Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-04-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στη Λευκωσία, θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και πλήθος κόσμου κατέφθαναν από το πρωί στην Πρεσβεία της Ελλάδος, για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίκτηκε για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Μέχρι το μεσημέρι υπέγραψαν το βιβλίο δεκάδες επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας για τη ζωή και το έργο του εκλιπόντος, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ο μακαριστός Σεραφείμ υπήρξε μία διακεκριμένη προσωπικότητα τόσο από εκκλησιαστικής απόψεως όσο και από εθνικής.

Η συμπαράστασή του, πρόσθεσε, στους αγώνες του έθνους και του Κυπριακού Ελληνισμού ήταν γνωστή.


Σταθερή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη στις δέκα και τριάντα το πρωί και το οποίο υπογράφουν οι θεράποντες ιατροί του κυρίου Καραμανλή, εντός της ημέρας, θα καταβληθεί προσπάθεια αποσύνδεσής του από τον αναπνευστήρα.

Από νωρίς πάντως το πρωί, όπως διευκρίνησε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Χαράλαμπος Πασκαλής, έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την σταδιακή διακοπή παροχής οξυγόνου από τον αναπνευστήρα, προκειμένου να διευκρινισθεί ποιές οι δυνατότητες του οργανισμού να αναπνέει από μόνος του.

Οι ιατροί του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δήλωσαν επίσης ότι ο ασθενής ξύπνησε το πρωί και είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι η εγκεφαλική λειτουργία είναι άριστη.


Η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία με στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαδικασία, η οποία με οποιονδήποτε τρόπο θα υποβαθμίζει τη νομιμότητα και την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για επίλυση του κυπριακού, με διαδικασίες τύπου Ντέϊτον ή Κάμπ Ντέϊβιντ.

Ο κύριος Στυλιανίδης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σχετικά με τις ημερομηνίες άφιξης των αμερικανών απεσταλμένων, Τόμας Μίλλερ και Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, σημειώνοντας ότι ο κύριος Μίλλερ θα φθάσει στο νησί αμέσως μετά το Πάσχα, και ο κύριος Χόλμπρουκ αρχές Μαίου.


Επίσημα πλέον άρχισε σήμερα η λειτουργία του αυτόματου αναλυτή γενετικού υλικού στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στη Λευκωσία.

Τις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου επισκέφθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης.

Οπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς το νέο αυτό μηχάνημα, θα χρησιμοποιηθεί για ταυτοποίηση γενετικού υλικού των συγγενών των αγνοουμένων με το Ντι-Εν- Εϊ από τεκμήρια που κατ'ισχυρισμό θα ανήκουν σε αγνοουμένους.

Ο αυτόματος αναλυτής γενετικού υλικού, θα χρησιμοποιείται και σε αστυνομικές έρευνες και εξυχνιάσεις εγκλημάτων.


Παράνομη και παράτυπη χαρακτήρισε την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος να διαγράψει στελέχη, τα οποία είχαν διαφωνήσει με την επιλογή του κόμματος στις Προεδρικές εκλογές, ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξη τύπου, αναλύοντας τα αποτελέσματα των επαφών του που είχε στην Ελλάδα, ο κύριος Μιχαηλίδης προκάλεσε τον κύριο Κυπριανού να αναφέρει σε πιο άρθρο του καταστατικού βασίζεται η απόφαση, για την διαγραφή τους.

Αναφερόμενος στην δημιουργία Κίνησης από τον Αλέξη Γαλανό, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για τέτοιου είδους κίνηση, σημειώνοντας ότι με τη θέση του αυτή δεν σημαίνει ότι βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον κύριο Γαλανό.


Ξεκάθαρη τοποθέτηση από την συντεχνιακή πλευρά, ότι δεν τίθεται θέμα ούτε κάν πρός συζήτηση, για υιοθέτηση πρότασης τριετούς σύμβασης, με τη μή παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζομένους τον πρώτο χρόνο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Αβραάμ Αντωνίου σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν, αντιπροσωπείες της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντρέα Μουσιούττα.

Ωστόσο όπως διευκρίνησαν οι εκπρόσωποι των δυο συντεχνιών, Μιχαλάκης Ιωάννου και Αβραάμ Αντωνίου, το θέμα που συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση, δεν ήταν οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά το πώς μπορούν να εφαρμοστούν από τους παρανομούντες, οι κανονισμοί σχετικά με την εκχώρηση δημόσιων έργων σε ιδιώτες εργολάβους.

Για το θέμα αυτό, συντεχνίες και Υπουργός Εργασίας, αποφάσισαν να έχουν εκ νέου συνάντηση, σε δύο περίπου εβδομάδες.


Παρόλο που η τουριστική κίνηση προδιαγράφεται φέτος ευοίωνη, το τουριστικό μας προϊον είναι πολύ πιό ακριβό, από άλλους προορισμούς της περιοχής μας.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κύριος Ρολάνδης ανέφερε επίσης ότι χρειάζονται πολλά έργα υποδομής, ώστε στο μέλλον να μπορούμε να πωλούμε το το τουριστικό μας προϊόν, σε πιο συναγωνιστικές τιμές.


Εμμένει στην υποψηφιότητα Κιριγένκο, για το πρωθυπουργικό αξίωμα της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν, παρά την πρόθεση των κομμουνιστών βουλευτών να καταψηφίσουν, για δεύτερη φορά, την υποψηφιότητα του εκλεκτού του Ρώσου προέδρου.

Την περασμένη Παρασκευή, η Κάτω Βουλή, στην πρώτη της ψηφοφορία, απέρριψε την υποψηφιότητα του 35χρονου πολιτικού.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ρωσίας, εάν η Ρωσική Εθνοσυνέλευση, απορρίψει την πρώτη φορά την επιλογή του Γιέλτσιν για το αξίωμα του Πρωθυπουργού της χώρας, τότε ο Πρόεδρος, έχει δικαίωμα να καταθέσει την επιλογή του για δεύτερη φορά, εντός μίας εβδομάδας.

Σήμερα ο Μπορίς Γιέλτσιν προειδοποίησε την Δούμα - Ρωσική Κάτω Βουλή - ότι δεν πρόκειται να προτείνει άλλο υποψήφιο, εκτός από τον Σεργκέϊ Κιριγένκο για τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι ασθενείς, 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα επίσης θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 30 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 18, στη Λεμεσό 34 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 16 και τέλος στον Πρόδρομο 29 με 20.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 13 April 1998 - 16:27:46 UTC