Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-30

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Μεταφέροντας το μήνυμα της ενεργούς συμπαράστασης του Ελληνισμού, έφθασε το πρωί στην Κύπρο με μεταγωγικό ΣΕ-130, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Ομήρου.

Να παρακολουθήσουμε τι δήλωσε κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κύριος Τσοχατζόπουλος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ" ΔΗΛΩΣΗ


Αμέσως μετά, ο κύριος Τσοχατζόπουλος, μετέβη στο Υπουργείο Αμυνας, όπου παρακάθησε σε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Ομήρου.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, επισημάνθηκαν σημεία και πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες, ώστε μέσα από τη διαρκή ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής ικανότητας της Κύπρου και της Ελλάδας, να επιτευχθούν οι στόχοι της πολιτικής σταθερότητας και της ισορροπίας στην περιοχή.

Ο κύριος Ομήρου, δήλωσε ότι κατά την συνάντηση, διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρησιακός συντονισμός ανάμεσα στα δύο επιτελεία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχώς αναβαθμίζεται.

Στην συνέχεια, οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το ΓΕΕΦ, όπου έτυχαν ενημέρωσης από επιτελείς και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, θα δεχθεί μαζί με τον Πρόεδρο Κληρίδη, τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης της πρώτης Οκτωβρίου.


Επιστροφή στην αρχή όχι διάλογος χωρίς κοινό έδαφος, ζητεί ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα καθοριστεί νέα τακτική και στρατηγική στην επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εκτίμησε ότι υπάρχει αδυναμία καθορισμού των επόμενων κινήσεων και πρωτοβουλιών, από τα Ηνωμένα Εθνη, τους Αμερικανούς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως το συγκεκριμένο από τις πρόσφατες διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη, αλλά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κύριος Κυπριανού ανακοίνωσε επίσης, ότι την ερχόμενη Τετάρτη, θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις προτού διαμορφωθούν οι εισηγήσεις που θα καταθέσει στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Απόστολο Κακλαμάνη, ενόψει της συνεδρίας των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στις Βρυξέλλες στο τέλος Οκτωβρίου.


Μειωτικό θεωρεί ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, το γεγονός της διενέργειας έρευνας στην οικία του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Δηλώνοντας ενοχλημένος και προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν μία τέτοια έρευνα στο σπίτι του, ο κύριος Κυπριανού επιβεβαίωσε ότι το ανώνυμο έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες, προέρχεται από το κτηματολόγιο και ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για τη διαρροή του εγγράφου.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν θα πρέπει να παυθεί ο καθ' ύλην Υπουργός, ώστε να διεξαχθεί αντικειμενική έρευνα, ο Πρόεδρος της Βουλής, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Επιδοκιμάζοντας, εξάλλου, τον χθεσινό χαρακτηρισμό του Προέδρου Κληρίδη, περί δημοκρατίας της μπανάνας, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι με αυτό ο Πρόεδρος, ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι καταντήσαμε αηδία, και πράγματι, πρόσθεσε, καταντήσαμε αηδία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε επίσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν αυτοκριτική, και κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή για τις δηλώσεις που έκανε έξω από το σπίτι του Ντίνου Μιχαηλίδη, τονίζοντας ότι είναι αναρμόδιος να προβαίνει σε δηλώσεις.


Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε από υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών, τους προϋπολογισμούς για το έτος 1999.

Ο Σπύρος Κυπριανού ανακοίνωσε ότι η συζήτηση θα αρχίσει στις 19 Οκτωβρίου, δηλώνοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια όπως οι προϋπολογισμοί, ψηφιστούν εγκαίρως.


Αγνωστα παραμένουν τα ελατήρια της νέας βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λεμεσό, κάτω από αυτοκίνητο φυσιοθεραπευτή.

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησία του Ανδρέα Δρουσιώτη, ήταν σταθμευμένο έξω από το μηχανουργείο του Στέφανου Νικόλα, για επιδιόρθωση.

Η βόμβα, σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τύπου υδροσωλήνας και από την έκρηξή της, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο.

Τόσο ο ιδιοκτήτης του μηχανουργείου όσο και ο ιδιοκτήτης του οχήματος δηλώνουν ότι δεν έχουν διαφορές με κανένα και δεν υποπτεύονται κανένα.

