Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-29

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Μάνα εξ ουρανού ήταν οι βροχές που έπεσαν το μεσημέρι στη Λευκωσία αλλά και σε πολλά μέρη της Κύπρου.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα προβλήματα αφού πολλά υποστατικά πλημμύρησαν και η πυροσβευτική κλήθηκε σε πάνω από 250 περιπτώσεις να προσφέρει βοήθεια.

Η δύναμη για να ανταποκριθεί στις κλήσεις κάλεσε για υπηρεσία και όσους πυροσβεύστες ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού από καταλισθήσεις.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Γαστρεντερίτιδα υπέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα του.

Ετσι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λοχία Γιωργου Μαρτζάγκλη που έπεσε στην Κύπρο το 1974 τλεσε το πρωί στο χωρίο Μάνεσι Καλαβρύτων ο κυβερνητικός εκπροσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας φθάνει στις 8.25 απόψε στην Κύπρο και ο ΛΟΓΟΣ θα μεταδόσει σ' απευθείας τις δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας.


Αμερικανοί, Βρετανοί και άλλοι βρίσκονται πίσω από την εισήγηση για εγκατάσταση μέρους του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300 στην Κρήτη, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο πανεπιστήμιο της Πάτρας ο Πρόεδρος Κληρίδης.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εισήγηση έγινε από τον Πρωθυπουργό, ενώ απεκάλυψε ότι η εισήγηση των ξένων περιλάμβανε εγκατάσταση ενός μέρους των πυραύλων στην Κύπρο και του άλλου στην Κρήτη γεγονός που καθιστούσε την χρήση τους αδύνατη.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος Κληρίδης βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης και ότι το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου προχωρεί.


Ελλάδα και Κύπρος δεν περιμένουν έξωθεν παρεμβάσεις αλλά στηριζονται στις δικές τους δυνάμεις, υπέδειξε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τζοχατζόπουλος.

Ο Υπουργός κατέστησε επίσης σαφές ότι οι διαφορετικές εκτιμήσεις με βάση τις συγκυρίες που διαμορφώνονται δεν σημαίνουν και διαφωνία επί των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για το θέμα των πυραύλων Σ300 .

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στο θέμα των πυραύλων Σ300 αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχει διασταση απόψεων μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας για το θέμα των πυραύλων τόνισε και προσθεσε ότι οι δυο κυβερνήσεις δουλευουν από κοινού για την ενισχυση της άμυνας της Κύπρου και για την προώθηση του Κυπριακού.


Επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο Κληρίδη για το αποτέλεσμα της σύσκεψης των Αθηνών αναφορικά με το θέμα των Ες 300, αναμένει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, προτού προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Συστήνοντας παράλληλα υπομονή και ψυχραιμία, ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη συνέπειας στις αποφάσεις και στις διακηρύξεις.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την υπεύθυνη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη σύσκεψη στην Αθήνα, αναμένει και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι επικρατεί σύγχυση και σημείωσε ότι η ενημέρωση από τον Πρόεδρο Κληρίδη πρέπει να γίνει σύντομα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την ημέρα μνήμης κρατητηρίων τίμησε το πρωί στον χώρο των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς ο σύνδεσμος πολιτικών κρατουμένων ΕΟΚΑ 55 - 59.

Η εκδήλωση άρχισε με λειτουργία στο Εκκλησάκι Αγίου Ελευθερίου, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος Βασίλειος.

Ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα Ελλάδας με ομιλητή τον πρώην κρατούμενο, υπουργό υγείας Χρίστο Σολωμή.


Με την σκέψη στραμμένη στο σκλαβωμένο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα η χάρη του οποίου γιορτάζεται αύριο, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα πληροφόρησε τα Ηνωμένα Εθνη ότι οργανώνει μετάβαση στο μοναστήρι, ομάδας αρχιτεκτόνων, μηχανικών, οικοδόμων και άλλων τεχνικών.

Στόχος του ΠΑΚ είναι η επιδιόρθωση των ζημιών που έχει επιφέρει στη μονή η πολύχρονη κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα.

Παράλληλα, το αντικατοχικό Κίνημα απευθύνει έκκληση προς όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στις εργασίες επιδιόρθωσης του μοναστηριού, να ενισχύσουν την ομάδα ειδικών.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στις 11 το πρωί, ενώ, για τον ίδιο σκοπό προγραμματίζεται να μεταβεί στο κατεχόμενο μοναστήρι, και τριακονταμελής αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή μεταβαίνουν στον Απόστολο Ανδρέα, υπο την συνοδία της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους καί της ειρηνευτικής δύναμης, χίλια περίπου άτομα, στο πλαίσιο της ανταλλαγής προσκυνηματικών επισκέψεων σε ιερά μέρη.

