Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς συνελήφθησαν δύο Ισραηλινοί, που κατείχαν σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησής τους.

Πρόκειται για τους Ιγκάλ Νταμάρι, 49 ετών και Γιούντι Χάρκοβ, 27 ετών,

οι οποίοι, διέμεναν σε διαμέρισμα στο Ζύγι.

Υστερα από έρευνα που διεξήχθη με δικαστικό ένταλμα στο διαμέρισμά τους, βρέθηκαν κατασκοπευτικός εξοπλισμός και χάρτες.

Οι δύο ύποπτοι εξάλλου, θεάθηκαν να παρακολουθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ακόμη, ότι οι δύο Ισραηλινοί, κατείχαν ασυρμάτους που ήταν συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα με την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις για την υπόθεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, είπε ότι ανάμεσα στα ενδεχόμενα που διερευνώνται είναι κατά πόσον οι συλληφθέντες διενεργούσαν κατασκοπεία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ' εντολήν της Ισραηλινής κυβέρνησης.


Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για το θέμα των πυραύλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι η δημόσια συζήτηση του θέματος, δεν είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρινίζει ότι τα αναφερόμενα περί αναβολής είναι παντελώς αβάσιμα και τονίζει ότι, όπως επανειλημμένα έχει δηλωθεί, η απόφαση για την ήδη δρομολογηθείσα αναβολή ήταν του Εθνικού Συμβουλίου, και ότι μόνο με νεά απόφαση του σώματος, μπορεί να αλλάξει.

Διευκρινίζει τέλος, ότι δεν έχει θέσει στο Εθνικό Συμβούλιο, θέμα νέας αναβολής της άφιξης των πυραύλων.

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννος Κρανιδιώτης, ερωτηθείς εάν τελικά η εγκατάσταση των πυραύλων Ες-300, δεν θα γίνει στην Κύπρο, αλλά στην Κρήτη, απάντησε πως τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.

Η απόφαση που ισχύσει, είπε ο κύριος Κρανιδιώτης, είναι αυτή που έχει πάρει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελληνική και η Κυπριακή κυβέρνηση, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και οι όλες οι εναλλακτικές λύσεις, τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο στρατιωτικό τομέα.


Παραμένει η απόφαση της κυβέρνησης για αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Ες-300 προς ενίσχυση της άμυνας μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Σημείωσε παράλληλα, ότι η εγκατάσταση των Ες-300, εκτός Κύπρου, δεν θα εξυπηρετούσε τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί η Κυπριακή Δημοκρατία την αγορά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, όλες οι εξελίξεις, γύρω από το θέμα, θα τεθούν επί τάπητος στην επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλούσε το πρωί στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επαρχιακής συνδιάσκεψης του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, στην οποία συζητήθηκε η πρόταση του κόμματος, ενόψει του εικοστού πρώτου αιώνα.


Διευκρινήσεις, κατά πόσο έχει ληφθεί απόφαση για νέα αναβολή στην έλευση του πυραυλικού συστήματος Ες-300, για την Ανοιξη του 1999, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο Κληρίδη, στην προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού.

Μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε πως άλλα λέγει για το θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, άλλα λέγει ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου, και άλλα αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημείωσε ακόμη, ότι προεκλογικά οι πύραυλοι Ες-300 δεν ενοχλούσαν ούτε τους Αμερικανούς, ούτε κανέναν άλλο, ενώ τώρα εκφράζουν όλοι τις έντονες διαμαρτυρίες τους.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της δημιουργίας νέου σοσιαλ- δημοκρατικού κόμματος, τονίζοντας ότι, θα πρέπει πρώτα οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας να καταλήξουν πρώτα στο τί σημαίνει σοσιαλ-δημοκρατία.


Θα ήταν αστείο να πει κανείς ότι κατεβλήθη προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Ντίνου Μιχαηλίδη, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

Ο κύριος Μαρκίδης μιλώντας το πρωί στους δημοσιογράφους, είπε ότι μετά την πρωινή συνάντηση που είχε χθες με τον Ντίνο Μιχαηλίδη, το απόγευμα πραγματοποίησαν και δεύτερη συνάντηση, στην παρουσία των συνεργατών του Υπουργού Εσωτερικών και λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Φόρου Εισοδήματος.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας, είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης και εφόσον ολοκληρωθεί η συλλογή στοιχείων θα δώσω την άποψή μου στον Πρόεδρο Κληρίδη.

Αναφερόμενος τέλος, στην εξέταση των φορολογικών δηλώσεων του Υπουργού Εσωτερικών, ο κύριος Μαρκίδης τόνισε πως μέχρι στιγμής, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει περί λανθασμένων φορολογικών δηλώσεων.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Ανατασιάδης σχολιάζοντας το θέμα Ντίνου Μιχαηλίδη ανέφερε πως χρειάζεται υπομονή καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

Παράλληλα, σημείωσε πως η προκατάληψη δεν είναι προς όφελος της αλήθειας.


Κύκλωμα το οποίο διοχετεύει ναρκωτικές ουσίες, κυρίως σε νεαρά άτομα, εκτιμά η Αστυνομία ότι βρίσκεται πίσω από την υπόθεση του Ρώσου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν χίλια αναβολικά χάπια.

Ο ύποπτος, Ιγκόμ Ποταμτούχ, τριαντα-πέντε ετών, οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το οποίο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

Ενώ αρχικά ο ύποπτος είχε ισχυρισθεί ότι τα αναβολικά προορίζονταν για δική του χρήση, στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι θα τα πωλούσε σε γυμναστήριο.


