Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-01-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Υπάλληλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ο οποίος είχε αναφερθεί ως ελλείπον πρόσωπο, βρέθηκε νεκρός κάτω από γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Λευκωσίας.

Πρόκειται για τον Διομήδη Πολυκάρπου, κάτοικο του Πλατύ Αγλαντζιάς, 48 ετών, του οποίου ο θάνατος επήλθε από ανατροπή του αυτοκινήτου του.

Η σύζυγος του Πολυκάρπου, Χρυσούλα, ανέφερε χθες στην Αστυνομία, ότι ο σύζυγος της απουσίαζε.

Σήμερα στις 10.45 το πρωί, ο Πολυκάρπου βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Κόσιης.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στη σκηνή διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο του Πολυκάρπου, ενώ κατευθυνόταν προς τη Λευκωσία, παρεξέκλινε της πορείας του και κατέπεσε από γέφυρα ύψους εννέα μέτρων.

Εξάλλου, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Σταυριανός αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και επήλθε συνεπεία του δυστυχήματος.


Σε άμεση δράση τέθηκαν το πρωί, τα περιπολικά της αστυνομίας, και μέσα σε μισή ώρα συνέλαβαν τους δράστες ληστείας σε περίπτερο στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία.

Στις επτά και τριάντα το πρωί, δύο άγνωστοι εισήλθαν στο περίπτερο και ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του, Ανδρέα Σιάηλο, να τους δώσει νερό για το αυτοκίνητο τους, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το τσαντάκι του, ποσό διακοσίων λιρών.

Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, συγκράτησε τον αριθμό εγγραφής του αυτοκινήτου και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Στη συνέχεια στάληκε μήνυμα σε όλα τα περιπολικά και σε διάστημα μισής ώρας, οι ληστές εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Πρόκειται για τους Σύρους Μπασέλ Σουλεϊμάν, 24 ετών, και Αϊμάν Μπαρκτλίεχ, 21 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τόσο τα χρήματα που έκλεψαν, όσο και ποσότητα χρυσαφικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά κατά πόσο οι δύο Σύροι ενέχονται και σε άλλες κλοπές.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη ίσως προεδρική κρίση από την παραίτηση του Νίξον το 1974, εκδηλώνεται σήμερα με τον Μπίλ Κλίντον.

Οπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στενοί κύκλοι του Προέδρου Κλίντον, τόσο εντός όσο και εκτός Λευκού Οίκου, παραδέχονται ότι αληθεύουν οι κατηγορίες που προσάπτονται στον Αμερικανό Πρόεδρο, περί σεξουαλικής σχέσης με την πρώην υπάλληλο του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι.

Οι ίδιοι κύκλοι άφησαν σοβαρότατες αιχμές για την πιθανότητα παραίτησης του Μπίλ Κλίντον.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμμία επίσημη εισήγηση γι'αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο ο πρώην υπεύθυνος προσωπικού του Λευκού Οίκου, Λέον Πανέττα, ανέφερε ότι αν οι κατηγορίες ευσταθούν, τότε την προεδρία της χώρας θα πρέπει να αναλάβει ο τωρινός αντιπρόεδρος Αλ Γκόρ.

Εν τω μεταξύ, η Μόνικα Λεβίνσκι δεν κατάφερε μέχρι στιγμής, να εξασφαλίσει δικαστική ασυλία έναντι της καταδικαστικής κατάθεσης της.

Εξάλλου δύο κύριοι μάρτυρες κατηγορίας αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη, ημέρα που συμπίπτει με την καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου Κλίντον πρός τον Αμερικανικό λαό.


Την αισιοδοξία του ως προς την έκβαση της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης του κυπριακού, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Από την Αθήνα, όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της φοιτητικής παράταξης "Πρωτοπορία", ο Προέδρος Κληρίδης επεσήμανε εκ νέου τα στοιχεία εκείνα που επιτρέπουν, όπως είπε, αυτή την αισιοδοξία.

Με την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, την αγορά των πυραύλων Ες-300 αλλά και τη δημιουργία της Αεροπορικής Βάσης της Πάφου, η οποία είναι πανέτοιμη για λειτουργία, επεσήμανε ο Πρόεδρος Κληρίδης, έχει διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό που μπορεί να οδηγήσει στην εξερευση βιώσιμης και λειτουργήσιμης λύσης του Κυπριακού.


Δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Κυπριανού για τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου Κληρίδη.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χριστοδούλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ότι αποφεύγει να αναφερθεί στον πραγματικό λόγο διάλυσης της συγκυβέρνησης, που είναι, όπως είπε, η μη υποστήριξη της υποψηφιότητας Κυπριανού από τον ΔΗΣΥ.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον υφυπουργό παρά τω προέδρω Παντελή Κούρο, ο κύριος Χριστοδούλου δήλωσε ότι οι κατηγορίες του κυρίου Κυπριανού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και προκάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να αποδείξει αυτές τις κατηγορίες.

Αμεση ήταν η απάντηση από τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος έκανε πρόταση για κοινή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, του κυρίου Μάτση, του κυρίου Χριστοδούλου και του κυρίου Κούρου, ώστε να λάμψει η αλήθεια, όπως είπε, επί του θέματος.


