Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Την υποστήριξη του Γιώργου Ιακώβου αποφάσισε αργά απόψε το δημοκρατικό Κόμμα μετά από μια μέρα με έντονο παρασκήνιο, τριμερή συνάντηση Κυπριανού Ιακώβου και Χριστόφια, τη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου και τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής.

Τελικά λίγο μετά τις επτά διεξήχθη ψηφοφορία και εβδομηνταννέα μέλη της κεντρικής τάχθηκαν υπέρ της υποστήριξης του Γιώργου Ιακώβου, επτά απέσχαν ενώ πέντε μέλη της επιτροπής απουσίαζαν.


Το μεσημέρι, μία ώρα περίπου πριν από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ,στην οικία του Σπύρου Κυπριανού συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής, μεταξύ των κυρίων Κυπριανού, Ιακώβου και Χριστόφια.

Μετά από την συνάντηση ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Γιώργος Ιακώβου φαίνονταν ικανοποιημένοι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Δικαίωμα τους να αποφασίσουν ότι θέλουν, ήταν η αντίδραση του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο υποστήριξης, από πλευράς ΔΗΚΟ, της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιακώβου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να τοποθετηθεί περαιτέρω επί των προεδρολογικών διεργασιών, περιοριζόμενος να πει, ουδέν σχόλιο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Απεβίωσε στο νοσοκομείο της Λάρνακας η νεαρή Ρουμάνα Ντανιέλα Αλίνα Ντούλτσερι 18 χρόνων η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έπασχε από Μηνιγγιτιδο-κοκκική σηψαιμία.

Το πρόσφατο κρούσμα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις ιατρικές υπηρεσίας της πόλης, οι οποίες κινητοποιήθηκαν πλήρως μετά την είσοδο της στο νοσοκομείο.

Η αποβιώσασα η οποία δούλευε σε νυκτερινό κέντρο της πόλης είχε ελθει σε επαφές με πολλούς πελάτες, οι οποίοι και αναζητούνται.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας, Δόκτωρ Κωνσταντίνος Μαλλής, με ιατρικό κλιμάκιο, επισκέφθηκε τον χώρο διαμονής και τον χώρο εργασίας της άτυχης Ντουλτσέρι.


Οι βουλευτές Μόσχος Γικόνογλου, Βασίλης Κεδίκογλου και Χρήστος Κηπουρός, ετέθησαν σήμερα με απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του αναφέρει ότι η συλλογικότητα στην εφαρμογή των κοινών αποφάσεων είναι όρος κοινής λειτουργίας.

Οι προαναφερθέντες βουλευτές, συνεχίζει στην γραπτή δήλωση του ο Κώστας Σημίτης, συμμετείχαν, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, επιλεκτικά στην υποστήριξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Ομως, η στάση αυτή, προσθέτει ο Πρωθυπουργός Σημίτης δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητα του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα αυτό ο Κώστας Σημίτης απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.


Εχουν βρεθεί και μελετούνται απο εμπειρογνώμονες, και τα τρία "μαύρα κουτιά" του τραγικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ 42 που συνετρίβη στα Πιέρια όρη το βράδυ της Τετάρτης ενώ εκτελούσε πτήση απο Κίεβο προς Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ,η οδυνηρή διαδικασία αναγνώρισης θυμάτων του τραγικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ των Ουκρανικών Αερογραμμών συνεχίστηκε και σήμερα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης.

Συγγενείς των θυμάτων έχουν αναγνωρίσει 26 άτομα και οι σοροί 14 έχουν ήδη παραληφθεί για ταφή.

Στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" βρίσκεται ο Υφυπουργός Υγείας της Ουκρανίας κύριος Κάρτις καθώς και έξι Ουκρανοί γιατροί, εκ των οποίων πέντε ιατροδικαστές πού συνεργάζονται με Ελληνες συναδέλφους τους για την περάτωση της διαδικασίας.


Σε ψευδοδικαστήριο των κατεχομένων προσήχθει ο Σπύρος Λιλές 24 χρονών από τη Λάρισσα ο οποίος συνελήφθη χθες από τα κατοχικά στρατεύματα στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Το δικαστήριο διέταξε τριήμερη κράτηση με την κατηγορία ότι εισήλθε παράνομα σε λεγόμενη στρατιωτική ζώνη.

