Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το ψύχος και τα χιόνια που έπεσαν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο, είναι η νέα εικόνα που παρουσιάζει το νησί, έπειτα από δύο ημέρες συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Χιόνια έπεσαν και στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της πληροφορεί το κοινό, ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Στην περιοχή του Τρόοδους χιονίζει κατά διαστήματα.

Το ύψος των χιονιών στην κορυφή, έχει φθάσει τα 15 εκατοστά και στην Πλατεία τα 10.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κατά πάσαν πιθανότητα, η υπόθεση του Μητροπολίτη, τέως Λεμεσού Χρύσανθου για τα 3,7 εκατομύρια δολλάρια, καταλήγει στα δικαστήρια, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

Το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, διευκρίνησε ο κύριος Μαρκίδης, αναφέροντας ότι χρειάζονται κάποιες περαιτέρω ενέργειες από πλευράς αστυνομίας, οι οποίες όμως, όπως είπε, δεν αναμένει να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο τέως Λεμεσού, αναμένεται να κατηγορηθεί για συνωμοσία προς καταδολίευση, για απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και για συνωμοσία για απόσπαση χρημάτων.

Αναφερόμενος στις άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν για τον Μητροπολίτη τέως Λεμεσού, ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι οι έρευνες προχωρούν κανονικά.

Στη περίπτωση που ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού, προσπαθήσει να μεταβεί στο εξωτερικό θα εκδοθεί διάταγμα σύλληψης του.


Η Κύπρος έχει δημοκρατικό πολίτευμα και η εκκλησία σέβεται και αποδέχεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών για το Μητροπολιτικό θρόνο της Λεμεσού.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με το καταστατικό της εκκλησίας και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό από όλους, συνέχισε.

Επίσης ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος είχε την εύνοια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί ο λαός αποφάσισε με την ψήφο του.

Σ' ότι αφορά τα διάφορα θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν τις εκλογές, είπε ότι αυτά δεν θα τον εμποδίσουν να αγωνιστεί για την ενότητα της εκκλησίας.

Ολα τα στοιχεία κατατέθηκαν στην Ιερά Σύνοδο και το θέμα θεωρείται λήξαν, κατέληξε ο Μητροπολίτης Πάφου.


Με μνημόσυνα, πορείες και άλλες εκδηλώσεις, τιμήθηκε σήμερα, ημέρα του Αγίου Μακαρίου, η μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Στην Θεία Λειτουργία,

χοροστάτησε η Αυτού Μακαριώτης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος προέστει και του μνημοσύνου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Μακαρίου, που βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ, μετά τη λειτουργία, άνοιξε για το κοινό, το διαμέρισμα του αείμνηστου Εθνάρχη και παρέμεινε ανοικτό, μέχρι το απόγευμα.

Επίσης, ποδηλάτες τιμώντας τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου, ξεκίνησαν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, πορεύθηκαν προς το Μετόχι του Κύκκου και κατέληξαν στον "ΛΟΓΟ", σε μια συμβολική πορεία.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη, ενδοσχολικές εκδηλώσεις, αιμοδοσίες σε όλες τις Τράπεζες Αίματος καθώς και δεντροφυτεύσεις, ενώ μαθητές, κατέθεσαν στεφάνια στον Ανδριάντα του Μακαρίου που βρίσκεται στον Περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου.

Εξάλλου, στον τάφο του Μακαρίου στο Θρονί, τελέστηκε το καθιερωμένο Τρισάγιο, ενώ εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη γενέτειρα του Εθνάρχη, Παναγιά.

Για το νόημα της σημερινής ημέρας μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.


Καμία αναφορά στις συνεντεύξεις του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, δεν ενόχλησε και αυτός δεν ήταν ο λόγος που του συστήθηκε να περιορίσει τις συνεντεύξεις, δήλωσε στο Λόγο ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, είπε ο κύριος Χρυσοστομής, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και στήριξης της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Αμυνας, μίλησε αποκλειστικά στο ΛΟΓΟ, έπειτα από συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Τραγωδία το πρωί στη Λάρνακα.

Η Ανδριανή Κυριάκου πενήντα επτά ετών, πρόσφυγας από τη Λύση, παρασύρθηκε από φορτηγό, στο χώρο που είχε μεταβεί για να παραλάβει τον σύζυγό της, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μικρο-ατύχημα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν τέθηκε θέμα συζήτησης των ιδεών Γκάλι από την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό, Αν Χέρκους, δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρέδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ήταν και η δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι ασχολούμαστε με τα φαντάσματα του παρελθόντος, παρά με το παρόν και το μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, υπενθύμισε ότι το 1993, το Δημοκρατικό Κόμμα εξέλεξε τον Πρόεδρο Κληρίδη για να απαλλάξει την Κύπρο από τις ιδέες Γκάλι.

Για το ίδιο θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, είπε ότι η Αν Χέρκους θέλει να βρει μια λύση εύκολη για τον ευατό της, χωρίς να σκέφτεται ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της λύσης.


Δεν έχει νόημα αυτή τη πολιτική συγκυρία να μπούμε σε εσωτερική αντιπαράθεση επί της δέσμης ιδεών Γκάλι, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραπέμποντας παράλληλα στη πρωινή δήλωση του Προέδρου Κληρίδη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, σχετικά με την άφιξη του Βρεττανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Σερ Ντεϊβιντ Χάνεϊ, δήλωσε πως το γεγονός, ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο δεν θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αυτό δεν υποδηλεί την μή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το στάτους - κβο είναι απαράδεκτο και για την Ρωσία, θα εξακολουθήσει να υφίσταται θέμα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Στη δήλωση προέβη ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράτοφ, ο οποίος απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την συνεργασία της χώρας του, με την Κύπρο, σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Είδατε το κακό που προσέφερε στο κυπριακό κράτος, η δημόσια συζήτηση για τους Ες-300, είπε χαρακτηριστικά, ο Ρώσος πρέσβης, ύστερα συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους.


Με άμεσους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον γιουγκοσλαβικών στόχων, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βέρς-μπόου, εάν δεν σταματήσουν οι σφοδρές συγκρούσεις Σερβικών δυνάμεων και Αλβανών ανταρτών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ, συναντήθηκαν το απόγευμα, στο πλαίσιο του διαλόγου για δημιουργία νέου σχήματος στον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

Η συνάντηση, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο κομμάτων δεν ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και δεν είχε την μορφή ενός εξ'υπαρχής διαλόγου.

Το κύριο ζητούμενο, είναι να πειστούν οι οπαδοί των κομμάτων που μετέχουν στην προσπάθεια, ότι αυτή γίνεται με ειλικρίνεια και με στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα επεισόδιο της Κυπριακής σειράς "Η Αυλατζιά" και στη συνέχεια, το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Ο τροχός της τύχης".

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της Κυπριακής σειράς "Το Σήριαλ" και στις έξι και τριάντα-πέντε, οι νέες περιπέτειες του "Αλας" με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε, παρακολουθήστε την εύθυμη Κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 1999 - 16:27:12 UTC