Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-06-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του συμπατριώτη μας γιατρού Λένα Κάκκουρα, στο Μάουντ Βέρνον, της Νέας Υόρκης, η αμερικανική δικαιοσύνη εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τους υπαίτιους.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε χθες την απόφαση του έπειτα από διαδικασία τριών και πλέον εβδομάδων παρουσία των μελών της οικογένειας του Λένα.

Το δικαστήριο καταδίκασε την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και καταλογίζοντας ευθύνες για τον θάνατο του τριαντάχρονου γιατρού, τέσσερις αστυνομικούς καθώς και δύο ιατρούς του νοσοκομείου της περιοχής.

Εκεί μεταφέρθηκε ο Λένας σιδηροδέσμιος και κρίσιμα τρυματισμένος αφού είχε πυροβοληθεί εν ψυχρώ από δύο μή ένστολους αστυνομικούς.

Το δικαστήριο εκδίκασε αποζημιώσεις δεκαεπτάμισυ εκατομμυρίων δολλαρίων, το ύψος των οποίων εκτιμάται ως ενδεικτικό του μεγέθους του εγκλήματος, καθώς και της ψυχικής οδύνης που πέρασε ο γιατρός Λένας Κάκκουρας, αντιμέτωπος επί δύο ώρες με τον θάνατο.

Βάσει της δικαστικής απόφασης, από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται τώρα, η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων για τους αστυνομικούς και τους ιατρούς, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία και αντιδεοντολογική επαγγελματική συμπεριφορά, που επέφερε τον θάνατο στον Λένα Κάκκουρα.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης της αμερικανικής αστυνομίας, προτίθενται να υποβάλουν έφεση και εντός δύο εβδομάδων θα καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Να παρακολουθήσουμε όμως τί δηλώθηκε εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου γιατρού σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΗΛΩ


Θετική χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα για την αναβίωση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ του 1988, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περισσότερο.

Ερωτηθείς εάν επίκειται συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου της Διαβαλκανικής στην Κωνσταντινούπολη, ο κύριος Πάγκαλος αφού είπε ότι οπωσδήποτε θα έχει κάποια κοινωνική επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, επανέλαβε ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση για διμερή συνάντηση.

Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Παρευξείνιας Συνεργασίας στη Γιάλτα,

δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, κατ'ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Τούρκου Προέδρου Σουλειμάν Ντεμιρέλ.

Σημίτης και Ντεμιρέλ περιορίστηκαν

στον τυπικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια δείπνου χθές βράδυ.

Ωστόσο, στο χρόνο που αντάλλαξαν ορισμένες απόψεις κυρίως επί θεμάτων της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει στον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα Ελληνοτουρκικά προβλήματα ειρηνικά και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.


Θετικό γεγονός, χαρακτηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την επαναβεβαίωση της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης

From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 5 June 1998 - 15:27:22 UTC