Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο πόλεμος των φατριών και η αλληλοεξόντωση των μελών τους, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, σχολιάζοντας την νέα δολοφονία στην Λεμεσό.

Ο κύριος Κόσης πρόσθεσε, ότι άνκαι η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα, είναι αδύνατον να βρίσκεται πίσω από κάθε εγκληματικό στοιχείο ανά πάσα στιγμή.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Στην Κολομβία, περισσότερους από δύο χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, προκάλεσε ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους έξι βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, πού χτύπησε αργά χθές βράδυ, δύο μεγαλουπόλεις στα δυτικά της χώρας.

Χειρότερα, από τον εγκέλαδο, επλήγη η πόλη της Αρμενίας, στην οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί πέραν των δύο χιλιάδων ανθρώπων.

Η πόλη κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τον σεισμό, ενώ ο δήμαρχος της, ανέφερε ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Τα αεροδρόμιο της Αρμενίας, έκλεισε λόγω της καταστροφής ενώ κατέρρευσε και ο πύργος ελέγχου.

Οι αεροπορικές συγκοινωνίες διακόπηκαν και στην πόλη Περέϊρα, η οποία επλήγη επίσης από τον σεισμό, ενώ εκτεταμένες κατολισθήσεις, συνεπεία της σεισμικής δόνησης, προκάλεσαν το κλείσιμο κύριων οδικών αρτηριών.

Στην Αρμενία και την Περέϊρα, διαμένουν πέραν του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και εκφράζονται φόβοι, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.


Ο Πρόεδρος Κληρίδης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν μελετά θέμα παραίτησης του, διέψευσε είδηση που μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, για πρόθεσή του, να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση εξεύρεσης πλαισίου λύσης του Κυπριακού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Βρετανική θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση, μετά τις δηλώσεις του Σερ Ντέϊβιντ Χάνεϊ, υπέδειξε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ερωτηθείς, εάν η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για τους Ες-300, ανέμενε κάποιες αντιδράσεις από τον διεθνή παράγοντα, ο κύριος Κασουλίδης είπε πως αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανείς να καταλήξει σε συμπεράσματα ότι δεν δημιουργούνται ή δημιουργούνται προοπτικές επί του προκειμένου, τόσο κατέληξε, σε ό,τι αφορά την απαραίτητη κινητικότητα στο εξωτερικό, όσο και σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία.


Τεχνικές λεπτομέρειες για τη μεταφορά των πυραύλων Ες-300 στην Κρήτη, συζήτησαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Αμυνας, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, ο Ρώσος πρέσβης Γκεόρκι Μουράτοφ και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Κυριάκος Ροδουσάκης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, για τις εξελίξεις όσον αφορά τους Ες-300.

Η σύσκεψη, έγινε υπό την προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη και παρέστησαν οι Υπουργοί Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη δεν έγιναν δηλώσεις για τα όσα συζητήθηκαν.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Προεδρικό ο Ρώσος πρέσβης Γκεόρκι Μουράτοφ ο οποίος ενημερώθηκε για την σύσκεψη.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα τον Χαράλαμπο Νικολάου, 65 ετών, από το Καϊμακλί, συνέβη την αυγή στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις πέντε και σαράντα, ενώ ο Νικολάου οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, κάτω από άγνωστες συνθήκες, παρέσυρε και τραυμάτισε τον Κωνσταντίνο Πασχάλη, 70 ετών, που περπατούσε στην άκρη του δρόμου.

Το μοτοποδήλατο, ανατράπηκε στην συνέχεια στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα ο Νικολάου να τραυματισθεί θανάσιμα.


Ασχημο τέλος, θα έχουν οι Κυπριακές Αερογραμμές εάν δεν προσγειωθούν οι συντεχνίες, επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Αντί να ζητούν αυξήσεις, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνεργαστούν με την διεύθυνση και το συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε πρώτο στάδιο το Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ο κύριος Χριστοδούλου, αποφάσισε την πώληση στο ευρύ κοινό, του 10% των μετοχών του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Ο Υπουργός Οικονομικών μιλούσε ύστερα από συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ.


Εν τω μεταξύ, όλα δείχνουν ότι η τετράωρη απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών, μεθαύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας ΣΥΝΥΚΑ, Κώστας Δημητρίου, οι υπάλληλοι εμμένουν στα αιτήματα τους για μισθολογικές αυξήσεις 2,5% και 2% παρεμφερή και επέρριψε όλη την ευθύνη για τις συνέπειες της απεργίας, στη διοίκηση της εταιρείας.

Ο κύριος Δημητρίου, που μιλούσε σε διάσκεψη τύπου, είπε ότι οι συντεχνίες είναι έτοιμες για διάλογο.


Συνέρχεται αυτή την ώρα το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, για να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα στο θέμα της δημιουργίας του νέου Σοσιαλδημοκρατικού Σχήματος.

Το πρωί, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Ενωμένους Δημοκράτες και τους Νέους Ορίζοντες.

Το θέμα της σύμπηξης νέου σχήματος, απασχόλησε και συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δευτέρου.


Το αίτημα του Εισαγγελέα όπως η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, ενός αξιωματικού του ΓΕΕΦ, δοθεί, για λόγους ασφαλείας της Δημοκρατίας, κεκλεισμένων των θυρών, στάθηκε η αιτία της αναβολής της δίκης των Ισραηλινών Χάργκωβ Ούντι και Νταμάρι Ιγκαλ που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, τυχόν δημοσιοποίηση της μαρτυρίας, θα επηρεάσει θέματα ασφαλείας της Δημοκρατίας, γι'αυτό και θα πρέπει να παραμείνει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή.


Μέχρι και αρχαιολογικά αντικείμενα μεγάλης αξίας, βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Σαρίδη, χθες στη Λευκωσία, εκτός από τα διάφορα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αξίας πολλών χιλιάδων λιρών.

Ο ύποπτος, παρουσιάσθηκε σήμερα στο δικαστήριο, και όπως απεκάλυψε ο ανακριτής της αστυνομίας, ο Σαρίδης εντοπίσθηκε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, όταν χρησιμοποίησε φορητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη, ενώ ενοχοποίησε τον γιο του, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του Σαρίδη για οκτώ ημέρες, ενώ καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο.


Οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν ότι κτύπησαν αμάχους, κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών πού διενήργησαν στο λιμάνι της Βασόρα στο Νότιο Ιράκ, μέσα στη ζώνη απαγορευμένων πτήσεων.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου, δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένας πύραυλος - πιθανόν να ξέφυγε της πορείας του και να έπληξε κατοικημένες περιοχές.

Αμερικανικά αεροσκάφη, κτύπησαν πέντε περιοχές στο Νότιο Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άτομα και ως επί το πλείστον, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.


Και να ολοκηρώσουμε το δελτίο μας, με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές που σε μερικές περιπτώσεις θα είναι ραγδαίες και θα συνοδεύονται από βροντές και πιθανόν από ισχυρούς ανέμους.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέφτουν και χιόνια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι γενικά αλλά βορειοανατολικοί στις βόρειες και τις ανατολικές περιοχές και ασθενείς ως μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στις βόρειες και τις ανατολικές προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 1999 - 16:27:10 UTC