Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η διεθνής δύναμη στην Κύπρο, στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, θα έχει εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα αποφασίσει για την σύνθεση της.

Αυτό διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αναφέροντας ότι η εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών έχει παρερμηνευθεί.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αποτελούν παρανόηση τα όσα του αποδίδουν περί νατοϊκής δύναμης στην Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης κατά την άφιξη του την Αθήνα, προσθέτοντας ότι έκανε αναφορά στη γνωστή πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για την πολυεθνική δύναμη.

Για το ίδιο θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι ο κύριος Κασουλίδης με τις δηλώσεις του είχε επαναλάβει παλαιότερη πρόταση του Προέδρου Κληρίδη, για δημιουργία πολυεθνικής δύναμης στο πλαίσιο της αποστρατιωτικοποίησης.

Εν τω μεταξύ, το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του επικρίνει την κυβέρνηση οτι εκλιπαρεί για ανάθεση της ασφάλειας της Κύπρου στους νεκροθάφτες της.


Xωρίς δικαίωμα και με ένα προκλητικό όχι, απάντησε και σήμερα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο αίτημα των Ελληνοκυπρίων γεωργών, να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Συνεχίζοντας την προκλητική της συμπεριφορά, έναντι των Ελληνοκυπρίων γεωργών, οι οποίοι προσπάθησαν να προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους, οι άνδρες της δύναμης, έκλεισαν από τις οκτώ το πρωί, το οδόφραγμα Κοκκινοτριμιθιάς, επιτρέποντας την είσοδο, μόνο σε όσους - όπως ισχυρίζονταν - είχαν ειδική άδεια.

Μέσα σε λίγη ώρα, στο χώρο του οδοφράγματος, έφθασε και η Αστυνομία της Δημοκρατίας, η οποία άρχισε διαβουλεύσεις με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, επετράπη τελικά η είσοδος των Ελληνοκυπρίων γεωργών στη νεκρή ζώνη.

Οι Ειρηνευτές, προειδοποίησαν ωστόσο, ότι το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει και αύριο.

Γεωργοί και εργάτες εργοστασίων της περιοχής, αντιδρούν έντονα στο μέτρο αυτό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για επίλυση του προβλήματος.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, τόνισε ότι η ίδια, έχει την απόλυτη δικαιοδοσία στη νεκρή ζώνη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε διαμόρφωση ημερήσιας διάταξης για κρίσιμα εσωτερικά προβλήματα, θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να τα συζητήσει με τους πολιτικούς ηγέτες και να υπάρξει συναίνεση στις αποφάσεις.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, αναφέροντας ότι μερικά από τα θέματα αυτά αφορούν την ΑΤΗΚ, τις Κυπριακές Αερογραμμές, τα προβλήματα στο λιμάνι Λάρνακας καθώς και το θέμα της αφαλάτωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες περί ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι τέτοιο θέμα δεν απασχολεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στο θέμα του ανασχηματισμού αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Το σενάριο περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, επειδή, επί του παρόντος, δεν διαφαίνεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, προέβη σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος, στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος.


Νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, είχε σήμερα η ειδική αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αν Χέρκους, στο πλαίσιο της διαδικασίας του πήγαινε έλα.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η κυρία Χέρκους, δήλωσε πως υπήρξε μία μικρή διακοπή στο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, η οποία οφείλεται κυρίως στην ασθένεια του Ραούφ Ντενκτάς.

Σήμερα επίσης, η κυρία Χέρκους συναντήθηκε και με τον Ραούφ Ντενκτάς, τον οποίο θα συναντήσει ξανά την ερχόμενη εβδομάδα.


Σε εικονική κηδεία του Λιμανιού Λάρνακας προέβησαν το πρωί οι λιμενεργάτες και αχθοφόροι, οι οποίοι συνέχισαν για τέταρτη ημέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Ευαγγελίδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Διαστάσεις προσλαμβάνει η απεργία στα ξενοδοχεία της εταιρείας ΛΟΡΔΟΣ, στην Λάρνακα.

Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία των άλλων πόλεων, είναι παρόντες στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μας ενημερώνει και πάλι ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κρίσιμη θα είναι η απόφαση της Σερβικής Βουλής, γιά συμμετοχή στις ειρηνευτικές συνομιλίες γιά το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες αρχίζουν το Σάββατο, έξω από το Παρίσι.

Το Σερβικό Κοινοβούλιο, συνεδριάζει αυτή την ώρα για την αποστολή ή μή, αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Το ΝΑΤΟ, έχει απειλήσει την Γιουγκοσλαβία, με αεροπορικές επιδρομές, εάν δεν προσέλθει σε απευθείας συνομιλίες, με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου για επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Πάντως, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας, έχει ταχθεί υπέρ της συμμετοχής στις συνομιλίες, για να δείξει στον κόσμο, όπως είπε, ότι η Σερβία αγωνίζεται για την ειρήνη.


Επιμένει ο Γιάσερ Αράφατ στην προγραμματισμένη για τις αρχές Μαϊου ανακήρυξη του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές του Ισραήλ.

Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, άφησε κάποιο παράθυρο για αναβολή της ανακήρυξης κράτους στη Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας, εάν η Διεθνής Κοινότητα, αναγνωρίσει το κράτος, σε κατοπινό στάδιο.

Οι Δυτικοί Σύμμαχοι, με πρωτεργάτες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η Αίγυπτος, έχουν πιέσει τον Αραφάτ, να μην προχωρήσει στην απόφαση του, προειδοποιώντας ότι θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις.

Ο Αραφάτ, θα συναντηθεί με τον Μπίλ Κλίντον, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την αναβολή της απόφασης γιά ανακήρυξη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι στην αρχή μερικώς συννεφιασμένος, αλλά αργότερα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές μέχρι βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στη συνέχεια, το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 4 February 1999 - 16:27:11 UTC