Η επίσκεψη προκαλεί την έντονη αντίδραση του ΠΑΚ, των συγγενών αγνοουμένων και μελών προσφυγικών σωματείων που αγωνίζωνται ως γνωστό κάθε εβδομάδα, για την αποτροπή επισκέψεων στα κατεχώμενα.


Δεν δεχόμαστε τα τετελεσμένα της εισβολής και δεν ξεγράφουμε ποτέ τα κατεχόμενα μας τόνισε ο υπουργός παιδείας Λυκούργος Κάππας, μιλώντας στο μνημόσυνο του δασκάλου ήρωα της ΕΟΚΑ Φώτη Πίττα.

Νωρίτερα τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρένναρος, προϊσταμένου του μητροπολίτου Κερύνειας Παύλου.


Τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας για παραχώρηση επιδόματος μάνας στις πολύτεκνες, αφορολόγητο αυτοκίνητο, φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και εφαρμογή νέου σχεδίου στέγασης τους ζητούν οι πολύτεκνοι.

Το διοικητικό συμβούλιο πολυτέκνων αποφάσισε την σύγκλιση έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου στις δεκατρείς Δεκεμβρίου, στο οποίο θα συζητηθούν τα δυναμικά μέτρα που θα λάβουν προκειμένου να πειστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.


Ατομο αραβικής καταγωγής είναι ο εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών τα τρία τελευταία χρόνια στη Λεμεσό.

Ηδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο ιρανοί στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης ενώ αναζητείται και μεγαλύτερη ποσότητα η οποία εισήγαγαν πρόσφατα στην Κύπρο.

Οι ύποπτοι συνελήφθηκαν στις 20 Νοεμβρίου και το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε σήμερα για άλλες έξι μέρες το διάταγμα προσωποκράτησης τους.


Οι Ελβετοί ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να αποφασίσουν εαν θα αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά και η νυχτερινή εργασία για τις γυναίκες, καθώς επίσης και εάν θα εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας τους.

Οι ελβετικές ομοσπονδιακές αρχές ζητούν την έγκριση του λαού, εάν θα νομιμοποιηθούν όλα τα ναρκωτικά, στον πλαίσιο του αγώνα που καταβάλλουν, εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Η δεύτερη απόφαση που καλούνται να λάβουν οι Ελβετοί ψηφοφόροι, είναι εάν θα εγκρίνουν τη δαπάνη 22 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για την κατασκευή δύο τούνελ κάτω απο τον ορεινό όγκο των 'Αλπεων, μήκους 57 και 34 χιλιομέτρων.

Η τρίτη πρόταση που τίθεται σε δημοψήφισμα και η οποία έχει ήδη εγκριθεί απο το ελβετικό κοινοβούλιο, αφορά τη μεταρρύθμιση του ισχύοντας εργατικού νόμου, ο οποίος χρονολογείται απο το 1964 και ρυθμίζει την νυχτερινή εργασία των γυναικών.


Στην Αγκυρα, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στρατού, επιβεβαίωσε, ότι Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν χθές ελικόπτερο του τουρκικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκαέξι στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, απέρριψε τα σχέδια της Γερμανίας και της Ιταλίας, για μία ευρωπαϊκή παρέμβαση, με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και στους Κούρδους αντάρτες.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ επέκρινε έντονα την Γερμανία και την Ιταλία, γιατί αποφεύγουν να δικάσουν τον Οτσαλάν και απείλησε οτι η Τουρκία, θα καταδιώξει τον Κούρδο ηγέτη, οπουδήποτε στον κόσμο.


Ανόρθωση,Εθνικός Αχνας και Ολυμπιακός ηταν οι νικητές των σημερινών αγώνων μ τους οποιους ολοκληρώθηκε η δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Η Ανόρθωση πέρασε νικηφόρα απο το Τσίρειο κερδίζοντας την ΑΕΛ με 3-2 και βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Στη Λάρνακα ο Εθνικός Αχνας επικράτησε της γηπεδούχου Αλκής με 3- 2.

Πολύτιμη νίκη απο βαθμολογικής αποψης πέτυχε στο Μακάρειο ο Ολυμπιακός επι του Ευαγόρα με 2-1.


Απόψε ο καιρός θα είναι κατα διαστήματα συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εώς δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 βαθμούς στα παράλια και στους πέντε βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια ένα ακόμα επεισόδιο του νέου κύκλου της αγαπημένη σας σειράς ΤΖΑΚ.

Ακουλουθεί η περιπετειώδης σειρά ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ και στις 6.55 δέιτε ενα επεισόδιο της κωμικής σειράς.Η μεγαλη των Μπατσων Σχολή.

Στις 7.45 θα μεταδοθεί η εύθυμη κωμική σειρά του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

Νεώτερες ειδήσεις στις 8.15

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 29 November 1998 - 16:27:15 UTC