Ειδικότερα, ο Δρουσιώτης μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι το αυτοκίνητό του βρισκόταν στο συνεργείο για επιδιόρθωση τις τελευταίες δώδεκα ημέρες, υποστηρίζοντας ότι η βομβιστική επίθεση προοριζόταν για κάποιον άλλο και όχι για τον ίδιο.


Δυόμισυ κιλά κάνναβης εντόπισε το μεσημέρι σε αποθήκη στην Ερήμη, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, προβαίνοντας παράλληλα στη σύλληψη ενός προσώπου.

Συλληφθείς είναι ο Γιαννάκης Γεωργίου Τουμάζου, ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκει στην μεγαλύτερη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον τόπο μας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, η υπόθεση σχετίζεται άμεσα με την πρόσφατη ανεύρεση δέκα κιλών κάνναβης στο κρουαζιερόπλοιο Σή-Σύμφωνι, τα οποία εισήγαγε ο Μιχάλης Κλεοβούλου Μιχαήλ, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Στον κατάλογο υπόπτων των διωκτικών αρχών βρίσκονται αρκετά πρόσωπα του υποκόσμου, και δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες συλλήψεις, ενώ παράλληλα αναζητούνται και άλλες ποσότητες ναρκωτικών, οι οποίες διακινήθηκαν από την ίδια σπείρα.


Με σοβαρές παρενέργειες από εμβολιασμό κατά του τετάνου, προσήλθαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Παραλιμνίου εκατόν σαράντα μαθητές της τρίτης τάξης του τοπικού γυμνασίου.

Ο εμβολιασμός έγινε χθες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών οι παρενέργειες ήταν αναμενόμενες.

Οι σχολιατρικές υπηρεσίες, εν τω μεταξύ, προβαίνουν σε αναλύσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, χωρίς να αποκλείουν και την απόσυρσή του.


Με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Γηρατειά, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ευημερίας Ηλικιωμένων διοργανώνει, από τις 4 μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, σειρά εκδηλώσεων αγάπης και προσφοράς προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σε πρωινή διάσκεψη τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ανέφερε ότι επίκεντρο της φετινής ημέρας θα είναι οι εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι στερούνται τα βασικότερα ανθρώπινα τους δικαιώματα.

Εξάλλου, σε μήνυμα του, με την ευκαιρία της Ημέρας Γηρατειών, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας, ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την σύσταση σώματος για μελέτη των προβλημάτων και αναγκών των ηλικιωμένων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη επίλυση τους.


Σειρά αντικατοχικών εκδηλώσεων υπο τον γενικό τίτλο "Μέρες μνήμης Μόρφου", ανακοίνωσε σήμερα σε διάσκεψη τύπου η Δήμαρχος Μόρφου Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δραστηριότητες που καλύπτουν τον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα, καθώς και τον τομέα της διαφώτισης.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του κατεχόμενου Δήμου θα είναι η πραγματοποίηση αντικατοχικής πορείας προς την Μόρφου την Κυριακή έντεκα Οκτωβρίου.


Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, συγκλόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ έγινε αισθητός και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Ο σεισμός, που βύθισε την Σερβία στο σκοτάδι για αρκετές ώρες, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, δημιουργώντας πανικό σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, ωστόσο δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, λόγω της σύγχυσης που ακολούθησε της σεισμικής δόνησης.

Πολλοί Σέρβοι πολίτες, με τηλεφωνήματα τους σε ραδιοσταθμούς, εξέλαβαν τον σεισμό ως επίθεση του ΝΑΤΟ, αφού η Συμμαχία έχει απειλήσει την χώρα με αεροπορικές επιθέσεις, εάν η κυβέρνηση Μιλόσεβιτς δεν τερματίσει την δράση της στο Κοσσυφοπέδιο.


Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης άρχισε ήδη ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Παντελί Μάϊκο.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο, όπως δήλωσε ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι ο διορισμός του σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία.

Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης αναμένεται να είναι η έγκριση του συντάγματος, η απαλλαγή της χώρας από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται και η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα παράλια.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί εως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα δυτικά παράλια, δυνατοί μέχρι πέντε μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί εως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά το απόγευμα μέχρι δυνατοί πέντε μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια και στους 27 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 33 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 18, στη Λεμεσό 30 με 20, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 15 και τέλος στον Πρόδρομο 21 με 16.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 1998 - 16:27:16 UTC