Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος εξετάζει το θέμα που προέκυψε, με την ενέργεια γιατρού, να χορηγήσει χάπια γυναικείων ορμονών, σε ανήλικο, για βοηθηθεί να αναπτύξει γυναικείο σώμα.

Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, δήλωσε σήμερα ότι το Υπουργείο του παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε στενή συνεργασία με οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει.

Μιλώντας εξάλλου στο ΛΟΓΟ, ο βουλευτής Νίκος Πιττοκοπίτης, τόνισε ότι επιβάλλεται ενημέρωση της Βουλής γι'αυτό το σοβαρό και κοινωνικό πρόβλημα, όπως το χαρακτήρισε.

Ο Λόγος, ζήτησε επίσης και το σχόλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως ανέφερε ότι δεν θέλει να προβεί σε δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, οι έρευνες και οι ανακρίσεις της αστυνομίας αναφορικά με την ύπαρξη κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων αγοριών, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ολες οι νεότερες εξελίξεις για το συγκλονιστικό θέμα, απόψε, στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Λόγου, στις οκτώ.


Με βάση το θέμα της ασφάλειας διεξήχθη η συζήτηση γύρω από το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Αμερικανού προεδρικού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη, παρουσία και του ειδικού συντονιστή στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Μίλλερ.

Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση, ο κύριος Χόλμπρουκ διαβεβαίωσε ότι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για λύση του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη και κινείται στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Επίσης, ο κύριος Χόλμπρουκ επιβεβαίωσε, ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθουν αργότερα αυτή την εβδομάδα, και επεσήμανε ότι αποτελούν μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών, για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ερωτηθείς σχετικά, καθόρισε τον ρόλο του, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, ως συνεχή και ενεργό στο κυπριακό, ανεξάρτητα από τον πιθανό διορισμό του στη θέση του μονίμου αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Επίσης χθες βράδυ, πριν από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είχε συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο.


Για τις συνομιλίες που είχε στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκησε μια ώρα, αναχωρώντας όμως ο κύριος Μητσοτάκης προέβη σε μια λακωνική δήλωση, λέγοντας ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό όπως είχε υποχρέωση να κάνει.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κύριος Μητσοτάκης μετέφερε στον Πρωθυπουργό, τις απόψεις του κυρίου Γιλμάζ για την πορεία των Ελλαδοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό.

Σε σχόλιο του για τη συνάντηση Μητσοτάκη -Γιλμάζ ο Κυβενρητικός Εκπρόσωπος στην Αθήνα κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν εξουσιοδότησε τον κύριο Μητσοτάκη να μεταφέρει οποιοδήποτε μήνυμα στην Αγκυρα και τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη βάση της φιλίας που έχουν Γιλμάζ - Μητσοτάκης.


Με σαφέστατο και κατηγορηματικό τρόπο, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Αθήνα, απέρριψε τις πληροφορίες ότι Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία τορπιλλίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το πλαίσιο ένταξης της Κύπρου έχει οριστεί με τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής στο Λουξεμβούργο και το Κάρντιφ, υπέδειξε ο κύριος Ρέππας, και όποιοι θέλουν άλλη πορεία πρέπει να θέσουν το θέμα στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, ώστε να ληφθεί άλλη απόφαση.

Ο Δημήτρης Ρέππας είπε επίσης ότι δεν είναι εφικτή μια αλλαγή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του πλαισίου ένταξης και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν το τίμημα της μη εξεύρεσης λύσης λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.


Παράνομα και παράτυπα ορίστηκε ο Γενικός Ελεκτής της Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο Κληρίδη για να διερευνήσει τις καταγγελίες Πουργουρίδη, εκτιμά η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Επίσης, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητεί το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Η απόφαση της Επιτροπής λήφθηκε ομόφωνα ύστερα από εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ συμφωνήθηκε επίσης όπως η Επιτροπή αναβάλει τις εργασίες της μέχρι την επιστροφή του Προέδρου Κληρίδη από τη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής Δημήτρης Συλλούρης με επιστολή του ζητά τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μιχαηλίδη από τον φόρο εισοδήματος, ώστε να διαφανεί κατά πόσο αυτή αποκτήθηκε μετά την υπουργοποίηση του.

Εξάλλου, ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου με επιστολή του που επέδωσε στον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας ζητεί όπως μειωθεί η διακριτική ευχέρεια της εκτελεστικής εξουσίας.


Σε πορεία εξάρθρωσης σπείρας αρχαιοκάπηλων στη Λεμεσό, εκτιμά ότι βρίσκεται η αστυνομία, έπειτα από την ανεύρεση δεκάδων κλεμμένων εικόνων.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του Αντώνη Ιωσήφ, 75 ετών από τη Λεμεσό, εντοπίστηκαν τριαντα-δύο εικόνες, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από διάφορες εκκλησίες, με πιθανή συνεργία του εικοσάχρονου Γεώργιου Πέτρου.

Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η σπείρα να σχετίζεται και με τις πρόσφατες κλοπές εικόνων από τις εκκλησίες Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα και Αγίου Φωτίου στον Στατό.


Αλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα με θύμα τον Παναγιώτη Αγαθοκλέους, 43 ετών από την Αμμόχωστο.

Το δυστύχημα συνέβη στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, όταν αυτοκίνητο ενοικιάσεως το οποίο οδηγούσε ο Αγαθοκλέους συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε ο Νεόφυτος Σοφοκλέους, από τη Μέσα Γειτονιά.

Από τη σύγκρουση, ο Αγαθοκλέους τραυματίστηκε κρίσιμα και κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο Σοφοκλέους υπέστη διάσειση και κρατήθηκε για νοσηλεία.


Σημαντική ποσότητα εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, εντόπισε η Αστυνομία Πάφου, έπειτα από πληροφορία αγνώστου, σε αρχαιολογικό χώρο παρά τον ιερό ναό Αγίας Κυριακής στην Κάτω Πάφο.

Κλιμάκιο της αστυνομίας μετέβη στον χώρο και κάτω από θάμνο εντόπισε σχολική τσάντα, μέσα στην οποία υπήρχαν τρείς ράβδοι και δύο τεμάχια δυναμίτιδας, οκτώ κοινοί πυροκροτητές και μία φωτοβολίδα.

Ολα τα εκρηκτικά, τα οποία παρελήφθησαν από πυροτεχνουργούς για περαιτέρω εξετάσεις, ήσαν σε άριστη κατάσταση, ενώ δύο ράβδοι δυναμίτιδας ήσαν συναρμολογημένοι και έτοιμοι για χρήση.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της παράνομης χρησιμοποίησης της δυναμίτιδας για αλιεία.


Την αντίθεσή του στην εισήγηση των Υπουργών Οικονομικών και Εμπορίου για τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Μιχαλάκης Ζιβανάρης.

Υποστηρίζοντας την άποψη αυτή, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ σε συνέντευξή τύπου, εξήγησε πως ο σωστός έλεγχος επιβάλλεται, διευκρίνησε ωστόσο, ότι τέτοιες ενέργειες, δεν συνάδουν με την όλη κυβερνητική πολιτική, όσον αφορά τον ευέλικτο τρόπο λειτουργίας των Ημικρατικών Οργανισμών.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης των Πεπραγμένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, για το 1997, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Ο κύριος Ζιβανάρης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη φετινή Ετήσια Εκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στο Πρόγραμμα Επιχειρησιακού Επανασχεδιασμού της ΑΤΗΚ, "Προμηθέας".


Νέα ένταση επικρατεί στην Αλβανία έπειτα από την δολοφονία στα Τίρανα, του Υπουργού Αμυνας της ούτω καλούμενης κυβέρνησης των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.

Την τεταμένη κατάσταση επιδείνωσε περαιτέρω και η βομβιστική επίθεση εναντίον της κατοικίας του εκπροσώπου της Ελληνικής μειονότητας, Βασίλη Μέλου.

Η έκρηξη προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο ο Αλβανικός τύπος την συνδέει με την ανθελληνική προπαγάνδα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα.

Ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν ισχυρισθεί ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φάτος Νάνο.


Δεν αυξήθηκε το ποσοστό των Αμερικανών που επιθυμούν παραίτηση του Προέδρου Κλίντον, έπειτα από την χθεσινή μετάδοση της μαγνητοσκοπημένης τετράωρης κατάθεσης του.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήγαγαν Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το ποσοστό κυμαίνεται σταθερά γύρω στο τριαντα δύο τοις εκατό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής ανέφερε ότι την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή πολιτική κρίση στη χώρα, φέρει ο Πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος έπρεπε να ήταν εξ'αρχής ειλικρινής.

Παράλληλα, ποικιλόγνωμοι ήταν οι Αμερικανοί όσον αφορά την μετάδοση της κατάθεσης, αφού μερικοί την χαρακτήρισαν πολιτικά κατευθυνόμενη και αχρείαστη, ενώ άλλοι την θεώρησαν ως ακόμη μιά απόδειξη της ανήθικης συμπεριφοράς του πλανητάρχη.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα Αμερικανικά κανάλια διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματος, για να μεταδώσουν την κατάθεση, αγνοώντας παντελώς την ομιλία του Κλίντον, καθώς και του Κόφι Ανάν, στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με ενδεχόμενο να πέσουν μερικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στα νότια παράλια και στους 17 στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, αλλά πιθανό να πέσουν λίγες βροχές.

Οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί μέτριοι, 4 ως 5 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, και στους 27 στα υπόλοιπα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 29 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 17, στη Λεμεσό 28 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 23 και τέλος στον Πρόδρομο 15 με 10.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 1998 - 14:27:15 UTC