Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πρόεδρος Κληρίδης διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι είχε συνάντηση με παράγοντες από την Αθήνα για το θέμα των πυραύλων ΕΣ-300.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνει πως ούτε είχε τέτοια συνάντηση, αλλά ούτε του έχει διαβιβασθεί οποιοδήποτε μήνυμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα, πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Σκοπός της συνάντησης, θα είναι, όπως πάντοτε, η ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης θα μεταβεί στην Πάτρα στις 27 Νοεμβρίου.


Διευκρινήσεις ζήτησε η κυβέρνηση για την αναφορά που κάνει η Κομισσιόν περί αναβολής άφιξης των πυραύλων ΕΣ-300 μεχρι την Ανοιξη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επιστρέφοντας ενωρίς το απόγευμα από της Βρυξέλλες, όπου παρευρέθηκε στην έναρξη των ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης, ρωτήθηκε εάν υπάρχει ενδεχόμενο η ενταξιακή πορεία να επηρεαστεί απο την έκβαση του θέματος των ΕΣ- 330.

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας δήλωσε πως κανένας δεν μπορεί να αποκλείει ο,τιδήποτε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Τέλος, ο Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για την έναρξη στις Βρυξέλλες, των ουσιαστικών διαδικασιών ένταξης της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε δε, σημαντικό το γεγονός, ότι οι διαδικασίες αυτές έχουν αρχίσει, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων κρατών-μελών της Ενωσης.

Τη θέση, εξάλλου, της ελληνικής κυβέρνησης, επανέλαβε και σήμερα, ο εκπρόσωπός της Δημήτρης Ρέππας.

Ο κύριος Ρέππας, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης, όσο το πλαίσιο, βάση του οποίου, λαμβάνονται οι αποφάσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δυναμιτίζεται, όπως είπε, ολοένα και περισσότερο.


Ενώ οι ανακρίσεις της Αστυνομίας, για την κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς δεν έχουν περατωθεί, το Ισραήλ, υποστήριξε επισήμως, ότι οι δύο Ισραηλινοί που κρατούνται για την υπόθεση δεν διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση του το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, προβάλλει τον ισχυρισμό, ότι όλες οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Ισραηλινοί, επιδίδονταν σε πράξεις κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας, είναι ανυπόστατες.

Μετά από σοβαρές έρευνες, στις οποίες προχώρησε το Ισραήλ, μετά την σύλληψή τους, η κυβέρνηση της χώρας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι οι δύο Ισραηλινοί, δεν ενεργούσαν κατά της Κύπρου, ούτε υπέρ της Τουρκίας, καθ' οιονδήποτε τρόπον.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση, ανέφερε ότι η κυβέρνηση, δεν επιθυμεί να σχολιάσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες της υπόθεσης, τη στιγμή που βρίσκεται σε νομική εξέλιξη και υπάρχει η διαδικασία της πλήρους διερεύνησης του θέματος.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις επί του θέματος προέβη και ο Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης Αλέξης Γαλανός, τονίζοντας ότι δεν δεχόμαστε να θεωρούμαστε κορόϊδα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανάκληση του Πρέσβη της Κύπρου, στο Ισραήλ.


Μαζικά εγκαταλείπουν την Βαγδάτη, οι επιθεωρητές όπλων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς τα σύννεφα του πολέμου πλανώνται και πάλι απειλητικά πάνω από τον Περσικό Κόλπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησαν εκ νέου τον Σάνταμ Χουσέιν ότι ο χρόνος εξαντλείται, γιά την συμμόρφωση του Ιράκ στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την επανέναρξη της συνεργασίας με τους επιθεωρητές όπλων του Διεθνούς Οργανισμού.

Διπλωματικές πληροφορίες από την Βαγδάτη, αναφέρουν ότι η πολυάριθμη αποχώρηση των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, από το Ιράκ είναι προμήνυμα των αεροπορικών επιδρομών των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον της χώρας.

Ο Πρόεδρος Κλίντον, πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με αξιωματούχους του Πενταγώνου, μελετώντας πιθανά σενάρια γιά στρατιωτική επέμβαση, ενώ το Ιράκ επιμένει ότι το κλειδί γιά την επίλυση της κρίσης, είναι η άρση των εμπορικών κυρώσεων πού έχουν επιβληθεί στη χώρα.