Την προεκλογική του εκστρατεία συνέχισε σήμερα στην Πάφο, ο υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Ιακώβου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού.

Ο κύριος Ιακώβου, σκιαγραφώντας, κατά την εκτίμηση του, την εικόνα της κυβέρνησης Κληρίδη, αναφέρθηκε σε πολλά προβλήματα της οικονομίας και της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Επέκρινε, εξάλλου, εκ νέου την κυβέρνηση για καπηλεία της άμυνας και εξέφρασε την άποψη, ότι η Αεροπορική Βάση Πάφου καθυστέρησε αδικαιολόγητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος χαρακτήρισε την ένταση που δημιουργήθηκε για θέματα άμυνας, ως τεχνητή.

Ο Σπύρος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να παύσει η δημόσια συζήτηση για θέματα άμυνας, γενικότερα και ειδικότερα για την Αεροπορική Βάση.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε σήμερα την πρόθεση του κόμματος του να προβεί σε διαβουλεύσεις, με άλλα κόμματα και υποψήφιους, μετά από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με στόχο την επίτευξη συνεργασιών.

Με τη συνέχιση της διακυβέρνησης Κληρίδη, επεσήμανε ο κύριος Αναστασιάδης, ο οποίος μιλούσε μετά το μνημόσυνο του Στρατηγού Γρίβα, θα συνεχιστούν και ενισχυθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας.

Εξάλλου, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την απουσία του Προέδρου Κληρίδη από το μνημόσυνο, ο κύριος Αναστασιάδης παρέπεμψε στην αναγνώριση της οποίας έτυχε ο Γεώργιος Γρίβας από την Κυπριακή Βουλή.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, απαντώντας στις δηλώσεις του υποψήφιου Γιώργου Ιακώβου, του Δημήτρη Χριστόφια και του Σπύρου Κυπριανού, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για καπηλεία της άμυνας.

"Θα ήσαν ευτυχείς να καπηλεύονται την άμυνα, παρά να την αρνούνται", είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Αναστασιάδης.


Η Ρωσσία θα τηρήσει στο ακέραιο και έγκαιρα τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την άφιξη στην Κύπρο, του πυραυλικού συστήματος Ες-300.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος επέστρεψε το μεσημέρι από το ταξίδι του στην Μόσχα και στο Κράσνονταρ.

Ο κύριος Χριστοδούλου πρόσθεσε ότι η ρωσσική πλευρά θα εκπληρώσει επίσης την υποχρέωση να μεταφέρει με ασφάλεια τους πυραύλους στην Κύπρο.

Εξέφρασε, επίσης την εκτίμηση ότι οι οικονομικές σχέσεις Κύπρου -Ρωσίας, εισέρχονται σε μια νέα εποχή.


Μέλη αντικατοχικών σωματείων από την Ελλάδα ήταν το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, υποστηρίζοντας τον αγώνα που διεξάγουν από κοινού το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και συγγενείς αγνοουμένων, για διαφώτιση των ξένων τουριστών.

Στη σημερινή διαφωτιστική εκδήλωση μετέσχαν επίσης μέλη της Κίνησης Υπέρ της Στράτευσης των Γυναικών.

Και η σημερινή εκστρατεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού όλοι οι τουρίστες, μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν, δεν πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές.


Ημερίδα συζήτησης σχετικά με τα δικαιώματα και τις συνθήκες διαβίωσης των Εγκλωβισμένων, οργάνωσε σήμερα η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους εγκλωβισμένους.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος, Ελλαδίτες και Κύπριοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των Εγκλωβισμένων υπό το πρίσμα των τελευταίων διεθνών εξελίξεων, αλλά και των εξελίξεων γύρω απο το Κυπριακό.

Οπως δήλωσε στον σταθμό μας ο συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής Νίκος Νικολάου, η συζήτηση αυτή θα συμβάλει στο να εξαχθούν νέα συμπεράσματα, απόψεις και εισηγήσεις, όσον αφορά τον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής στην προσέγγιση του θέματος των Εγκλωβισμένων.


Απεβίωσε τις αυγινές ώρες στην Λευκωσία, σε ηλικία εξήντα οκτώ ετών, ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Ιωνάς Παπαϊωάννου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο εκλιπών υπηρέτησε στην δημοτική εκπαίδευση μέχρι τον βαθμό του επιθεωρητή, και στην θέση του Δημάρχου Λύσης εξελέγη τον Δεκέβριο του 1996.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι από την μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.


Νέα Σαλαμίνα και Αναγέννηση προκρίθηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο.

Η Σαλαμίνα κέρδισε σήμερα την Ομόνοια με 2-1, πρώτος αγώνας 1-1, και η Αναγέννηση την ΑΕΛ με 4-1, πρώτος αγώνας 0-0.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό, αλλά και παροδικές νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 8 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι ασταθής. Σε μερικές περιοχές θα πέσουν βροχές και θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ στο Τρόοδος θα χιονίσει.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ευμετάβλητοι, κυρίς βόρειοι, ασθενείς, 2 ως 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 17 στα παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και η πιο χαμηλή 4, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 17 με 5, στη Λεμεσό 17 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 15 με 6 και τέλος στον Πρόδρομο 5 με 3.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 26 January 1998 - 12:51:20 UTC