Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέα δολοφονία διεπράχθη τα ξημερώματα στη Λεμεσό με θύμα τον Μάριο Παναγίδη 29 ετών, φρουρό σε νυκτερινά κέντρα.

Ο Παναγίδης, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκε στην ομάδα των Αεροπόρων, κτυπήθηκε με έξι σφαίρες στην κοιλιακή χώρα, ενώ προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε πρατήριο βενζίνης, στην οδό Αγίας Φυλάξεως.

Για την υπόθεση συνελήφθη στον Πύργο Τηλλυρίας, έξι ώρες περίπου μετά το έγκλημα, ο Ιερόθεος Χριστοδούλου Ρόπας.

Τέσσερις ώρες αργότερα συνελήφθησαν επίσης, ο Νίκος Νικολάου, γνωστός από την ένοπλη ληστεία της Λαϊκής Τράπεζας στη Λεμεσό, καθώς επίσης και ένας ρώσος, οι οποίοι είχαν μεταβεί το πρωί στον Πύργο με τον Ρόπα.

Και οι τρείς συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού και ανακρίνονται.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Επιστολές προς ένα έκαστο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού, θα απευθύνει το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα από τις οποίες θα ζητεί όπως αιτιολογήσουν τις θέσεις τους, για τις αποφάσεις που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο, σχετικά με την αγορά του κτήματος στη Μέσα Γειτονιά, από την Μητρόπολη Λεμεσού.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποίαν ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, κατέθεσε πρόταση για τερματισμό της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Ωστόσο, κατόπιν συμβουλής του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος διαπίστωσε ασάφεια στη σχετική νομολογία και λόγω των προηγούμενων αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όταν το Υπουργικό, έπαυσε μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών, απεφασίσθη να ζητηθεί η αιτιολόγηση της απόφασης, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, είπε ότι με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους βαραίνουν, και ότι δεν θα μπορούν να προσφύγουν στο Ανώτατο, με την αιτιολογία ότι δεν ακούστηκε η θέση τους.

Αυτή τη στιγμή, η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής εξετάζει το θέμα της ΑΗΚ.


Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κάλεσαν τον βουλευτή του Δημοκρατικοκύ Συναγερμού, Χρίστο Πουργουρίδη, να καταθέσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του περί αθέμιτου πλουτισμού, συγκεκριμένου Υπουργού και διασύνδεση του με τον υπόκοσμο.

Από τη πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, προσερχόμενος στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε πως έχει ζητήσει προ ημερών, από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, να καταθέσει τα στοιχεία των καταγγελιών του.


Ουδέποτε κρύβομαι από κανένα και δεν θέλω να βάζω κανένα να μιλά για μένα, δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Χρήστου Πουργουρίδη.

Αφορμή, οι ψίθυροι που φέρουν τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, να κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες Πουργουρίδη.

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει να ενημερωθεί από τον κύριο Πουργουρίδη, αλλά θα αναμένει ενημέρωση, όπως και η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΤΕΚ Νίκο Μεσαρίτη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται διερεύνηση πριν τον καταλογισμό ευθυνών.

Από την πλευρά του ο κύριος Μεσαρίτης ανέφερε, ότι αύριο θα παραδόσει στην κυβέρνηση, κατάλογο με τις υποθέσεις τις οποίες το ΕΤΕΚ, εκτιμά ότι υπάρχει παραβίαση των νόμων και των κανονισμών.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Πουργουρίδη, ο Νίκος Μεσαρίτης είπε ότι αποτελούν ανθολόγηση των καταγγελιών του ΕΤΕΚ, τα τρία τελευταία χρόνια, συγχαίροντας παράλληλα τον κύριο Πουργουρίδη για την δημοσιοποίηση των καταγγελιών.


Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τα τρέχοντα εσωτερικά θέματα, απασχόλησαν για τρείς και πλέον ώρες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Αντρέας Χρήστου σε δηλώσεις του επί των εξελίξεων στο Κυπριακό, εξέφρασε επιφύλαξη στο ενδεχόμενο προσφυγής στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ταυτοχρόνως, επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματός του, με τις τελευταίες αποφάσεις, σημειώνοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση και στη βάση αυτής της απόφασης να γίνουν οι όποιες διεργασίες στη Νέα Υόρκη.

Αναφορικά με τις καταγγελίες Πουργουρίδη ο κύριος Χρίστου επεσήμανε ότι είναι δεοντολογικά τα όρια στα οποία κινήθηκε, δεδομένου και του ρόλου του, ως προέδρου της επιτροπής ελέγχου της Βουλής.

