Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Οι πύραυλοι ΕΣ-300 δεν είναι αυτοσκοπός, και κύριος στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ Μιχάλης Παυλίδης και μεταδίδει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν θα πρέπει να αναμένουμε οριστικές αποφάσεις μετά το πέρας της αυριανής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης αναχωρώντας για την ελλήνική πρωτεύουσα.

Ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε πως θα συζητηθούν με την ελληνική κυβέρνηση όλες οι πτυχές του Κυπριακού ενω ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η έλλειψη κυβέρνησης στην Τουρκία δυσκολεύει τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο Υπουργος των Εξωτερικών τόνισε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν πάει στην Αθήνα για να συζητήσει το θέμα των ΕΣ-300 αλλά για να συζητήσει όλες τις πτυχές και παραμέτρους του κυπριακού προβλήματος.

Εάν, σημείωσε οι πύραυλοι μπαίνουν μέσα σε αυτές τις παραμέτρους, θα συζητήσει και γι' αυτούς.

Για την Αθήνα αναχώρησε το πρωί και ο υπουργός άμυνας Γιαννάκης Ομήρου.


Η τελική απόφαση για το κατά πόσο οι ΕΣ - 300 θα έρθουν ή όχι, εναπόκειται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αυτό δήλωσαν οι Πρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού και της ΕΔΕΚ Νίκος Αναστασιάδης και Βάσος Λυσσαρίδης, σχολιάζοντας την αυριανή σύσκεψη στην Αθήνα, μεταξύ του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Προέδρου Κληρίδη.

Ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα αναμένει την ολοκλήρωση της αυριανής συνάντησης και μετά θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η δήλωση του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι σοβαρές πολιτικές δηλώσεις γίνονται ύστερα από σοβαρή, υπεύθυνη και επίσημη πληροφόρηση.

Εξάλλου, σε δηλώσεις προέβει και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος εξέφρασε την ευχή όπως κατά τη συνάντηση γίνει μια σε βάθος συζήτηση όλων των υπέρ και όλων των κατά.

Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου αυτή τη φορά θα πρέπει να συναποφασίσουν.


Ιδιαίτερα τεταμένο ήταν και σήμερα το κλίμα, στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολύκροτου πλέον θέματος Ντίνου Μιχαηλίδη.

ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, απέρριψαν την εισήγηση του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως η τοποθέτηση των κομμάτων αναβληθεί για περίπου είκοσι ημέρες, μέχρις ότου, ολοκληρωθεί το έργο των ποινικών ανακριτών, σε σχέση με τις καταγγελίες Πουργουδίδη.

Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο βουλευτής Νίκος Κλεάνθους, σε έντονο ύφος, ανέφερε ότι, τίθεται και θέμα για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να μην αποδεχθεί την παραίτηση Ντίνου Μιχαηλίδη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τίθεται θέμα και για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάνθει χωρίς να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που είχε αρχίσει.

Το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε καταρχήν, υιοθετώντας τις απόψεις του Προέδρου της Επιτροπής και υποστηρίζοντας, ότι τα στοιχεία που τέθησαν ενώπιον του Υπουργικού, ήσαν ανεπαρκή.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Η συζήτηση όσον αφορά τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής, θα συνεχισθεί την ερχόμενη Πέμπτη.


Ετσιθελισμό και αντιδεοντολική συμπεριφορά χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού να τερματίσει τη συζήτησση στην Επιτροπή Ελέγχου, για το θέμα του Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι η Βουλή για να αποφασίζει, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα ήθελε όπως η συζήτηση συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της.

Αργότερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα εισηγηθεί αναβολή της συζήτησης, αφού εκκρεμμεί η διαδικασία των ποινικών ανακριτών.

Την θέση αυτή φαίνεται να υιοθετεί και η ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Βάσος Λυσσαρίδης ανέφερε ότι διαδικαστικά θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας και ύστερα η συζήτηση ενώπιον της Βουλής.


Εφαρμόσιμα και φιλολαικά χαρακτήρισε τα μέτρα που προτείνει το ΑΚΕΛ για την οικονομία, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας.

Παράλληλα χαρακτήρισε ακατανόητη την άποψη ότι τα μέτρα που προτείνει το Ακελ για την οικονομία είναι πολιτικά απαράδεκτα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, είπε ότι δεν έχουν ακόμη μελετηθεί, με την επιβαλλόμενη προσοχή οι προτάσεις του Ακελ.

