Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέο αποτρόπαιο έγκλημα συγκλόνισε χθες βράδυ τη Λάρνακα.

Εικοσιεξάχρονος ναρκομανής σκότωσε με μαχαίρι τον ίδιο του τον πατέρα και τραυμάτισε κρίσιμα την μητέρα του.

Δράστης της πατροκτονίας είναι ο Αγαθοκλής Νεοκλέους, ο οποίος είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών.

Ο Νεοκλέους σκότωσε τον πατέρα του Αρχιμήδη λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ, μαχαιρώνοντας τον μέσα στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Στη συνέχεια μαχαίρωσε και τη μητέρα του Δέσπω, η οποία άκουσε τις φωνές του θύματος και μπήκε στην κουζίνα.

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Αντωνάκης Θεοχάρους, που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας Νεοκλέους κατάφερε να αποσπάσει το μαχαίρι από τον Αγαθοκλή, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του.

Αυτοψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος ανέφερε ότι το θύμα φέρει τραύματα στο στέρνο.

Ο Αγαθοκλής συνελήφθη στις 5.00 το πρωί στο Τρόοδος και στην αστυνομία ισχυρίστηκε ότι αυτοί που κτύπησε, δεν ήταν οι γονείς του.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.


Ο Νεοκλέους παρακολουθείτο τα τελευταία χρόνια από τον ψυχίατρο Κυριάκο Βερεσιέ.

Ο κύριος Βερεσιές δήλωσε ότι ο Αγαθοκλέους είχε πάρει μέρος στις ομάδες της Θεραπευτικής Κοινότητας "Η ΤΟΛΜΗ" και ήταν πολύ καλά.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κύριος Βερεσιές, όταν ο Αγαθοκλής ξανάρχιζε τα ναρκωτικά, γινόταν άλλος άνθρωπος.

Ο κύριος Βερεσιές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι τα ναρκωτικά οδηγούν τον άνθρωπο στην παράνοια, στο έγκλημα και την καταστροφή.


Αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα οι τρεις ανήλικοι που είχαν συλληφθεί χθες ως ύποπτοι ανθρωποκτονίας και ληστείας, σε βάρος της εβδομηντα-εννιάχρονης Ξενούς Κίππαρα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα.

Οι νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι αφού εναντίον ανηλίκων δεν ζητούνται διατάγματα προσωποκράτησης.

Η υπόθεση θα αποσταλεί στην Γενική Εισαγγελία, η οποία θα αποφανθεί ποιές κατηγορίες θα προσάψει στους τρεις ανηλίκους.


Δύο ομογενείς από την Γεωργία τραυματίστηκαν σοβαρά χθες βράδυ στην Πάφο, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα νεαρών, με ξύλα και σίδερα.

Οπως κατήγγειλαν οι Αλέξης Πουρσάνωφ και Γιάννης Τοπώφ, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, οι νεαροί, τους επιτέθηκαν γύρω στις 11.30 το βράδυ στην Κάτω Πάφο, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο Χρήστος Φιλίππου, 17 ετών άνεργος από την Μεσόγη, ο Γιάννος Ιωάννου 16 ετών επίσης άνεργος και ο Κωνσταντίνος Μαύρου 16 ετών, μαθητής από το Αναβαργός.

Οι τρεις νεαροί κρατούνται στον Κεντρικό Αστυνομικό σταθμό Πάφου, ενώ οι εξετάσεις της υπόθεσης συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, στις 3.00 σήμερα το απόγευμα, περίπου διακόσιοι ομογενείς από τη Ρωσία και τη Γεωργία, συγκεντρώθηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν οι συμπατριώτες τους.

Το πρωϊ εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ Ρωσοπόντιων και νεαρών συμπολιτών μας.


Τριαντάχρονος Αγγλος τουρίστας, ο Τζέϊσον Μπράουν, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένεια του στην Πάφο, συνελήφθη το πρωί από την αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες της μητέρας του Πωλίν, ότι πάσχει από μανιο-καταθλιπτική ψύχωση.

Ο νεαρός Αγγλος μεταφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όπου εναντίον του εξεδόθη διάταγμα μεταφοράς του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας για εξετάσεις, αφού η οικογένεια του αδυνατεί να τον ελέγξει.

Οπως κατήγγειλαν οι γονείς του, χθες το απόγευμα ο Τζέϊσον βρισκόταν εκτός ελέγχου, κλωτσούσε και κτυπούσε ότι έβρισκε μπροστά του.