Για το θέμα της ΑΗΚ, αφού τάχθηκε κατά της παύσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, επανέλαβε την θέση του ΑΚΕΛ για σύσταση διερευνητικής επιτροπής.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι το ΑΚΕΛ, με την έναρξη των επίσημων εργασιών της Βουλής, θα επαναφέρει το νομοσχέδιο για το "πόθεν έσχες" και επανέλαβε ότι η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ζητήσει από τους Υπουργούς να καταθέσουν περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να έχει πρακτικό αποτέλεσμα ελλείψει σχετικής νομοθεσίας.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του Κυριάκου Καϊμη, από την Αγλαντζιά, εικοσι-επτά ετών, σχετικά με υπόθεση απαίτησης χρημάτων για την παροχή νυκτερινής προστασίας.

Ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με καταγγελία του Κυριάκου Καμούγιαρου, ιδιοκτήτη καμπαρέ στη Λευκωσία, ο ύποπτος, του ζήτησε ποσό χιλίων λιρών το μήνα, για να του προσφέρει υπηρεσίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Οταν ο Καμούγιαρος αρνήθηκε, τρεις φίλοι του Καϊμη τον επισκέφθηκαν στο καμπαρέ του και, όπως ο ίδιος ανέφερε, διατύπωσαν απειλές κατά της ζωής του.

Τα τρία πρόσωπα που κατονόμασε ο παραπονούμενος, τελούν υπό κράτηση για άλλη υπόθεση παρόμοιας φύσης.


Το θέμα της αθώωσης των αδελφών Αεροπόρου, οι οποίοι κατηγορούνταν για την απόπειρα φόνου του Αντώνη Φανιέρου, επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Το πρωί, το Ανώτατο Δικαστήριο επιλήφθηκε της έφεσης που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου.

Ο δικηγόρος των αδελφών Αεροπόρου, Ευστάθιος Ευσταθίου, υποστήριξε ότι η Γενική Εισαγγελία δεν έχει δικαίωμα έφεσης, αφού, όπως είπε, ο σχετικός νόμος που ψήφισε η Βουλή, μετά την αθώωση των πελατών του, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

Επίσης, ο κύριος Ευσταθίου μίλησε για ενέργειες οι οποίες έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, ο Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ανέφερε ότι μετά τη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου, η Γενική Εισαγγελία αποσύρει την έφεση κατά της αθώωσης του.

Το Εφετείο, όρισε την ακρόαση της έφεσης για τους Χαμπή και Πανίκο Αεροπόρου, για τις δεκαέξι Νοεμβρίου.

Του θέματος θα επιληφθεί η ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Τα δύο αδέλφια δεν παρουσιάσθηκαν στο δικαστήριο, επειδή, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, βρίσκονται στο εξωτερικό.


Σε ρυθμούς ρίχτερ χόρεψε χθες βράδυ ολόκληρη η Πάφος.

Οι σεισμογράφοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κατέγραψαν δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους τεσσάρων κόμμα τεσσάρων βαθμών.

Το επίκεντρο των δύο σεισμικών δονήσεων, ήταν στη θαλάσσια περιοχή είκοσι χιλιόμετρα, νότια της πόλης της Πάφου.

Από τον σεισμό δεν προκλήθηκαν ζημιές ή οποιαδήποτε αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων.


Οξύνεται η πολιτική κρίση στην Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός Φάτος Νάνο ζήτησε την σύλληψη του πρώην προέδρου Σαλί Μπερίσα, με την κατηγορία απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Φάτος Νάνο, μέσω της εισαγγελίας της χώρας, ζήτησε από τη Βουλή, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπερίσα και άλλων τεσσάρων αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος, για να προσαχθούν σε δίκη.

Σχολιάζοντας την απόφαση Νάνο γιά δικαστική δίωξη ηγετών της αντιπολίτευσης, ο Σαλί Μπερίσα τόνισε ότι πρόκειται για πράξη εθνικής προδοσίας και τρέλας, που απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη την Αλβανία.

Παράλληλα, ο Μπερίσα ζήτησε την ανατροπή της "δικτατορικής κυβέρνησης" Νάνο, όπως την χαρακτήρισε, ενώ χιλιάδες οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση Μπερίσα για συνέχιση των διαδηλώσεων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία των Τιράνων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσεις στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 20 στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ νεφώσεις δυνατό να δώσουν τοπικές βροχές στα ορεινά το απόγευμα.

Το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 ως 5 Μποφόρ και η θλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, και στους 29 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 31 με 24, στη Λεμεσό 32 με 23, στην Κερύνεια και την Πάφο 30 με 19, και τέλος στον Πρόδρομο 27 με 19.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 1998 - 14:49:48 UTC