Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, καταδίκασαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στην πλατεία Ελευθερίας και στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Μαζί τους, ένωσαν φωνή διαμαρτυρίας και οι Κούρδοι απεργοί πείνας, καταδικάζοντας τις θηριωδίες του τουρκικού καθεστώτος.

Χορεύοντας κρατόντας ο ένας το χέρι του άλλου, καί φωνάζοντας συνθήματα πλάι-πλάι, απαίτησαν την δικαίωση του Κούρδου ηγέτη Απτουλάχ Οτσαλάν απο την μιά, και την απελευθέρωση της Κύπρου απο την άλλη.

Η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση της νεολαίας άρχισε με πορεία που ξεκίνησε απο την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, όπου δόθηκε συναυλία απο έλληνες και κύπριους μουσικούς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολα δείχνουν πως δικαιώνεται τελικά ο Απτουλάχ Οτσαλλάν και σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η κυβερνηση της χώρας αποφάσισε ήδη να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον Κούρδο ηγέτη.

Ο μόνος που εξακολουθεί να αντιστέκεται, είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι, που όμως φαίνεται να έμεινε απομωνομένος μέσα στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, συναντηθηκε το πρωϊ στην Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογο του, στον οποίο εξέφρασε την δυσφορία του για την στάση της ιταλικής κυβέρνησης και ζήτησε την άμεση έκδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, στην ιταλική πρωτεύουσα συρρέουν χιλιάδες Κούρδοι, απο ευρωπαϊκές χώρες, δηλώνοντας την συμπαράσταση τους, υπέρ του Απτουλάχ Οτσαλάν.


Η Κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ο εκπρόσωπός της Χρήστος Στυλιανίδης, αναμένει ότι ο Κούρδος ηγέτης, δεν θα εκδοθεί τελικά στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ερωτηθής σχετικά με τη σύλληψη και το ενδεχόμενο έκδοσης του Κούρδου ηγέτη που έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ιταλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι η κάθε χώρα, έχει τους δικούς της νόμους και διαδικασίες, για το θέμα του πολιτικού ασύλου και πάντα κινείται στο πλαίσιο του δικού της συντάγματος.


Η Κύπρος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη ώρα της ιστορίας της.

Μπροστά μας βρίσκονται ανεξόφλητοι λογαριασμοί και ωφείλουμε τους επόμενους μήνες να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε στην ιστορική πρόκληση.

Λόγια του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Ομήρου, κατά την διάρκεια επίσκεψή του, στην Αεροπορική Βάση Λακατάμειας.

Μιλώντας στους αξιωματικούς και σμηνίτες της Βάσης, ο κύριος Ομήρου έδωσε παράλληλα και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Αργότερα απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τις προκλήσεις των Τούρκων, στα πλαίσια της άσκησης που διεξάγουν στα κατεχόμενα, είπε ότι η πλευρά μας παραμένει ψύχραιμη, νηφάλια και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Προϋπόθεση για διεύρυνση της Ενωμένης Ευρώπης αποτελεί η ένταξη της Κύπρου, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κύριος Κακλαμάνης έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές του Κυπριακού, τόσο σε επίπεδο προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος, όσο και σε σχέση με την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ερώτηση εάν μετέφερε μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου απάντησε ότι μετέφερε το διαρκές μήνυμα της συμπαράταξης Ελλάδος και Κύπρου, στον κοινό αγώνα και τον κοινό στόχο, που είναι η δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχε διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπρόσωπούς κομμάτων.


Δεν μπορεί να νοηθεί πορεία στο μέλλον είτε της Ορθοδοξίας είτε του Ελληνισμού, σε χωριστούς δρόμους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από το Εθνικό Θέμα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


Εντός της εβδομάδας, ευελπιστεί ο Γενικός Εισαγγελέας, ότι θα ολοκληρωθεί η μελέτη, και θα υποβάλει την τελική γνωμοδότησή του, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα των καταγγελιών του Χρήστου Πουργουρίδη κατά του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο κύριος Μαρκίδης, αναφέρθηκε και στο θέμα των ανακρίσεων αναφορικά με τις υποθέσεις που εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού, τονίζοντας ότι η αστυνομία προχωρεί με γοργά βήματα.

