Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Οποιαδήποτε απόφαση για τους πυραύλους Ες-300 θα ληφθεί στη Λευκωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναχωρώντας το απόγευμα για την Αθήνα, όπου άυριο θα πραγματοποιηθεί η καθοριστική συυνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Για το θέμα του συναποφασίζειν ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι για τους Ες- 300 βαρύνουσες είναι τόσο η γνώμη της Λευκωσίας όσο και η γνώμη των Αθηνών.

Απαντώντας σε ερώτηση,κατά πόσον διάφορες εξελίξεις επηρεάζουν την ημερομηνία άφιξης των πυραύλων, ο Κληρίδης είπε ότι οι εξελίξεις αυτές θα μελετηθούν στην αυριανή συνάντηση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στην Αθήνα, την ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν την αυριανή κρίσιμη συνάντηση Σημίτη Κληρίδη συζήτησαν το πρωί, ο Ελληνας Πρωθυπουργός και οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε μιάμισυ ώρα και μετά το τέλος της, δεν έγιναν δηλώσεις.

Πληροφορίες της Ελληνικής Τηλεόρασης αναφέρουν ότι στη σύσκεψη, εξετάστηκε διεξοδικά, το θέμα επιλογής του καταλληλότερου χρόνου, όσον αφορά την εγκατάσταση των Ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο.

Και αυτό επειδή, στο προσκήνιο έχουν εκδηλωθεί απόψεις, για μία ενδεχόμενη νέα αναβολή της εγκατάστασής τους, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διευκολύνει την ανάπτυξη της Αμερικανικής πρωτοβουλίας στο Κυπριακό.


Η αρχή του τέλους για την Κύπρο θα είναι η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, προειδοποίησε σήμερα, μιλώντας προς τους απόδημους, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος, εξήγησε, γιατί αυτή η λύση όχι μόνο δεν μπορεί να είναι λειτουργήσιμη, αλλά και θα στραφεί ενάντια στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με τέτοια λύση, ούτε οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά και η Τουρκία, θα εδραιωθεί στην Κύπρο, με τους εποίκους, καθιστώντας τον Κυπριακό Ελληνισμό σε μειονότητα.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ελληνα Υπουργού των Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί τόση σημασία στις δηλώσεις, ενώ έγινε και κακή ερμηνεία τους, σημειώνοντας πως το σωστό μήνυμα προς τη διεθνή κοινή γνώμη, πρέπει να είναι ότι η Κύπρος πρέπει να αποφασίζει και η Ελλάδα να συμπαραστέκεται.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, τόνισε τη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στο θέμα της διαφώτισης, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση όλων των φορέων, προς ενίσχυση αυτού του σκοπού.


Ενωρίτερα, αντιπροσωπεία των αποδήμων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

Απευθυνόμενος προς τους αποδήμους, ο κύριος Κυπριανού, τους κάλεσε να αναθεωρήσουν την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα και να αρχίσουν στις χώρες όπου βρίσκονται επιθετική διπλωματία.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα των πυραύλων Ες-300, είπε ότι έχει μεγιστοποιηθεί σε μείζον θέμα, πρώτα από τους Αμερικανούς, ύστερα από εμάς και τέλος από την Τουρκία, γεγονός που έχει επηρεάσει δυσμενώς τις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό πρόβλημα.


Πριν μιλήσουν για το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας θα πρέπει να σκέφτονται καλά, δήλωσε κατηγορηματικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απαντώντας σε όσους ζητούν, όπως η Εκκλησία, καταβάλλει φόρους στο κράτος.

Η Εκκλησία, τόνισε ο Μακαριώτατος, είναι θρησκευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν ανήκει σε κανέναν ατομικά, ενώ προσφέρει συνέχεια, και μακάρι, πρόσθεσε, να επαρκούσαν οι πόροι, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή της.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι το θέμα, του έχει προκαλέσει στενοχώρια, γιατί κάποιοι, που δεν αγαπούν την Εκκλησία, βρήκαν την ευκαιρία να την κτυπήσουν με κάθε τρόπο.

Μπορεί να δόθηκαν κάποιες αφορμές, είπε ο Μακαριώτατος, όμως αυτές τις αφορμές, κάποιοι τις μεγαλοποίησαν γιατί έχουν θιγεί τα συμφέροντα τους που είναι, τόσο οικονομικά, όσο και άλλα.


Χρειάζεται συστράτευση του Εθνους και προγραμματισμός για να επιτευχθεί η Χριστιανική και η Εθνική μας επιβίωση.

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, μετά από συνάντηση του, με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Ενωσης Ομόνοια, των Αγίων Σαράντα.

