Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στην δημοσιότητα θα δώσει ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Ιακώβου το κείμενο της συμφωνίας του με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού.

Στην δήλωση αυτή προέβη ο κύριος Ιακώβου, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Ιακώβου απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν το ΔΗΚΟ να έχει εγκαταλείψει τις θέσεις του για την πρόταξη των τριών βασικών ελευθεριών, ως τακτική στο κυπριακό, παραπέμποντας στο προεκλογικό του πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε, θα παρουσιαστεί σύντομα.

Ο κύριος Ιακώβου επανέλαβε τη έκκληση του προς της ΕΔΕΚ, για συνεργασία στον πρώτο γύρο των εκλογών, υποσχόμενος συμβολή στις διεργασίες για το εθνικό θέμα και στην διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτικής.

Δεν παρέλειψε πάντως, να κατηγορήσει τον Πρόεδρο Κληρίδη για υποχωρητικότητα, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε να εφαρμόσει διεκδικητική πολιτική, αναφορικά με τη ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και το κυπριακό.

Εν τω μεταξύ, σε μία περίπου ώρα, πραγματοποιείται στα γραφεία του ΔΗΚΟ παγκύπρια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος, κατά τη οποία ο Σπύρος Κυπριανού και ο Γιώργος Ιακώβου, θα αναλύσουν τις παραμέτρους της συνεργασίας τους.


Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου κάλεσε τον Σπύρο Κυπριανού, να δημοσιοποιήσει την συμφωνία που συνήψε με τον Γιώργο Ιακώβου.

Ο κύριος Βασιλείου άφησε και πάλιν σαφέστατες αιχμές, σημειώνοντας ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, δεν συμφώνησαν ποτέ για το Κυπριακό την τελευταία δεκαετία.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί την δεύτερη Κυριακή, ο κύριος Βασιλείου αναφέρθηκε σε απρόβλεπτη συμπεριφορά αυτών που θα τον ψηφίσουν τον πρώτο γύρο, κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών.


Σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Κύπρου έπεσαν χθες βράδυ καταρρακτώδεις βροχές, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και υποστατικά, και να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα.

Στη Λευκωσία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε δεκάδες περιπτώσεις να αντλήσει νερά και να προσφέρει βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί δρόμοι κατέστησαν επικίνδυνοι, ενώ στις Γερακιές κατέρρευσε η στέγη ενός δωματίου στο σπίτι του ιερέα του χωριού.

Τη στιγμή εκείνη, στο δωμάτιο κοιμόντουσαν τα παιδιά του ιερέα, αλλά ευτυχώς κανένα δεν έπαθε τίποτε.

Εξάλλου, στη Λάρνακα, οι βροχές είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κοφίνου, τον Μαζωτό, το Αλεθρικό και τις Αγγλισίδες, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στους δρόμους της Ορεινής Λάρνακας.

Στην Αθηαίνου πλημμύρισαν δέκα σπίτια και ένας φούρνος, ενώ σημειώθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.


'Αλλο ένα νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή των δισκοθηκών 'Εγκωμης, έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Στόχος των εμπρηστών αυτή τη φορά ήταν η δισκοθήκη Μπέϊς-Αγορά, η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Τη φωτιά αντιλήφθηκαν, γύρω στις επτά το πρωί, πολίτες οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Σωτήρης Παφίτης δήλωσε, ότι από τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή, προκύπτει ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες περιέλουσαν τον πάγκο του μπαρ με εύφλεκτη ύλη και τον πυρπόλησαν.

Στο υπόγειο κατάφεραν να μπουν αφού παραβίασαν μία πόρτα με λοστό.

Οι τρεις διαχειριστές του κέντρου ανέφεραν στην Αστυνομία ότι δεν έχουν διαφορές με κανένα, ούτε και υποψιάζονται ο,τιδήποτε αναφορικά με τα ελατήρια του εμπρησμού.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.


'Αρχισε σήμερα στο Χόνγκ Κόνγκ, η μαζική σφαγή πέραν του ενός εκατομμυρίου κοτόπουλων και άλλων πουλερικών, σε μιά προσπάθεια εξόντωσης του θανατηφόρου ιού της γρίππης των πουλερικών.

Ανώτατος αξιωματούχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δήλωσε ότι η σφαγή μειώνει τους κινδύνους εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά δεν τους περιορίζει εντελώς.

Διευκρίνισε όμως ότι ο ιός έχει προσβάλει και άλλα είδη πτηνών τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερα άτομα, περιλαμβανομένων και δύο παιδιών, ενώ η διαδικασία της σφαγής αναμένεται να κοστίσει περισσότερα απο πέντε εκατομμύρια δολλάρια.

Ο ιός της γρίππης των πουλερικών, είχε εντοπιστεί το 1961 στη Νότιο Αφρική, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται σε ανθρώπους.


Βουτιά χιλίων ποδών έκανε αεροσκάφος των Αμερικανικών Ενωμένων Αερογραμμών με 393 επιβάτες, το οποίο εκτελούσε πτήση από Τόκιο πρός Χονολουλού.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε θυελλώδεις αναταράξεις πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα το θάνατο μίας επιβάτιδας και τον τραυματισμό περισσότερων από εκατό.

Τη στιγμή του δυστυχήματος, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος πάνω από εννιά χιλιάδες πόδια.

Αμέσως μετά, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Τόκιο, όπου η νεκρή επιβάτις και αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κίνδυνος πτώσης του αεροσκάφους, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις Αμερικανικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας.


Ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς.

Ο σοσιαλιστής Μιλουτίνοβιτς είχε διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και διαδέχεται τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχει μεταπηδήσει στην Προεδρία της Γιουγκοσλαβίας.

Ο νέος ηγέτης της Σερβίας εξελέγη στις επαναληπτικές εκλογές της εικοστής- πρώτης Δεκεμβρίου, υποσκελίζοντας τον υπερεθνικιστή ηγέτη Βόϊσλαβ Σέσελι.

Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, ο νέος Πρόεδρος υποσχέθηκε την επανένταξη της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας στη διεθνή κοινότητα.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, οι ογδόντα-δύο βουλευτές του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος του Βόϊσλαβ Σέσελι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, για παρατυπίες στη διαδικασία εκλογής.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και θα πέσουν τοπικές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 8 στα παράλια.

Αύριο περίοδοι με αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και θα πέσουν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ το πρωϊ και δυνατοί 4 έως 5 μποφόρ το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 17 στα παράλια.

Σήμερα, στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 16 βαθμοί και η πιο χαημηλή 9, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 17 με 10, στην Λεμεσό 17 με 11, στην Κερύνεια και την Πάφο 17 με 10 και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 3 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 29 December 1997 - 18:27:11 UTC