Ελπίζουμε είπε, ότι εντός των ημερών θα τελειώσουν οι ανακρίσεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μιλούσε έπειτα από συνάντηση με τον Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λευκωσία Κένεθ Μπρίλ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την πάταξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Απόπειρα φόνου εναντίον του Δημήτρη Πολυκάρπου, άλλως Σάκκου είκοσι-επτά ετών από το Τραχώνι, διεπράχθει τα ξημερώματα στην Πλατεία Ηρώων, με βόμβα παγίδα που τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα του.

Από την έκρηξη το αυτοκίνητο του Σάκκου υπέστει εκτεταμένες ζημιές ενώ ο ίδιος δεν έπαθε οτιδήποτε.


Αίσιο τέλος είχε η χθεσινοβραδυνή απαγωγή Ρωσσοπόντιας από πέντε συμπατριώτες της.

Πρόκειται για την δεκαεφτάχρονη Νταιάνα Φωτιάδου, η οποία ανακαλύφθηκε από την αστυνομία το μεσημέρι στο διαμέρισμα του Θέμη Ασλαήδη, δεκαεννέα ετών.

Ο Ασλαήδης ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής, αφού δήλωνε τρελλά ερωτευμένος με την νεαρή και η οικογένεια της αρνείτο να συναινέσει στην απαίτηση του να την παντρευτεί.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης.


Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες, αλλά και τα ελατήρια της δολοφονίας του εικοσιπεντάχρονου Μαρίνου Σπύρου, από τη Λεμεσό, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Ο Σπύρου, είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία σε αρκετές υποθέσεις ναρκωτικών, ωστόσο από τις μέχρι τώρα έρευνες, φαίνεται ότι τα ελατήρια του φόνου, δεν σχετίζονται με τις δραστηριότητες του θύματος.

Ο Σπύρου, ενώ κυνηγούσε χθες, κοντά στο περιβόλι του στην αγροτική περιοχή Καντού, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην πλάτη και το χέρι, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Αρχές του 1999, και αφού ψηφισθουν οι προυπολογισμοί, η κυβέρνηση θα καταθέσει στην Βουλή το μέρος του φορολογικού πακέτου που δεν έχει ακόμη συζητηθεί.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου πρόθεση είναι η εξεύρεση μιας πρότασης που να είναι κοινης αποδοχής.

Ο κύριος Χριστοδούλου ανέφερε ακόμη οτι πριν την κατάθεση του εναπομείναντος φορολογικού πακέτου, θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικων κομματων.


Αρχισε σιγά-σιγά να αποκλιμακώνεται η ένταση στον Αραβικό Κόλπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων τους στην περιοχή.

Ωστόσο προειδοποίησαν το Ιράκ, οτι παραμένουν έτοιμες για δράση, εάν η Βαγδάτη δεν συνεργασθεί πλήρως με τους επιθεωρητές όπλων, των Ηνωμένων Εθνών.

Μετα απο την επίτευξη της συμφωνίας,

επέστρεψαν στην Βαγδάτη περίπου 150 στελέχη και υπαλλήλοι του ΟΗΕ, που είχαν μεταβεί στην Ιορδανία, λόγω των απειλών της Ουάσιγκτον για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ιράκ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις με ενδεχόμενο να δώσουν λίγες τοπικές βροχές ιδιαίτερα στα παράλια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικά 2-3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι παντού λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά παράλια που θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 6 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Δείτε στην συνέχεια την οικογενειακή σειρά ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ.

Ακολουθούν απρόοπτα στιγμιότυπα με τον ΑΟΡΑΤΟ ΦΑΚΟ και στην συνέχεια το πρώτο τηλεπαιγνίδι στον κόσμο Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Στις επτά μην χάσετε τις νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ και στις επτά και σαράντα-πέντε ένα ακόμα επεισόδιο της εύθυμης κυπριακής παραγωγής του ΛΟΓΟΥ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στις 8.15.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 16 November 1998 - 16:27:10 UTC