Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-04-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τις πληροφορίες περί εφαρμογής διαδικασίας τύπου Ντέϊτον στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, προέβη σε δηλώσεις κατά την διάρκεια φιλανθρωπικής κρουαζιέρας.

Πάντως, ο Πρόεδρος, αρνήθηκε να σχολιάσει την ρωσική πρόθεση για συζήτηση του κυπριακού στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ δεν ανέφερε πότε θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης συμμετέσχε μαζί με άλλες προσωπικότητες σε φιλανθρωπική κρουαζιέρα με το ιστιοφόρο της Γκρουπ-φόρ, από την Λάρνακα στον Πρωταρά, εισπράττοντας χρήματα για ενίσχυση του Ινστιτούτου Νεφρολογίας και Γενετικής.


Νεκρή βρέθηκε στις 5.30 το πρωϊ από τον σύζυγό της η Ιφιγένεια Δημητρίου, 38 ετών από την Ασσια, κάτοικος Συνοικισμού Καμάρων στη Λάρνακα.

Η Δημητρίου δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, αλλά την τελευταία εβδομάδα παραπονέθηκε για πόνο στο δεξιό ώμο, χωρίς ωστόσο να επισκεφθεί γιατρό.

Την σκηνή επισκέφθηκαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ο οποίος μετά την αυτοψία ανέφερε ότι ο αιφνίδιος θάνατος της Δημητρίου, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η Δημητρίου καταλείπει σύζυγο και τέσσερα παιδιά, ηλικίας 18, 16, 14 και 5 ετών.


Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη, κηδεύεται μεθαύριο Μεγάλη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, ο οποίος απεβίωσε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία ογδόντα-πέντε ετών.

Η κηδεία του Μακαριστού θα γίνει στις 10.00 το πρωϊ και η ταφή στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Νωρίς το απόγευμα, μετέβη στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Σημίτης, εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος, όπως είπε, έδωσε μία σφραγίδα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, φέρνοντας την κοντά στο λαό.

Εν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συρρέει στο χώρο της Μητρόπολοης Αθηνών, για το ύστατο χαίρε.

Την ημέρα της κηδείας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ηδη, η Ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει τετραήμερο πένθος ενώ η Βουλή έχει σταματήσει τις εργασίες της προς τιμήν του Ιεράρχη.


Ομόφωνα χαιρέτησαν την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας για την Βόρειο Ιρλανδία, η Διεθνής Κοινότητα και τα Ηνωμένα Εθνη, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις, επειδή υπάρχουν ακόμη αρκετές δυσκολίες που πρέπει να ρυθμιστούν.

Η συμφωνία, που θέτει τέρμα στις πολύχρονες πολιτικές συγκρούσεις ανάμεσα στους Προτεστάντες και τους Καθολικούς, αναμένεται να τεθεί προς έγκριση σε δημοψηφίσματα, τα οποία θα διενεργηθούν στις 22 Μαίου, στο Βόρειο και το Νότιο τμήμα της Ιρλανδίας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, χαιρετίζοντας την συμφωνία, εξήρε το πνεύμα συμβιβασμού που αυτή επιδεικνύει.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, φανερά ικανοποιημένος από τις εξελίξεις χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία ενώ εκτίμησε, ότι η οικοδόμηση της ειρήνης έχει ακόμη να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια.

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ενωση εξήρε την επιμονή και την αποφασιστικότητα όλων των διαπραγματευτών στην επίτευξη του ιστορικού αυτού συμβιβασμού.

Την επιτευχθείσα εξάλλου συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία χαιρέτισε επίσης σήμερα και η Κυπριακή κυβέρνηση δια του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας για τη Βόρεια Ιρλανδία, η συνέχιση της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο, αποτελεί ιστορικό αναχρονισμό και επιβάλλει τη μεγάλη ευθύνη όλων μας, για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.


Στο Ιράν, δώδεκα τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό που έπληξε 24 κυρίως χωριά στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, πολλά σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Μέλη των σωστικών συνεργείων που αναζητούν τυχόν επιζώντες στα ερείπια και στήνουν σκηνές για τους άστεγους, δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί.


Παρεμβολές από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προερχόμενα από τον Λίβανο, εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της ανάλογης υπηρεσίας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Προβλήματα στη λήψη του δικτύου της διεθνούς κινητής τηλεφωνίας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, αντιμετωπίζουν όσοι συνδρομητές διακινούνται στις νότιες ακτές του νησιού, λόγω παρεμβολών που παρουσιάζονται από δίκτυα του Λιβάνου.

Η ΑΤΗΚ, ως πρώτο μέτρο προστασίας των συνδρομητών της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, προτρέπει τους κατόχους κινητών τηλεφώνων να αποκλείουν τα δύο λιβανέζικα δίκτυα από τον κατάλογο επιλογής δικτύων, χρησιμοποιώντας την συναφή δυνατότητα που παρέχει η συσκευή.


Η κοινή διάθεση και απόφαση για ανασυγκρότηση και ανανέωση του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι το βασικό συμπέρασμα της Συνδιάσκεψης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λεμεσό.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, ύστερα από την συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία μελέτησε τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης.

Αναφερόμενος στο Παγκύπριο Συνέδριο του Μάη, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι η διαδικαστική διεργασία θα ολοκληρωθεί σε νέα συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου στις 16 Απριλίου, με έγκριση εγγράφων, ενώ στις 22 Απριλίου, θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή.

Το συνέδριο, δήλωσε ο κύριος Κυπριανού, θα αποφασίσει την ημερομηνία και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο εκλογικό συνέδριο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και Εκτελεστικού Γραφείου.


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο η αντικατοχική εκδήλωση διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας από το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και τους συγγενείς αγνοουμένους.

Σήμερα την εκδήλωση ενίσχυσαν μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καλογεροπούλου, το Γυμνάσιο Σολέας καθώς και το 26ο Σώμα Προσκόπων της Πόλις Χρυσοχούς.

Οι ξένοι περιηγητές που επισκέφθηκαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βαρβαρότητες του Αττίλα, γεγονός το οποίο τους απέτρεψε από το να μεταβούν στα κατεχόμενα.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειονατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και θερμός για την εποχή.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό και γλυρω στους 31 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 33 βαθμοί και η πιο χαμηλή 15, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 17, στη Λεμεσό 31 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 32 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο 24 με 16.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 11 April 1998 - 15:27:40 UTC