Συναφώς, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή απόρριψης τους επισημαίνοντας ωστόσο ότι διαφάινεται διάσταση μεταξύ των διαπιστώσεων του ΑΚΕΛ και της οικονομικο-κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει οι κυβερνητικοί γιατροί επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών.

Το μεσημέρι η υπουργική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους Υπουργούς Οικονομικών,Υγείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης είχε συνάντηση με την συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών.

Τόσο η υπουργική επιτροπή όσο και οι γιατροί παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της διαφοράς ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυβερνητικών γιατρών αναμένεται ότι αύριο θα ληφθούν αποφάσεις.


Για λόγους βιωσιμότητας αλλά και για λογους περιβαλλοντικούς η Ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων αρνήθηκε να δώσει δάνειο στην κυβέρνηση για επέκταση και αναβάθμιση των δυιλιστηρίων Λάρνακας.

Μετα την εξέλιξη αυτή, δεδομένης και της κοινοτικής οδηγίας, που προνοεί μέχρι το ετος 2000 χρήση μόνο αμόλυβδης βενζίνης, το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να πάρει οριστικες αποφάσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Κατα την συζήτηση του θέματος στην επιτροπή εμπορίου και βιομηχανίας της Βουλής, στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού Νικου Ρολάνδη, οι τοπικές αρχές, βουλευτες και αλλοι φορείς

ζήτησαν να υπάρξει χρονοδιαγράμμα μετακίνησης οχι μόνο των δυιλιστηρίων αλλά και των πετρελαιοδεξαμενών

για να μπορέσει η Λάρνακα να αναπτυχθεί τουριστικά.


Αγρια αστυνομική καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου και ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών, εκτυλίχθηκε χθές βράδυ στην Λακατάμεια, κατα την διάρκεια της οποίας κτυπήθηκε και ένας αστυνομικός.

Επιβαίνοντες του οχήματος ήταν οι Ανδρέας Ιακώβου γνωστός ως Σε'ί'ζης, 32 χρόνων απο την Λακατάμεια, και ο τριαντα-τριάχρονος Βάσος Χαραλάμπους οδηγός Ταξί απο την Αγλαντζιά, οι οποιοί συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών.

Οπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, οι δύο ύποπτοι έριξαν σε χωράφι κατα την διάρκεια της καταδίωξης τους, ποσότητα έξι γραμμαρίων ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι κάνναβης.

Αιτούμενος την τετραήμερη προφυλάκιση των υπόπτων, ο εξεταστής ανέφερε ακόμη, ότι η υπηρεσία δίωξης αναζητά τρείς συνεργάτες των δύο συλληφθέντων καθώς και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών την οποία θα διένειμαν στην Λευκωσία και σε δύο χωριά της επαρχίας.


Στην Ινδία, περισσότεροι από εκατόν άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, από σύγκρουση δύο επιβατηκών τραίνων.

Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν επιβατηκό τραίνο, πού προερχόταν από το Νέο Δελχί, εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα, ταχεία αμαξοστοιχεία πού ταξίδευε από την αντίθετη κατεύθυνση, να πέσει κυριολεκτικά πάνω στα συντρίμμια του πρώτου τραίνου.

Οι δύο αμαξοστοιχείες μετέφεραν συνολικά 1700 άτομα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Κάθε χρόνο συμβαίνουν 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ινδία.


Μπουλέντ Ετζεβίτ και Τανσού Τσιλέρ, θεωρούνται οι πιθανότεροι μνηστήρες γιά την πρωθυπουργία της Τουρκίας, καθώς ο πρόεδρος Σουλειμάν Ντεμιρέλ, άρχισε τις προσπάθειες του γιά σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο τέως πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι να οριστεί νέα κυβέρνηση.

Σε περίπτωση πού η σύνθεση νέου κυβερνητικού σχήματος δεν καταστεί δυνατή εντός 45 ημερών, ο Σουλειμάν Ντεμιρέλ οφείλει να διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πού είναι προγραμματισμένες γιά τον ερχόμενο Απρίλιο.


Δείτε αμέσως μετά τη σειρά ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ και στην συνέχεια το τέταρτο επεισόδιο της παραγωγής του ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ.

Ακολουθούν το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ και οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και πενήντα-πέντε θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο της εύθυμης κυπριακής παραγωγής του ΛΟΓΟΥ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και δέκα-πέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 26 November 1998 - 16:27:11 UTC