Διαφωτιστική εκστρατεία για την οδική ασφάλεια, με θέμα την οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, άρχισε σήμερα το Υπουργείο Συγκοινωνιών σε συνεργασία με την Αστυνομία και με την οικονομική στήριξη των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου.

Στην εναρκτήρια τελετή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Νίκος Κόσης τόνισε ότι τα οδικά δυστυχήματα στον τόπο μας, έχουν καταστεί εθνικό πρόβλημα, αφού όπως είπε, περίπου

εκατόν είκοσι άτομα, κάθε χρόνο, χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο.

Στόχος της εκστρατείας, που θα διαρκέσει μέχρι τις εικοσι-εννέα Νοεμβρίου, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην τήρηση των κανόνων σωστής οδικής συμπεριφοράς, ενώ θα εντατικοποιηθεί και η αστυνόμευση στους αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα προς απάμβλυνση του προβλήματος, η Αστυνομία προωθεί την λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους παραβάτες οδηγούς.


Ως επισφράγισμα του απρόσμενου αρνητικού αποτελέσματος στις Αμερικανικές ομοσπονδιακές εκλογές, θεωρείται η παραίτηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου της Βουλής, Νιούτ Γκίνγκριτς.

Ο Γκίνγκριτς ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του στην προεδρία του Κονγκρέσου, έπειτα από την απώλεια πέντε εδρών στις ενδιάμεσες ομοσπονδιακές εκλογές της περασμένης Τρίτης.

Πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θεώρησαν τον Γκίνγκριτς ως υπεύθυνο για τις απώλειες στις εκλογές, ενώ έχει ήδη αρχίσει η εσωκομματική μάχη, για την διαδοχή του.

Επικρατέστερος για την προεδρία της Βουλής, θεωρείται ο βουλευτής της Λουϊζιάνα, Μπόμπ Λίβινγκστον.

Ο Γκίνγκριτς, αναμένεται να παραιτηθεί και από την έδρα του στο Κονγκρέσσο, εντός των προσεχών μηνών, ενώ ο Πρόεδρος Κλίντον, εκφράζοντας την κατάπληξή του γιά την απόφαση, χαρακτήρισε τον Γκίνγκριτς, αξιόλογο αντίπαλο.


Το αγωνιστικό "παρών" τους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, δίδουν κάθε Σαββατοκυρίακο ολοένα και περισσότερα οργανωμένα σύνολα.

Η εκστρατεία διαφώτισης που διοργανώνουν εδώ και εικοσι-επτά μήνες το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, συγγενείς αγνοουμένων και πρόσφυγες, κατέστησε την έπαλξη αυτή, σημείο εθνικής αναφοράς και αντικατοχικού αγώνα.

Σήμερα, το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας επισκέφθηκαν η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων, συνοδευόμενη απο μέλη του ομίλου χορωδιών Λεμεσού.

Εξάλλου, αύριο την διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσουν η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Κερύνειας, επικεφαλής Κερυνειωτών, καθώς και μαθητές, από το πρώτο δημοτικό σχολείο Παλλουριώτισσας και το δημοτικό σχολείο Πυργών.


Τελέσθηκε το απόγευμα από την Αρμενικη εκκλησία, στη Λευκωσία, η νεκρωσιμος ακολουθία για τον ατυχο οδηγο Βαχάν Τερζιάν, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με το άθλημα του αυτοκινήτου και ο οποίος έπεσε θύμα αυτοκινητικου δυστυχήματος.

Τον επικήδειο λόγο, εκφωνησε ο Κώστας Θεοχαριδης, εκ μερους της Διεθνους Ομοσπονδιας Αυτοκινητου, αλλα και όλων των φορεων του αθλήματος στην Κύπρο.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία έδωσαν το παρών τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της αθλητικής ηγεσίας, και φυσικά της Αρμενικής κοινότητας.

Μετα τη νεκρώσιμο ακολουθία σχηματίσθηκε πομπή προς το Αρμενικο κοιμητηριο στη Λάρνακα, όπου έγινε η ταφή.

Στην πομπή συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστικά αυτοκίνητα, αναμεσα στα οποία και τα αυτοκινητα με τα οποία ο Τερζιάν κατεκτησε πέντε φορες τον τιτλο του πρωταθλητή Κύπρου.


Σε σημερινους αγώνες για την ογδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος πρωτης κατηγορίας η Ομόνοια εχασε άλλους δυο πολιτιμους βαθμους, καθως μεσα στο Παραλίμνι δεν μπόρεσε να κερδισε την τοπικη Ενωση, μένοντας στο 1- 1.

Εξάλλου η ΑΕΚ συνέτριψε τη Δόξα Κατωκοπιάς με 7-0, ενω ο Ευαγόρας νικησε εκτος εδρας τον Αρη με 4-2.

Στις επτα θα γίνει το μεγαλο ντερπι της αγωνιστικης, ααναμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση.

Στη δευτερη κατηγορια η Αραδίπππου κερδισε εκτος εδρας τον Ακριτα με 2- 0.


Να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δείτε αμέσως μετά, τη συνέχεια της σειράς επιστημονικής φαντασίας SLIDERS και στις έξι και πέντε παρακολουθήστε ακόμη ένα επεισόδιο της σειράς ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ.

Ακολουθεί, στις έξι και πενήντα-πέντε ένα επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς SENTINEL.

Στις επτά και σαραντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, Κάθε Κατεργάρης στον Πάγκο του.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και δέκα-πέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 7 November 1998 - 15:27:16 UTC