευθύνθηκε ακολούθως πρός την ορεινή περιοχή του Νομού Πιερίας, και εξέπεμψε το τελευταίο του σήμα, 10 χιλιόμετρα βορείως της Κατερίνης, γύρω στις εννέα και τέταρτο χθες το βράδυ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε το αεροσκάφος να πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από το χωριό Σφηκιά του Νομού Ημαθίας.

Εν τω μεταξύ, οι Ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας εκτελούν εκτεταμένες έρευνες πρός εντοπισμό του αεροσκάφους, οι οποίες μέχρι στιγμής, έχουν αποβεί άκαρπες.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται λόγω του δύσβατου της ορεινής περιοχής καθώς και των ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών

που επικρατούν στην περιοχή.

Με την έλευση του σκότους εντός ολίγου, οι έρευνες αναμένεται να διακοπούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγο εντοπίστηκαν συντρίμια στην περιοχή του χωριού Λιτοχώρι και διερευνάται κατά πόσον ανήκουν στο αεροσκάφος.


Αλλος ένας νέος έχασε τη ζωή του σε οδικό δυστύχημα που συνέβη στις δύο το πρωί στο κέντρο της Λευκωσίας.

Νεκρός είναι ο Πέτρος Ιωάννου, από το Στρόβολο, 23 ετών, κλητήρας, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης μοτοσυκλέττας μεγάλου κυβισμού.

Η μοτοσυκλέττα, την οποία οδηγούσε ο Αντρος Ονησιφόρου, από τον Αγιο Δομέτιο, 18 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ξέφυγε της πορείας της, κτύπησε στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια προσέκρουσε σε προθήκη καταστήματος στη Λεωφόρο Μακαρίου του Τρίτου.

Ο συνοδηγός τραυματίσθηκε θανάσιμα, ενώ ο οδηγός τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι δύο νέοι δεν φορούσαν προστατευτικό κράνος.

Το Τμήμα Τροχαίας εκτιμά ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα 111 πρόσωπα.


Την βεβαιότητα ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα συμμετάσχει με δικούς του Υπουργούς, εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρος Κυπριανού.

Ο κύριος Κυπριανού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει διαβουλεύσεις με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και με τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Γιώργο Ιακώβου, τονίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από το τί έχει να προτείνει ο κύριος Ιακώβου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν αποκλείεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Βάσου Λυσσαρίδη, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις.

Η σωστή πορεία στο εθνικό θέμα, κάτι που όπως είπε, σίγουρα ο κύριος Λυσσαρίδης εγγυάται, αλλά και η εκλεξιμότητα.


Συνεχίζονται από πλευράς κυβέρνησης οι επιθέσεις φιλίας προς το ΔΗΚΟ, για σύναψη νέας συνεργασίας, στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης δήλωσε σήμερα ότι στην πολιτική τα πάντα ρει.

Επ'αυτού επικαλέστηκε και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, επισημαίνοντας ότι και ο Σπύρος Κυπριανού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκθείασε και σήμερα το έργο της συγκυβέρνησης, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την εκτίμηση που τρέφει η κυβέρνηση πρός την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος, και έναντι ολόκληρου του ΔΗΚΟϊκού κόσμου.


Η κυβέρνηση διαψεύδει δια του εκπροσώπου της, ότι, από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου προκύπτει ότι, το Κυπριακό, είναι εδαφική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κύριος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι αυτό το οποίο ο Μπίλ Κλίντον είπε, είναι, ότι, δεν πρέπει να προσκρούουν οι προσπάθειες για λύση των Ελλαδοτουρκικών διαφορών, στο βράχο των διαφορών.

Επανέλαβε ακόμη το έντονο ενδιαφέρον της Διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας ιδιαιτέρως, ότι, αν και δεν είναι το μόνο πρόβλημα στον κόσμο, εντούτοις βρίσκεται υψηλά στην ημερήσια διάταξη.


Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, και υπό την σκιά των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Λοξεμβούργου, συναντάνται αύριο στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον.

Αγκυρα και ψευδοκράτος πάντως φανερά ενοχλημένοι από τις αποφάσεις των 15, επαναλαβάνουν και πάλι τις προκλητικές τους θέσεις.

Ο Ραούφ Ντενκτάς επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαική Ενωση, για την διακοπή, όπως είπε, των δικοινοτικών συνομιλίων.