Η Τουρκία παραδέχεται ότι η διχοτόμηση της Κύπρου αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο για ένταξη της, στην Ευρωπαική Ενωση.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή του Τουρκικού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ισμαήλ Τζεμ, επεσήμανε ότι ο αποφασιστικότερος παράγοντας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική 'Ενωση, είναι το Κυπριακό πρόβλημα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης για αγορά των Ρωσικών πυραύλων Ες-300, ο Ισμαήλ Τζεμ ανέφερε ότι υλοποίηση της απόφασης, σε σχέση με το προσωπικό από την Ρωσία που θα εγκατασταθεί στην περιοχή, μπορεί να φέρει την Αγκυρα και την Μόσχα σε μια πιθανή αντιπαράθεση.


Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, επανέλαβε τη θέση ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μία Χριστιανική λέσχη, συμπεριλαμβάνοντας την Τουρκία, στα μελλοντικά της μέλη.

Μιλώντας στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ανέφερε ότι στην επόμενη Διάσκεψη Κορυφής, τον Ιούνιο του 1998, η Ευρωπαική Ενωση, μπορεί να διορθώσει το λάθος, όπως υποστήριξε, του αποκλεισμού της Τουρκίας από τον κατάλογο των έντεκα μελλοντικών μελών.

Εξάλλου, μιλώντας για τα ανθρώπινα διακαιώματα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας και ζήτησε να δοθεί χρόνος στην Τουρκία, για να ξεπεράσει το πρόβλημα.


Να παραμείνουμε στην Τουρκία όπου, ρουκέτα του Τουρκικού στρατού, έπληξε ένα αλιευτικό πλοιάριο, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης στη Μαύρη Θάλασσα, 40 χιλιόμετρα βορείως της Κωνσταντινούπολης.

'Εξι στρατιώτες και δύο ψαράδες τραυματίστηκαν, η κατάσταση των οποίων δεν είναι σοβαρή.

Η ρουκέτα κτύπησε το κατάρτι του αλιευτικού, το οποίο είχε μισθωθεί για την τοποθέτηση ειδικών "μπαλονιών-στόχων", στην επιφάνεια της θάλασσας, παρότι αυτό βρισκόταν, δύο ναυτικά μίλια μακρυά από τους πραγματικούς στόχους.


Ενα ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει ιατροφαρμακευτική βοήθεια, είναι το πρώτο μη Ιρακινό αεροπλάνο που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν οποιαδήποτε πτήση, από και προς το Ιράκ, ένεκα των κυρώσεων που είχε επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Βαγδάτη το 1990, για την εισβολή στο Κουβέιτ.

Το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ-204, μεταφέρει πέντε τόνους τρόφιμα και φάρμακα για τον ιρακινό λαό και εικοσι-έναν ρώσους βουλευτές.

Η προσγείωση του έγινε χθες βράδυ, στο διεθνές Αεροδρόμιο Σάνταμ Χουσεϊν της Βαγδάτης, αφού είχε λάβει προηγουμένως την απαραίτητη άδεια από τα Ηνωμένα Εθνη.

Την πρωτοβουλία για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Ιράκ, είχε ο Ρώσος υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος τάσσεται εναντίον των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράκ.


'Εκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε Νοτιοκορεατικό πετρελαιοφόρο, χωρητικότητας 287 τόννων, στα ανοιχτά του λιμανιού Ουλσάν στη Νότια Κορέα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερα από τα επτά μέλη του πληρώματος.

Το πετρελαιοφόρο Woojin, το οποίο μετέφερε τριάντα τόννους πετρέλαιο, εξερράγη, καθώς γέμιζε τις δεξαμενές του, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε σε είκοσι λεπτά.

Αξιωματούχος της πόλης Ουλσάν δήλωσε πως εξαιτίας της έκρηξης, δεν υπήρξε καμία διαρροή ή πετρελαιοκηλίδα.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια προκάλεσε την έκρηξη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις ανατολικές και τις βόρειες προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 7 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Παροδικές τοπικές νεφώσεις ωστόσο, δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 19 περίπου βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα, στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 17 βαθμοί και η πιο χαημηλή 5, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 18 με 6, στην Λεμεσό, την Κερύνεια και την Πάφο 18 με 7 και τέλος στον Πρόδρομο 6 με 1 βαθμό.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 26 December 1997 - 15:27:13 UTC