Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-10-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Και επίσημα πλέον ο Νικος Αναστασιάδης καλεί τον βουλευτή του Δημοκρατικου Συναγερμου Δημήτρη Συλλούρη να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος του για τα σκάνδαλα που όπως υποστηρίζει γεμίζουν ενα συρτάρι.

Απο την πλευρά του ο Βουλευτης Δημήτρης Συλλούρης είπε οτι οι καταγγελείες για σκάνδαλα αφορούν μελη των διοικητικων συμβουλίων των ημικρατικων οργανισμων και υποστηριξε μαλίστα πως οι αρμόδιοι υπουργοί ειναι γνώστες όλων των περιπτώσεων.

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη για τα διαδραματιζόμενα στο χώρο του Δημοκρατικού συναγερμού.

Στα γραφεία του ΔΗΣΥ βρίσκεται ο Μάριος Μανουσόπουλος, στον οποίο δίνουμε αμέσως το λόγο.


Από το πρωί, άρχισε η κατάταξη των Εφέδρων για την άσκηση Νικηφόρος της Εθνικής Φρουράς.

Το μεσημέρι, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Δημήτριο Δήμου, επισκέφθηκαν κέντρο κατάταξης στην Λευκωσία.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, τόνισε ότι έφθασε η ώρα να πάψουμε τα ευχολόγια και τα μνημόσυνα και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο Υπουργός Αμυνας, τόνισε από την πλευρά του, ότι παρατηρήθηκε μείωση των αιτήσεων και των απαλλαγών που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο.

ΔΗΛΩΣΗ


Προσωπικό μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στο Κάιρο.

Ο κύριος Κασουλίδης θα εκτελέσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομόλογού του Αμρ Μούσα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν ήταν δική μου η τοποθέτηση στην επιτροπή οικονομικών, για αποχώρηση από την κυβέρνηση όσων διαφωνούν με τους προυπολογισμούς, επιμένει ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν προέκυψε θέμα απόρριψης των προυπολογισμών από την ΕΔΕΚ.

Ο κύριος Χριστοδούλου, διευκρίνισε ότι μετά από ερώτηση, για το εάν oι προυπολογισμοί εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο ίδιος απάντησε ότι ο Υπουργός Αμυνας επιφυλάχθηκε να πάρει θέση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η κατάθεση των προϋπολογισμών στη Βουλή δεν αποτελεί τελεσίγραφο, τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης, σημείώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να μπεί σ' ένα πολιτικό διάλογο σχετικά με το θέμα και αυτό πράττει.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει διαφωνία στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με το θέμα των προϋπολογισμών, ο κύριος Στυλιανίδης απάντησε ότι "ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου κατα την συζητηση του θεματος πήρε τη θέση ότι πρέπει να διαβουλευθεί με το κόμμα του και επιφυλάσσεται μέχρι αυτή τη διαβούλευση.

Παράλληλα είναι γνωστό, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος, ότι ήδη υπάρχει διαβούλευση του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη για τα θέματα των προϋπολογισμών.


Η υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου,προβάλλεται σε ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσιγκτον Πόστ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε υπόθεση εξαφάνισης ενός εκατομμυρίου δολλαρίων που προέρχονται από φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Ισημερινού.

Στο άρθρο της η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ αναφέρει, ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο Ελληνας Επιχειρηματίας Αντώνης Ζιούδας και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ενώ η υπόθεση έχει φθάσει στο ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ.

Τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την διεθνή τροπή που παίρνει η εμπλοκή του ονόματος του Μητροπολίτη Λεμεσού σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι επηρεάζεται το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επιμένει στην παραίτηση του Μητροπολίτη Λεμεσού χάριν της εκκλησίας και εν'όψει της έκτασης που έχει πάρει το θέμα.


Απαγγέλθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, οι 29 κατηγορίες εναντίον του Διευθυντή του Τμήματος Υδάτων, Λάκη Χριστοδούλου, που αφορούν κατάχρηση εξουσίας.

Η δίκη, ορίσθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε ο κύριος Χριστοδούλου αφέθηκε ελεύθερος, αφού υπόγραψε χρηματική εγγύηση και παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο δικηγόρος του Λάκη Χριστοδούλου, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν παραδέχθηκε καμιά κατηγορία.


Στο μονοήμερο αποκλεισμό του ΑΤΙ κατέφυγαν οι φοιτητές του, διαμαρτυρόμενοι για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να τερματιστεί όπως ισχυρίζονται, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απο την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης Αιμίλιος Ροτσίδης κατηγόρησε τον Υπουργό οικονομικών για αθέτηση υποσχέσεων του στο θέμα της μισθολογικής κατάταξης των αποφοίτων.

Απο την πλευρά του ο κύριος Χριστοδούλου, αντέκρουσε τις κατηγορίες, και επέρριψε την ευθύνη για την μη επίλυση του θέματος στην ΠΑΣΥΔΥ.


Με αναστολή όλων των διαπραγματεύσεων με τους παλαιστινίους, πλην των θεμάτων ασφαλείας, απάντησε το Ισραήλ στην χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Μπιρσίμπα, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέραν των εξήντα-πέντε ατόμων.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος χαρακτήρισε "φτηνό εκβιασμό" την ισραηλινή ενέργεια.

Εν τω μεταξύ οι συνομιλίες Νετανιάχου-Αράφατ για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας, συνεχίζονται για έκτη ημέρα, χωρίς να έχει επιτευχθεί κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Επτά άνθρωποι, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και δύο βρεττανοί.

Λεωφορείο, με σαράντα βρετανούς τουρίστες συγκρούστηκε με διερχόμενο ταξί, κοντά στο θέρετρο Ισμίρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος, όμως ο οδηγός του λεωφορείου ανέφερε ότι το διερχόμενο ταξί μπήκε στην δική του λωρίδα κυκλοφορίας και του ανέκοψε τον δρόμο.


Να δούμε τι προβλέπει η μετερεολογική υπηρεσία για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στα παράλια και στους 15 στο εσωτερικό.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 1998 - 15:27:11 UTC