Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Συνήλθε σήμερα σε έκτακτη Σύνοδο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας κατόπιν αιτήσεως των Μητροπολιτών Κυρηνείας και Μόρφου και εξέτασε τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Πάφου.

Σε ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου ο Γραμματέας της Ιεράς συνόδου, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαφώτης, σημειώνεται, ότι για τις καταγγελίες εναντίον του Γέροντα Μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού αποφασίστηκε να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Για τα όσα αφέθησαν να νοηθούν εις βάρος του Ηγουμένου Μαχαιρά Αθανασίου, η Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπίστωσε, ότι η πηγή πληροφοριών προς τον Μητροπολίτη Παφου είναι αναξιόπιστη.

Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος συνιστά όπως αποφεύγονται δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση και σκανδαλισμό.

Εύχεται, τέλος, στο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως γιορτάσει μέσα σε πνεύμα ειρήνης και αγάπης την γέννηση του Θεανθρώπου.


Δεν στοιχειοθετείται ποινική δίωξη του υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη με βάση τις καταγγελίες του Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του.

Τη γνωμάτευση του για το θέμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

ΔΗΛΩΣΗ


Συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόρκι Μουράτοφ είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της έκδοσης των δύο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με το Κυπριακό.

Ο κύριος Μουράτωφ δήλωσε ότι τα ψηφίσματα αναμένεται να εκδοθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στο Προεδρικό μετέβη δύο φορές και ο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει το τι αναμένεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας, τόνισε ότι ο διεθνής παράγοντας πρέπει να στραφεί πιο έντονα προς την πλευρά της Αγκυρας ώστε να εμπλακεί στη διαδικασία μείωσης δυνάμεων και αποστρατιωτικοποίησης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργος Βασιλείου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε πως η όλη κατάσταση έχει περιπλακεί όσον αφορά την διαμόρφωση των κειμένων των ψηφισμάτων, εξηγώντας ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι και οι καλύτερες το τελευταίο διάστημα.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μελετά θέμα ανασχηματισμού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι προβληματίζεται να αναλάβει διευθυντική θέση στο Σύνδεσμο Τραπεζών, ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου ολοκληρωθεί η συζητήση των Προϋπολογισμών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος μετέβη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο διαβεβαίωσε πως όποια και να είναι η απόφαση του για την θέση που του εχει προτάθει από τον Σύνδεσμο Τραπεζών, ο ίδιος θα συνεχίσει ανεπηρέαστα να εκτελεί τα καθήκοντα του για όσο είναι υπουργός.

Σημείωσε, παράλληλα, πως θα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών στις είκοσι Ιανούαριου οπότε και θα συζητηθούν οι Προϋπολογισμοί ενώπιον της Βουλής, έστω και αν αποφασίσει να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Εξάλλου, σήμερα επισκέφθηκαν το Προεδρικό ο υπουργός Παιδείας Λυκούργος Κάππας και ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης. Οι δύο υπουργοί ανέφεραν πως οι συναντήσεις τους ήταν για θέματα των υπουργείων τους.


Ληστεία διαπράχθηκε το μεσημέρι σε βάρος της χρηματ-αποστολής, έξω από το κατάστημα της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πολεμιδιών.

Δύο ένοπλοι, οι οποίοι επέβαιναν αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, άρπαξαν από υπάλληλο, χαρτοφύλακα μέσα στον οποίο υπήρχαν 38 λίρες σε μετρητά και επιταγές πελατών, συνολικής αξίας 125 χιλιάδων λιρών.

Ο ένας από τους δράστες πρόταξε πιστόλι, το οποίο εκτιμάται ότι πιθανόν να ήταν ψεύτικο.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.


Στον σκουπιδότοπο της περιοχής Βατί, επικεντρώθηκαν σήμερα οι έρευνες των διωκτικών αρχών, σε σχέση με την δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές εξασφάλισαν μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δράστες του φόνου πέταξαν εκεί σημαντικά τεκμήρια, μεταξύ των οποίων τις κουκούλες, καθώς επίσης και οπλισμό που κατείχαν.


Την ελπίδα ότι η υπόθεση της δολοφονίας του Χαμπή Αεροπόρου θα διαλευκανθεί εντός των ημερών και ότι οι δύο αστυνομικοί θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης.

Σε δηλώσεις, ύστερα από κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για την εγκλήματικότητα, ο κύριος Κόσης πρόσθεσε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί δεν έχουν σχέση με υψηλά ιστάμενους. Διερευνώνται, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα.