Με το γνωστό κυνισμό του, πρόσθεσε, ότι μόνο βάρος, ήταν για τον ίδιο αυτές οι συνομιλίες, καθώς γνώριζε ότι δεν θα καταλήξουν πουθενά.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβένρησης Μπουλέντ Ετζεβίτ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Τουρκία να αποσύρει την αίτηση ένταξή της, από την Κοινότητα, λόγω των αποφάσεων του Λουξεμβούργου, θέση που εξεφράσθη αρχικά από τον Μεσούτ Γιλμάζ.

Στη Λευκωσία εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν έτυχε δυσμενούς μεταχείρησης από την Ευρώπη.

Σε ερώτηση για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι των τουρκικών αντιδράσεων μετά τη Συνοδο Κορυφής, ο Μανώλης Χριστοφίδης, τόνισε ότι οι θέσεις εκείθεν και εντεύθεν του Ατλαντικού, έχουν κοινό παρονομαστή, ότι η Τουρκία, έχει ευρωπαική προοπτική, αφού πρώτα τηρήσει τις βασικές προϋποθέσεις.


Ανησυχητική αύξηση των υποθέσεων ναρκωτικών, με συνεπακόλουθη αύξηση των Ελληνοκυπρίων χρηστών, παρατηρήθηκε το 1997.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκου Κόση, δόθηκαν στοιχεία για την εγκληματικότητα.

Οσον αφορά τις υποθέσεις ναρκωτικών, αναφέρθηκε ότι τους πρώτους ένδεκα μήνες του 1997 παρουσίασαν αύξηση 32,35 τοις εκατόν, ενώ εντοπίσθηκαν 215 Ελληνοκύπριοι που έκαναν χρήση ή είχαν σχέση με εμπορία ναρκωτικών.

Αντιθέτως, το οργανωμένο έγκλημα σημείωσε αισθητή μείωση.

Παράλληλα, μειώθηκε κατά 10,48% το σοβαρό έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι οι προαγωγές στην Αστυνομική Δύναμη θα ανακοινωθούν πριν τα Χριστούγεννα, ενώ πριν το τέλος του χρόνου θα γίνει η πρόσληψη 250 αστυνομικών.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία θα φανεί επιεικής όσον αφορά το συνηθισμένο χαρτοπαίγνιο στα σωματεία και τα καφενεία.

Εξάλλου, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι την περίοδο των γιορτών η Αστυνομία θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και θα είναι πιό ανθρώπινη με το κοινό.


Μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης που έφτασε ακόμη και σε χειροδικίες μεταξύ διαφωνούντων πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των πρατηριούχων πετρελαιοειδών.

Θέμα της συνέλευσης ήταν η πρόταση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για δύο ειδών αύξηση επί της προμήθειας τους.

Υστερα από τρίωρη συνεδρίαση, η δεκαμελής επιτροπή του συνδέσμου μπροστά στον κίνδυνο διάσπασής του, υπέβαλε ως εναλλακτική πρόταση, η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία, την ενιαία αύξηση για όλους.

Ωστόσο, με σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εμπορίου Μιχαλάκης Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι η πρόταση του δεν έχει απορριφθεί από τους πρατηριούχους πετρελαιοειδών.

Πρόσθεσε δε, ότι θα αναμένει να γίνει εκ νέου συνάντηση για να βγεί αποτέλεσμα.


Περισσότερα από δεκα-πέντε άστεγα άτομα έχουν βρεί τον θάνατο στην Ρουμανία, από το δριμύ ψύχος που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες.

Στη Ρουμανία, η θερμοκρασία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ωστόσο, η κίνηση στις οδικές αρτηρίες και τους σιδηροδρόμους αποκαταστάθηκε, καθώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων.

Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στο μηδέν στο τέλος της εβδομάδας.

Κακοκαιρία πλήττει και την Τουρκία.

Η Κωνσταντινούπολη σήμερα είναι καλυμμένη από χιόνι ενώ εξαιτίας των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους και έκλεισαν πολλά σχολεία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα νεφελώδης και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 7 στα παράλια.

Αύριο οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένονται και πάλι λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε βορειοανατολικούς μέτριους 4 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 14 στα παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 14 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 15 με 9, στη Λεμεσό 16 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 17 με 9, και τέλος στον Πρόδρομο 6 με 2 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 18 December 1997 - 16:27:18 UTC