Η αντιπροσωπεία, τίμησε τον Μακαριώτατο για την συμβολή του στην ενίσχυση του Ελληνισμού, στη Βόρεια Ηπειρο.

Ακολούθως, τα μέλη της Ομόνοιας επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στη Βόρεια Ηπειρο.

Από την πλευρά του ο κύριος Κυπριανού, ανέφερε ότι η βουλή είναι έτοιμη να μελετήσει συγκεκριμένες περιπτώσεις βοήθειας προς τους Βορειοηπειρώτες.


Νέο τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον Αμερικανικών συμφερόντων, σε αντίποινα για τις πυραυλικές επιθέσεις σε Σουδάν και Αφγανιστάν, εξαπέλυσε Μουσουλμανική εξστρεμιστική οργάνωση, στη Νότιο Αφρική.

Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν, από την έκρηξη στο Αμερικανικών συμφερόντων εστιατόριο, Πλάνετ Χόλλυγουντ, στην πόλη Κέϊπ Τάουν.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός δέχθηκε τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο, μία οργάνωση που αποκαλείται "Μουσουλμάνοι ενάντια στην Παγκόσμια Καταπίεση" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Εξάλλου, στην Ουάσιγκτον, αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε ότι η οργάνωση αυτή δεν έχει άμεση σχέση με τον Οσάμα Μπίν Λάντεν.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τον Σαουδάραβα πολυ-εκατομμυριούχο, ότι είναι ο εγκέφαλος των δύο πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων της εβδόμης Αυγούστου, στη Ναϊρόμπι και το Νταρ ελ Σαλάμ.

Σε μιά άλλη εξέλιξη και παρά την άναληψη της ευθύνης από την Μουσουλμανική οργάνωση, η Νοτιοαφρικανική αστυνομία μελετά το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε από βόμβα τύπου υδροσωλήνος, η οποία τοποθετήθηκε από αντιμαχόμενες συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών.


Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Νότιο Λίβανο, μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών της Χεζμπολλάχ, για τον έλεγχο της ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου.

Στην διάρκεια μίας από τις σφοδρότερες επιθέσεις στην ιστορία της διαμάχης, σαράντα πύραυλοι τύπου Κατιούσα, έπληξαν χθες την πόλη Κιριάτ-Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, από την οποία τραυματίστηκαν δεκαεννέα άτομα και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, όμως, οι υποψίες στρέφονται προς την φιλο-ιρανική οργάνωση Χεζμπολλάχ, η οποία χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου πυραύλους για τις επιθέσεις της.

Οι πύραυλοι, εκτοξεύθηκαν από τον Νότιο Λίβανο και αποτελούν αντίποινα για την Ισραηλινή πυραυλική επίθεση εναντίον θέσεων των Σιϊτών Μουσουλμάνων ανταρτών, στο Νότιο Λίβανο.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση διέψευσε εκ νέου σήμερα τις πληροφορίες ότι κρατεί τον παλαιστίνιο τρομοκρατη Αμπού Νιντάλ, που καταζητείται από αρκετές χώρες για επιθέσεις.


Εκατομμύρια Αμερικανοί εγκαταλείπουν εσπευσμένα τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της απειλής του ισχυρού τυφώνα Μπόνι, ο οποίος αναμένεται να πλήξει την περιοχή στις αμέσως επόμενες ώρες.

Η μαζική έξοδος, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και πολλαπλά δυστυχήματα, καθώς ο τυφώνας πλησιάζει, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι Αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ από την καταστροφική ορμή του φυσικού φαινομένου, αναμένεται να επηρεαστούν οι πολιτείες Φλώριδα, Βιρτζίνια, Καρολίνα, καθώς και η Γεωργία και το Ντελαγούεαρ.

Οι κάτοικοι πού έχουν απομείνει στην περιοχή λαμβάνουν μέτρα πρός αντιμετώπιση του τυφώνα.

Εν τω μεταξύ, ένας νέος τυφώνας, ο επονομαζόμενος "Ντανιέλ", έχει πλήξει την Δομινι-κανή Δημοκρατία, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ειδικοί μετεωρολόγοι εξέφρασαν φόβους ότι ο νέος τυφώνας, πού κινείται με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, θα ακολουθήσει την πορεία του "Μπόννυ", πολλαπλασιάζοντας τις ολέθριες συνέπειες στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και υγρός.

Κατά τόπους θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θά είναι μεταβλητοί, κυρίως βορειοδυτικοί εως βορειοανατολικοί ασθενείς δύο εως τρία μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 περίπου βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς δύο εως τριών μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί εως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριο τριών εως τεσσάρων μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 23, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 32 με 23, στη Λεμεσό 31 με 25, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 23


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 1998 - 15:27:29 UTC