Αναφρορικά με την έκθεση για συμμετοχή αστυνομικών σε δολοφονίες, είπε οτι δεν την έχει υπόψη του, αφού ο ίδιος δεν ήταν τότε υπουργός.


Την αποφασιστικότητα διατήρησης των προεκλογικών συμφωνιών του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ με τον πρόεδρο Κληρίδη, στο εθνικό και σε θέματα άμυνας, επανέλαβε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κύριος Ομήρου, που μιλούσε κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Νοσοκομείο της Εθνικής Φρουράς, υπογράμμισε ότι η ΕΔΕΚ θεωρεί δεσμευτική την απόφαση για τους ΕΣ-300, τόσο για το κόμμα του, όσο και για την κυβέρνηση.

Κληθείς, παράλληλα, να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Αθηναικό τύπο, για μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη, ο Υπουργός Αμυνας τόνισε ότι υπάρχουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου οι οποίες ισχύουν.


Πλήρη ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που ενδεχομένως λήφθηκαν στην σύσκεψη των Αθηνών μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού.

Ο κύριος Κυπριανού διερωτήθηκε, επίσης, ποιά είναι η πρόοδος στο Κυπριακό, την οποία επικαλείται η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ανν Χέρκους, και ζήτησε σύγληση του Εθνικού Συμβουλίου πριν ολοκληρωθεί, κατά την έκφραση, του ο,τιδήποτε.

Τις εξελίξεις θα εξετάσουν σε αυριανή συνεδρίαση τα αρμόδια όργανα του Δημοκρατικού Κόμματος.


Αρνήθηκαν ενοχή ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνήλθε στη Λάρνακα, οι δύο Ισραηλινοί οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι κατηγορούμενοι, Χάρκοβ Ούντι, 37 ετών, και Νταμάρι Ιγκάλ, 49 ετών, αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή δεκαετούς φυλάκισης.

Το Κακουργιοδικείο όρισε τη δίκη τους για τις 20 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι και παραδοθούν στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Την απόλυση των δύο Ισραηλινών είχε υποστηρίξει με κατάθεση του στο δικαστήριο και ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ, Μισιέλ Χαρέν,ισχυριζόμενος ότι είναι αθώοι.


Πρόωρες γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στον Ισραήλ, μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, να υποστηρίξει την διεξαγωγή τους.

Το κυβερνητικό κόμμα Λικούντ, θα ψηφίσει σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο στο Ισραηλινό κοινοβούλιο, γιά την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, όπως ανακοίνωσε βουλευτής του κόμματος.

Το κοινοβούλιο συνέρχεται αυτή την ώρα και μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται σίγουρο, πως θα ψηφίσει εναντίον της πολιτικής του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Μεσανατολικό, γεγονός πού θα οδηγήσει στις εκλογές.


Στην Τουρκία, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης και παρέδωσε την εντολή, στον Σουλειμάν Ντεμιρέλ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να βρεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, κάποια πολιτική προσωπικότητα, στην οποία να αναθέσει το σχηματισμό κυβέρνησης, πού θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα σχηματισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ προειδοποίησε ότι το κενό εξουσίας στην Τουρκία, ωφελεί τους Ισλαμιστές.


Παγκόσμιο φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οκτάδυμα, τα πρώτα πού γεννιούνται ζωντανά, έφερε στον κόσμο, η 27χρονη Ν- κέμ Τσου-κόου από το Τέξας, η οποία είχε υποβληθεί σε ειδική ορμονοθεραπεία, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να τεκνοποιήσει.

Και τα οκτώ βρέφη, 6 κορίτσια και δύο αγόρια, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού είναι λιποβαρή και μερικά από αυτά ζυγίζουν μόνο μισό κιλό.

Αν επιζήσουν όλα τα μωρά, θα είναι ένα γεγονός πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά.


Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις πρεσβείες Αμερικής και Βρετανίας, στην Λευκωσία, πραγματοποίησε το πρωί ομάδα Αράβων που διαμένουν μόνιμα στο νησί.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και φωνάζοντας συνθήματα, όπως Κλίντον Δολοφόνε, περίπου είκοσι Αραβες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις στο Ιράκ.

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία έληξε χωρίς επεισόδια, οι Αραβες ζήτησαν την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους μεγάλους της γής.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ενδεχόμενο ελαφρών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε βορειοδυτικούς μέχρι βορειοανατολικούς ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στα παράλια και στους 5 στο εσωτερικό.

Στις ψηλότερες ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον 1 περίπου βαθμό και αναμένεται να σχημαστιστεί παγετός.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 21 December 1998 - 16:27:17 UTC