Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δεύτερη απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το πρωί στη Λεμεσό, εναντίον του Ευάνθη Ιωάννου, ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Εξάλλου, στη Λεμεσό και πάλι, συνελήφθησαν δέκα λαθρομετανάστες οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το κατοχικό καθεστώς.

Συνδεόμαστε με το στούντιο του Λόγου στη Λεμεσό, όπου βρίσκεται ο Πάμπος Μιτίδης, για να μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Πάμπο, καλό απόγευμα...

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


Αναφερόμενος στην αποστολή λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, δήλωσε ότι η Αστυνομία, λαμβάνει αυστηρά μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο μεγαλύτερος γιός του Βασιλιά της Ιορδανίας Χουσείν, Αμπντουλάχ, κυβερνά από σήμερα την χώρα.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας, μετέφερε και επίσημα την εξουσία στον Πρίγκιπα Αμπντουλάχ, καθώς έκρινε πως ο Ιορδανός μονάρχης, δεν είναι πια σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο Βασιλιάς Χουσείν, εξακολουθεί πάντως να δίνει μάχη για τη ζωή, αν και διατηρείται στη ζωή μόνο με μηχανικά μέσα.

Πηγές απο το παλάτι, αναφέρουν πως η καρδιά του, εξακολουθεί να χτυπά, αλλά όλα τα άλλα ζωτικά όργανά του, έχουν πάψει να λειτουργούν.


Η συνομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, είναι η μόνη που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποτελεί δίκαιη λύση, ισχυρίσθηκαν προκλητικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ και ο Ραούφ Ντενκτάς.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχαν στα κατεχόμενα, ο Τούρκος αξιωματούχος, πρόβαλε ακόμη τον ισχυρισμό πως η Ελληνική πλευρά επιθυμεί να φέρει την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους, σε δύσκολη θέση, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Ισμαήλ Τζέμ δήλωσε επιπλέον, με προκλητικότητα, ότι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι, πλάθουν όνειρα για συγκρότηση νέων δυνάμεων που θα στρέφονται κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και πρόσθεσε, ότι η Ελληνική πλευρά, προσπαθεί να ξεχάσει την ήττα, κατά την έκφραση του, που δέχθηκε στο θέμα των Ες-300.


Με απόφαση των συντεχνιών τους, οι απεργοί στα δύο ξενοδοχεία της εταιρείας Λόρδος, στη Λάρνακα, έκλεισαν σήμερα τις πύλες των ξενοδοχείων.

Οι απεργοί παρεμπόδιζαν τη διέλευση του προσωπικού, καθώς και τις υπηρεσίες τροφοδοσίας των ξενοδοχείων.

Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσαν νέα οξύτητα στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

Εξάλλου, συνεχίσθηκε για έκτη ημέρα η απεργία των λιμενεργατών και αχθοφόρων στο λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο.


Το θέμα των απεργιών στα δύο ξενοδοχεία της Λάρνακας, σχολίασε και ο Υπουργός Εργασίας, ο οποίος εξέφρασε φόβους, ότι οι απεργίες μπορεί να επεκταθούν σε ολόκληρη την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τη διατήρηση του ποσού των δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων, ως οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κύπρο, για το έτος 2000, εισηγείται ο Μπίλ Κλίντον.

Η εισήγηση του Αμερικανού Προέδρου, περιέχεται στην ετήσια έκθεση του προς το Κογκρέσο.

Ο Πρόεδρος Κλίντον εισηγείται επίσης, την συνέχιση της μη καταβολής στρατιωτικής βοήθειας, προς την Ελλάδα και την Τουρκία.


Στην παρουσία του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημήτριου Δήμου, έγινε το πρωί, στο ΚΕΝ Λάρνακας, η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της σειράς 99Α.

Ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκε ο Υπουργός Αμυνας, ο οποίος σε δηλώσεις του αργότερα, ανέφερε ότι οι εθνοφρουροί, πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που θα υπηρετήσουν την πατρίδα.

Στην ορκωμοσία, παρέστησαν άλλοι επίσημοι καθώς και γονείς και συγγενείς των νεοσυλλέκτων.


Στοιχεία από διάφορες έρευνες που φέρουν το Δημοκρατικό Κόμμα να παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάζει δυνατότητες για ανάκαμψη, παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου Συνεδρίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκε η μελέτη της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος για την ανασυγκρότηση του ΔΗΚΟ και τη διαμόρφωση ανάλογου στρατηγικού σχεδίου.

Το απόγευμα διεξάγεται συζήτηση και ανάλυση της μελέτης, ενώ αύριο θα κωδικοποιηθούν οι αποφάσεις και συμπεράσματα επί του θέματος.


Πέραν του ενάμισυ εκατομμυρίου λιρών, θα διαθέσει φέτος η κυβέρνηση για υποστήριξη της εθελοντικής πρωτοβουλίας κατά των ναρκωτικών.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Κόσης, διαβάζοντας χαιρετισμό του Προέδρου Κληρίδη, στο συνέδριο που διοργανώνει το ΚΕΝΘΕΑ, κατά των ναρκωτικών.

Στο χαιρετισμό, επισημάνθηκε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου ενώπιον της Βουλής, είναι η διαμόρφωση και η εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ανέφερε πως, παρά την αυξητική τάση που παρουσιάζει το πρόβλημα, το μέλλον ατενίζεται με αισιοδοξία.

Και αυτό, γιατί υπάρχει μια μαζική υποστήριξη και συμμετοχή στον αγώνα του ΚΕΝΘΕΑ, για καταπολέμηση των ναρκωτικών.


ΣυνεχίσΘηκε και σήμερα στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος.

Την διαφωτιστική εκστρατεία ενισχύουν κάθε Σαββατοκυρίακο οι μαυροφορεμένες μανάδες των αγνοουμένων, καθώς και μέλη των σωματείων Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερη Μόρφου.

Αύριο την διαφωτιστική εκστρατεία, θα ενισχύσουν μέλη του "Κινήματος Αποκατάσταση της Δικαιοσύνης" και του προσφυγικού σωματείου "Φλαμούδι" Αμμοχώστου.


Εντονους φόβους ότι η μετοχοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών θα οδηγήσει σε αύξηση των τελών στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, Αντωνάκης Νεοφύτου.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο κύριος Νεοφύτου, ανέφερε ότι το κόστος από μιά τέτοια απόφαση της κυβέρνησης θα επωμισθούν οι απλοί πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Αβραάμ Αντωνίου, προειδοποίησε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα, θα κινητοποιηθεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι δυτικοί μέτριοι τριών μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 στα παράλια και στους πλήν 2, στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική ταινία "Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ" με τους Κώστα Χατζηχρίστο και Αννα Φόνσου.

Στις έξι και τριάντα, παρακολουθήστε εκτάκτως το Μαγκαζίνο "ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ", στο οποίο φιλοξενούνται ο Δημήτρης Μπάσης, η Κωνσταντίνα και η Κατερίνα Κούκα.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 6 February 1999 - 16:27:10 UTC