Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-05-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τραγωδία στην άσφαλτο.

Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωϊ, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού- Πάφου.

Νεκροί είναι ο οδηγός ταξί Χριστάκης Νικοδήμου Κατσαμπάς 66 ετών από την Αναβαργό της Πάφου και ο Φιλανδός τουρίστας επιβάτης του ταξί Μίκο Ταπάνη Λακτενμπέρα, 24 ετών.

Το δυστύχημα συνέβη έπειτα από μετωπική σύγκρουση του ταξί και του βυτιοφόρου.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Για την διάσωσή τους στήθηκε αερογέφυρα ζωής με ελικόπτερο των βρετανικών βάσεων, αφού ο δρόμος για δύο και πλέον ώρες παρέμεινε κλειστός, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί ουρά εκατοντάδων αυτοκινήτων πέντε και πλέον χιλιομέτρων.

Κρίσιμα τραυματίστηκε η Ελισάβετ Ιωάννου από την Πάφο 50 ετών, η οποία μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο νευροχειρουργικό τμήμα,

του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Τραυματίστηκαν επίσης οι επιβαίνοντες του ταξί, δύο τουρίστες από την Αγγλία, η αρραβωνιαστικιά του Φιλανδού τουρίστα, ο εθνοφρουρός Μέλιος Πολυδώρου από την Γεροσκήπου και μία γυναίκα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου και η οδηγός τρίτου αυτοκινήτου τύπου βαν, το οποίο κτύπησε πάνω στο βυτιοφόρο.

Ελαφρότερα τραυματίστηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου Νίκος Ζούγκρος 32 ετών από την Λάρνακα, ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό και κρατήθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Λεμεσού, η οποία παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε για το δυστύχημα, να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.


Το θέμα της πώλησης του πυραυλικού συστήματος Ες-300, από την Ρωσία στην Κύπρο και το θέμα της ναυσιπλοϊας στα Στενά του Βοσπόρου, αναμένονται να είναι τα κύρια αντικείμενα των συνομιλιών του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων, Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, στην Μόσχα.

Ο τούρκος επιτελάρχης, ο οποίος άρχισε την πενθήμερη επίσκεψή του, αναμένεται να εκβιάσει την Ρωσία, ότι μειώνονται οι πιθανότητες να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για προμήθεια όπλων στον τουρκικό στρατό, εάν επιμένει να προμηθεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία με τους Ες-300.


Ακόμη ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση για την διαλεύκανση της σοβαρής υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον Στέλιο Δημητρίου 21 ετών, τεχνικό από τον Αγιο Νικόλαο Λεμεσού, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, εναντίον του οποίου εξεδόθη διάταγμα τριήμερης κράτησης.

Ο Δημητρίου αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Στην κατάθεση του ο Δημήτρης Σωφρονίου, που θεωρείται ο αγοραστής και προμηθευτής των ναρκωτικών, κατονομάζει τον Δημητρίου, ως το πρόσωπο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να μεταβεί στην Αθήνα, απ'όπου και αγόρασε τα οκτώ κιλά χασίς, τα οποία τελικά βρέθηκαν στην κατοχή του Λουκά Μιχαήλ κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

Οι Σωφρονίου και Μιχαήλ τελούν ήδη υπό κράτηση.


Αρνήθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες, ο εικοσι-οκτάχρονος φορέας του ιού του έϊτς από την Λάρνακα.

Ο φορέας αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες στην Λάρνακα και στην Αγία Νάπα, χωρίς να παίρνει τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Η δίκη του κατηγορουμένου ορίστηκε για τις 27 Μαίου.

Εκτός από τις τρεις γυναίκες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλες δύο γυναίκες, οι οποίες φοβούμενες το σκάνδαλο αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία, ούτως ώστε να στοιχειοθετηθούν και άλλες κατηγορίες εναντίον του.


Την αθώωση των αδελφών Αεροπόρου, ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου.

Ολοκληρώνοντας την τελική αγόρευση του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο συνήγορος μίλησε για παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκου Κόση, στην υπόθεση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, ο κύριος Ευσταθίου αναφέρθηκε στη συνάντηση του κυρίου Κόση με τον Τάσο Σιμιλλίδη, κυριότερο μάρτυρα κατηγορίας, κατά την οποία ο υπουργός προέτρεψε τον μάρτυρα, να σταθεί στο ύψος του και να καταθέσει

εναντίον των αδελφών Αεροπόρου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ευσταθίου, η προτροπή Κόση αποτελεί παρέμβαση.

Ο συνήγορος υποστήριξε ότι η παρέμβαση αυτή, καθώς και το γεγονός ότι δόθηκαν ανταλλάγματα στον Σιμιλλίδη, όπως ισχυρίσθηκε, μόλυναν και έφθειραν τη διαδικασία εναντίον των κατηγορουμένων.

Ακόμη, ο κύριος Ευσταθίου πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η Εκτελεστική εξουσία, επιδίωξε δια πυρός και σιδήρου την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Αύριο, θα αγορεύσει ο δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής Πέτρος Κληρίδης.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα το Κακουργιοδικείο θα επιβάλει ποινή στους Τουρκοκύπριους Μουσταφά Βελή και Οσμάν Κοντόζ, οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για μεταφορά πιστολιών από τα κατεχόμενα.


Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδοσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο Ουκρανών, σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση ύπαρξης στην Κύπρο, οργανωμένης σπείρας παραχαρακτών μετά την ανακάλυψη διαβατηρίων αλλοδαπών, με πλαστές σφραγίδες παράτασης παραμονής.

Για την ίδια υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε άλλους δύο Ουκρανούς και ένα Μολδαβό, οι οποίοι κρατούνται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Παφού.


Γάγγραινα, χαρακτηρίζεται το πρόβλημα των εκτάκτων από τον πρόεδρο της ειδικής επιτροπής της Βουλής Αντρέα Χρήστου, η οποία ασχολήθηκε και σήμερα με το θέμα.

Εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας ζητούν την παράταση των υπηρεσιών τους, κάτι όμως που απαγορεύεται από το νόμο, που ψήφισε πριν ενάμιση χρόνο η βουλή.

Ο Αντρέας Χρήστου σημείωσε ότι επαφίεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες να αποφασίσουν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο νόμος.

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει και το αίτημα δεκα-οκτώ άλλων ομάδων εκτάκτων, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ατόμων, που μονιμοποιήθηκαν πριν ένα περίπου χρόνο.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Κόσης, είχε το πρωί συνάντηση με εμπειρογνώμονες της Κοινοπολιτείας για θέματα γυναικών.

Οι εμπειρογνώμονες έφτασαν χθες στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σκοπός της επίσκεψής τους, είναι η διερεύνηση και υποβολή εισηγήσεων προς την Κυπριακή κυβέρνηση για την ευαισθητοποίηση του κυβερνητικού μηχανισμού για θέματα γυναίκας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι εμπειρογνώμονες είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη.

Θα έχουν επίσης επαφές με Ανώτερους Αξιωματούχους της κυβέρνησης και με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων.


"ΚΥΜΑ ΖΩΗΣ" είναι ο γενικός τίτλος της Εβδομάδας για την Κατά Πλάκα Σκλήρυνση, που διοργανώνει, από τις 23 μέχρι και την τριακοστή-πρώτη Μαϊου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ατόμων με Κατά Πλάκα Σκλήρυνση.

Οπως τόνισε στη διάσκεψη τύπου που δόθηκε σήμερα για το σκοπό αυτό, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννα Βαφεάδου, ανέφερε ότι στόχος της εβδομάδας αυτής, είναι η ενημέρωση του κοινού, αλλά και των ιδίων των πασχόντων, για την ανίατη αυτή πάθηση και τις ιδιαιτερότητες της, καθώς και η οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας για την κατά πλάκα σκλήρυνση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διεξαγωγή εράνου και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του ταμείου του Συνδέσμου.


Η έκρυθμη κατάσταση στην Ινδονησία ανάγκασε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής Χαμόρκο να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Σουχάρτο, έπειτα και από αίτημα χιλιάδων φοιτητών που διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, πολιτικές πηγές εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Ινδονησίας έτοιμο να παραιτηθεί αλλά υπό όρους.

Οι όροι αυτοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να περιλαμβάνουν εγγυήσεις για την ενότητα των Ενόπλων δυνάμεων, συνέχιση της αναπτυξιακής πολιτικής, διατήρηση του νόμου και της τάξης και προσήλωση στην συνταγματική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε η μαζική ταφή διακοσίων-τριών θυμάτων από τα πεντακόσια πού είχαν χάσει τη ζωή τους, στις ταραχές της περασμένης εβδομάδας.

Το πρωϊ, χιλιάδες κάτοικοι της Ινδονησίας συνωστίσθηκαν μπροστά από τις τράπεζες της Πρωτεύουσας Τζακάρτα, καθώς κυκλοφορούν φήμες, ότι κατά τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαική Ενωση, συμφώνησαν να αποποιηθούν τις κυρώσεις που επέβαλαν σε ξένες εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο Ιράν, καθώς και για άλλες επενδύσεις στην Κούβα και την Λιβύη.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε έπειτα από την συνάντηση κορυφής μεταξύ αντιπροσωπειών Ευρωπαικής Ενωσης-Ηνωμένων Πολιτειών, με τη συμμετοχή του Μπίλ Κλιντον, του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνυ Μπλέρ και του Προέδρου της Ευρωπαικής Ενωσης Ζάκ Σαντέρ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, η διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαικής Ενωσης-Τουρκίας, καθώς και η τεταμένη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.


Σε μια περίοδο που η ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό βρίσκεται σε αδιέξοδο, η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, συναντάται σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Γιασέρ Αραφάτ στο Λονδίνο.

Η αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπραίτ, βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο, ενώ στη Βρετανική πρωτεύουσα, αναμένεται και ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Ντένις Ρός, ο οποίος χθες είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γιάσερ Αραφάτ από το Οσλο όπου βρισκόταν το πρωϊ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αμερικανική πλευρά, έχει επιτύχει κάτι στις συνομιλίες με τον Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ, στη Δυτική Οχθη σημειώθηκαν και σήμερα επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παλαιστίνιου διαδηλωτή.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε παροδικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 περίπου βαθμούς.

Αύριο οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και αναμένεται να πέσουν και πάλι τοπικές βροχές και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι δυνατοί 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια και στους 24 βαθμούς στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 28 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 27 με 17, στη Λεμεσό 31 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 25 με 16


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 18 May 1998 - 16:27:20 UTC