Νέο ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ειρηνευτική συμφωνία του Ουάι Πλαντέισιον.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κοντά σε Εβραικό οικισμό της Δυτικής Οχθης.

Η επίθεση, έγινε μόλις λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις της Παλαιστινιακής Αρχής, ότι θα πατάξει αποτελεσματικά την τρομοκρατία.

Μετά τη νέα τρομοκρατική ενέργεια και σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, απρόβλεπτη θεωρείται η στάση του Ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά την επικύρωση της συμφωνίας της 23ης Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, η Ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τέσσερις επιδρομές εναντίον θέσεων της φιλο-Ιρανικής οργάνωσης Χιζμπολλάχ, στο Νότιο Λίβανο.


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, είχε το πρωί ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Χθες, το τριμελές ανακριτικό σώμα της Ιεράς Συνόδου, απήγγειλε κατηγορητήριο στον Μητροπολίτη Χρύσανθο.

Εξερχόμενος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Πανιερώτατος, δεν θέλησε να αναφερθεί επί της ουσίας του κατηγορητηρίου, παραπέμποντας στην αυριανή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.


Τα ονομαστήρια του άγει η Αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μεθαύριο Παρασκευή, εορτή του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Με την ευκαιρία της εορτής, αύριο το εσπέρας, ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Το πρωί της Παρασκευής θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Μετά τη θεία λειτουργία ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των επισήμων και του λαού στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μέχρι τις δώδεκα και τριάντα το μεσημέρι και από τις τρεις μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Τόσο η Ακολουθία του Εσπερινού, αύριο το βράδυ, όσο και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, μεθαύριο Παρασκευή, θα μεταδοθούν απευθείας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Λόγου.


Το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένη να βάλει η Κοινοβουλευτικη Επιτροπή Προσφύγων προκειμένου να δοθεί τέλος στις αδικίες που καταγγέλλονται σε ό,τι αφορά στο διορισμό στην Δημόσια Υπηρεσία παιδιών αγνοουμένων και παθόντων.

Ενώπιον της Επιτροπής, καταγγέλθηκε το πρωί, από παιδιά αγνοουμένων και παθόντων, ότι είναι άνεργα, επειδή η υφιστάμενη νομοθεσία, για διορισμό τους στη Δημόσια Υπηρεσία κατά προτεραιότητα τους, με ποσοστό δέκα τοις εκατό, έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των διοριζόντων οργάνων, η οποία οδηγεί σε παρατυπίες.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, ζητώντας πίστωση χρόνου προκειμένου να εξετάσει το θέμα.

Από την πλευρά της, η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής.


Στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πλήρωση των δύο κενών θέσεων του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Οπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία, ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, στη θέση του αντιπροέδρου διορίστηκε ο Ιωνάς Νικολάου, ενώ ως μέλος διορίστηκε ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Σύμφωνα με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και του δικηγόρου της Αρχής Ηλεκτρισμού, το διοικητικό συμβούλιο παρέμενε ανενεργό, αφότου υπέβαλαν παραίτηση, οι κύριοι Νίκος Λακούφης αντιπρόεδρος και Ανδρέας Χριστοδουλίδης μέλος.


Νέα σοβαρή υπόθεση βίας στην οικογένεια, εξετάζει το ΤΑΕ Λευκωσίας, εις βάρος τριαντα-εννιάχρονου οικογενειάρχη από τον Στρόβολο.

Πρόκειται για τον Λάμπρο Φαίδωνος, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, κτύπησε την σύζυγο του, προκαλώντας της κάταγμα στο κρανίο.

Ο Φαίδωνος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

Η σύζυγος του, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.


Να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Δείτε στην συνέχεια την οικογενειακή σειρά ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ.

Ακολουθούν απρόοπτα στιγμιότυπα με τον ΑΟΡΑΤΟ ΦΑΚΟ και στην συνέχεια το πρώτο τηλεπαιγνίδι στον κόσμο Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Στις επτά μην χάσετε την Ισπανόφωνη σειρά ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ και στις επτά και σαράντα-πέντε ακόμη ένα επεισόδιο της εύθυμης κυπριακής παραγωγής του ΛΟΓΟΥ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και δέκα-πέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 11 November 1998 - 16:28:16 UTC