Σχετικά με το θέμα, αξιωματικός των Ηνωμένων Εθνών επισκέφτηκε το ΤΑΕ Λευκωσίας και το ενημέρωσε.

Ο Λιλές έχασε χθές τον προσανατολισμό του και κατά λάθος πέρασε στη νεκρή ζώνη, κοντά στις Κεντρικές Φυλακές στον Αγιο Παύλο, ενώ δεύτερο άτομο που τον συνόδευε εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Βαλτεμάρ Ροκοσέφσκι, είπε ότι η Ειρηνευτική δύναμη διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του Λιλλέ, ενώ μέχρι τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε κατορθωτή επαφή του γιατρού της δύναμης, με τον απαχθέντα.


Ο γεωργιανός Λεκισβίλι Γκιόργκι Βλατισλάβ, γνωστός ως "Λάντο" συνελήφθηκε σήμερα στην Λάρνακα, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του ρωσσοπόντιου Κώστα Ασλανίδη, που διεπράχθηκε το Σάββατο στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας, Ανδρέα Σταύρου, η σύλληψη του γεωργιανού έγινε κατορθωτή γύρω στις δώδεκα και είκοσι το μεσημέρι.

Ο ύποπτος αναμένεται να μεταφερθεί στην Λεμεσό.


Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως μαρτυρία, στη δίκη των αδελφών Αεροπόρου, η κατάσταση των τηλεφωνημάτων τα οποία έκανε ή εδέχθη από το φορητό τηλέφωνο του ο Τάσος Σιμιλλίδης.

Ειδικότερα, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι η παρουσίαση τέτοιας μαρτυρίας θα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, θα ήταν αντίθετη προς την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατόπιν τούτου, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως παραπεμφθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο, για γνωμάτευση, ορισμένα νομικά ερωτήματα αωαφορικά με την ορθότητα της απόφασης του Κακουργιοδικείου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δίκη των αδελφών Αεροπόρου αναβλήθηκε για τις 14 Ιανουαρίου 1998.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, τόνισε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εξ' υπαιτιότητας της "ανταρσίας" του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε τους τουρκοκύπριους σε συνεργασία για δημιουργία της μελλοντικής Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας και τόνισε ότι η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τους νέους και των δύο κοινοτήτων να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Εκπρόσωπος προέβη σε σχετική δήλωση απαντώντας σε άρθρο του Ραούφ Ντενκτάς με τίτλο "Εγκαταλελειμμένος από τον κόσμο" στο οποίο ο κατοχικός ηγέτης επαναλαμβάνει τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του για το Κυπριακό και την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Ο κ. Ντενκτάς με αλαζονεία και δημαγωγία αδίστακτη διατυπώνει ότι το ψευδοκράτος του είναι κυρίαρχο και ότι οι Τουρκοκύπριοι στερούνται των νομίμων δικαιωμάτων τους", είπε ο κ. Χριστοφίδης, τονίζοντας ότι "το ψευδοκράτος ήταν εξ'υπαρχής και εξακολουθεί να είναι ψευδοκράτος, με παγκόσμια ετυμηγορία".


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον μετέβει σήμερα για μονοήμερη επίσκεψη στο Σαράγεβο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη Βοσνία.

Ο Μπίλ Κλίντον στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Σαράγεβο θα συναντηθεί με την τριμερη συλλογική προεδρία της Βοσνίας.

Απο το Σαράγεβο ο αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί στη πόλη Τούζλα, στη βορειοανατολική Βοσνία, οπου θα βρεθεί κοντά στους 8500 αμερικανούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε κατά διαστήματα θα εμφανίζονται νεφώσεις και αναμένεται να πεσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 8 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και θα πέσουν τοπικές βροχές και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι δυνατοί, 4 έως 5 μποφόρ και η θάλασσα σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 17 βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα, στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και η πιο χαημηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 16 με 8, στην Λεμεσό 17 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 17 με 8 και τέλος στον Πρόδρομο 6 με 2 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 22 December 1997 - 18:27:13 UTC